Dziewczyny których dzieci miały potówki, znów Wasz dzieci je mają? U nas znikły na długi czas i wczoraj znów ją wysypało. Nie jest to po jedzeniu bo nic nowego nie miała, dalej kąpiemy w oilatum bo olejki nasilały tylko. Kąpiecie w krochmalu czy nic nie robicie?
reklama
asia, mój potówek nigdy nie miał ale teraz chyba ma
w zasadzie nie wiem czy to potówki ale całą szyję, dekolt i tył głowy pod włosami (czyli tam gdzie najwięcej się poci) ma w takich drobnych czerwonych krosteczkach, taka kaszka...
nie wiem co z tym robić, ja kąpię jak zwykle w linomagu (jak oilatum)
do krochmalu to chyba musiałabym złapać za nogi i zanurzyć delikwenta głową (taki żarcik) skoro to głównie na górnej części ciała... krochmal wysusza skórę?

w zasadzie nie wiem czy to potówki ale całą szyję, dekolt i tył głowy pod włosami (czyli tam gdzie najwięcej się poci) ma w takich drobnych czerwonych krosteczkach, taka kaszka...
nie wiem co z tym robić, ja kąpię jak zwykle w linomagu (jak oilatum)
do krochmalu to chyba musiałabym złapać za nogi i zanurzyć delikwenta głową (taki żarcik) skoro to głównie na górnej części ciała... krochmal wysusza skórę?
bejbi
Fanka BB :)
moja tez ma potówki, okropnie znosi upały, dziś biegała w samym pampersie i śpi tez w samym pampersie na podłodze, ja nic nie robie z tym, bo to szybko ginie, ale jak się spoci znowu wychodzi, ale to chyba nic groźnego
Właśnie wlazłam tu, żeby się pożalić, że mamy krostki, które "chyba" są potówkami, a tu widzę nie tylko my
. No to już mam pewność, że to potówki. Potówek jeszcze u nas nie było. Tymek w dzień lata po domu w pampersie i jakiejś luźnej koszulince z krótkim rękawkiem albo bez rękawków, a potówki wyskoczyły ze 4 dni temu na barkach i górnych częściach ramion. Już myślałam, czy by mu do kąpieli mąki ziemniaczanej nie dosypać, ale stwierdziłam, że to bez sensu. Bo on jest z powrotem spocony jeszcze zanim uśnie wieczorem. Tak się mops poci. A ciepło z siebie wydala jak jego tatuś :/. W ogóle strasznie się poci. Jak przyśnie w foteliku samochodowym, to potem w miejscu oparcia głowy o fotelik prawie leje się mu woda. Przestałam go też karmić wieczorem trzymając go na ramieniu, bo potem głowę w tym miejscu ma mokrusieńką. Kładę go teraz na łóżku i opieram o poduchę
. A śpimy w samy bodziaku, do późnej nocy jest całkiem odkryty, jak się robi chłodniej to przykrywam go do ud pieluszką flanelową lub cienkim kocykiem.
Agnes92
U nas potówek już dawno nie był,ale jak się pojawiają czy też na odpażenie pupy dodawałam krochmalu do kąpieli. I talkiem posypuje miejsca gdzie są krostki, szybko przechodzi
malinka1980
My tez mamy potowki, robilyscie kapiel z dodatkiem maki ziemniaczanej moze?
kakakarolina
moja tez ma potówki, okropnie znosi upały, dziś biegała w samym pampersie i śpi tez w samym pampersie na podłodze, ja nic nie robie z tym, bo to szybko ginie, ale jak się spoci znowu wychodzi, ale to chyba nic groźnego
jak to na podłodze

my te upały przechodziłyśmy na golasa, nawet bez pieluszki i potówek brak ;-) ale wykąpałabym w oliwce albo jakimś emoliencie i tyle. Jak wyszło to i zejdzie
reklama
bejbi
u nas na górze duchota, bo strychowe mieszkania, kłade kołderke na podłodze i zasypiam z nią na niej, niżej jest troche chłodniej niż na łóżku, przynajmniej czuć jakiś wiaterek, o 22 ją przekładam do łóżeczka, bo akurat o tej porze na dworze jest też chłodniej to i w domu robi się nieco chłodniej
nasza też się bardzo poci w te upały
a w ogóle to zgoliłam Zosię na łysolka, szybko teraz idzie mycie głowy, no i wzmocnia jej sie mam nadzieję, ale to chyba nie w tym wątku, sory
nasza też się bardzo poci w te upały
a w ogóle to zgoliłam Zosię na łysolka, szybko teraz idzie mycie głowy, no i wzmocnia jej sie mam nadzieję, ale to chyba nie w tym wątku, sory
Podziel się: