reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
Tofilesia ja proponuję żeby Twój Leoś oddał tak z 500 gramów mojemu Maleństwu. Ty będziesz miała łatwiej a ja nie będę musiała się tak martwić o tą "%&#$%@" wagę.:tak:

ellsi nie martw się tak waga dzidzi, bo kazdy jest inny jeden duży drugi mały, jeszcze trochę czasu Ci zostało i napewno dzieciaczek "dobije" do tych 2,5 kg a to juz jest bezpieczna waga

kasiula nie ma wyjścia bo inaczej wezmę Maleństwo na poważną rozmowę. Tylko bardziej mnie niepokoi że od poprzedniej wizyty nie było żadnego postępu. Ja tam od Niego/Niej nie wymagam dużo tylko chociaż te 2,5kg.

Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt
ewelinak z calego serca Ci zycze zeby przynajmniej w szpitalu wynagrodzili Ci te cale cierpienia i brak zainteresowania i odpowiedniej opieki podczas ciazy
wrzesniowa moja gwiazda juz sie wczoraj znowu zdazyla odwrocic na drugi bok. Jak na razie mi to nie przeszkadza dopoki glowa na dole siedzi :-)
trixi, anisen az nie moge uwierzyc ze za tydzien byc moze obydwie juz bedziecie tulic swoje malenstwa. Trzymam mocno zacisniete kciuki zebyscie jak najszybciej pochwalily sie nam tutaj swoimi zdrowymi i dorodnymi maluchami :-)
tofilesia mi tez sie wydaje ze sie chyba lekarz pomylil z tym powtornym badaniem na HIV. Moze przedzwon do niego i zapytaj o co chodzi.
aniawos ktg trwa ok.20-30 minut i u mnie nikt nie wymaga tego zeby dziecko bylo aktywne. Co prawda moja zawsze zachowuje sie jakby byla na speedzie i wali w czujniki jak najeta ale to juz taki okaz :-D Sami ja tego nauczylismy to co sie dziwic.
ellsi fakt, ze Twoj maluch moglby zaczac troche wiecej przybierac ale poki lekarz nie robi paniki z tego powodu to Ty tez sie nie zamartwiaj bo tym na pewno malemu nie pomozesz. Bedzie dobrze, zobaczysz :-)

Ellsi - a ile wazy Twoje Dzieciątko? Nie mogę znaleźć w postach... Ja mam jakieś zaćmienia umysłu na tym etapie ciąży ;-)
Jest powód do zmartwienia? Każdy dzidziuś rozwija się inaczej - a czasami też lekarzom nie udaje się realnie określić wagi - kilka razy spotkałam się z takimi przypadkami u znajomych. Więc może nie ma czym sie martwić...

ewelinka niby 1,8kg tylko że jak byłam w szpitalu to niby tyle samo, a to różnica z 2 tygodni i dlatego bardziej mnie martwi brak postępu. Ja przytyłam 3kg od wtedy :szok:. Podejrzewam że Maleństwo może być małe po siostrach od M więc teraz skłaniam się ku myśleniu że to jednak dziewczynka. One ważyły 2900, 2800 w 40/41 tygodniu więc raczej do wagi piórkowej można je było zaliczyć. Oczywiście zdaję sobie sprawę że usg często się myli i jest to waga bardziej szacunkowa, mam tylko nadzieję że w moim przypadku odejmuje gramy.

Dziuba, ale masz dowcipnego lekarza.... hahahaha Napewno wyjdzie, tylko martwię się czy poradzę sobie z bólem (bo bez znieczulenia rodzę). Musze dzisiaj poszukać jakiś artykułów o porodach domowych- tyle już się nasłuchałam o ich zbawiennym wpływie na mamę i dziecko.
Ellsi chętnie podzielę się wagą mojego "dużeństwa"- zaraz Ci prześlę troszkę kilogramów na priva :p

Witam się z rana a raczej popołydnia, w środę miałam wizytę, wszytsko ok, szyjka twarda więc się nie zapowiada by przed terminem urodzić, a mały ...... już teraz waży 3400 jestem w szoku, bo jak będzie miał ponad 4 to nie wiem jak dam rade go urodzić, ale najwazniejsze że wszystko jest ok.

Słuchajcie, robiłam badania na jakies paciorkowce? też to robiłyście?

reklama
Ellsi na pewno będzie wszystko ok. Mojej znajomej tak z 4 tygodnie przed terminem taka niby super lekarka mówiła że dziecko takie małe, nie miało nawet 2 kg, biedaczka się zamartwiała a urodzila tydzień przed terminem normalne wagowo dziecko- chyba 3300 miał mały. Te badania nie są zbyt precyzyjne, a każde dziecko rozwija się po swojemu, zresztą widać jakie są rozbieznosci wagowe u naszych dzieciaczków. Jestes pod stałą opieką więc głowa do góry, trzeba myśleć optymistycznie :-)

Mira ja miałam badanie na czystość pochwy, nie wiem czy to jest to samo. Własnie czekam na wyniki

Do góry