reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
Dziewczyny - superancko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chciałam Wam powiedzieć, że ja jestem z 10.09 i też jest git ;P

dziewczynki moje kochane....
jestem po!

Bąbelek cały, zdrów i ruchliwy baaardzo! tak się przeciągał i kopał, że pani doktor powiedziała że dobrze że mały, bo by bolało ;-)
Nie chciał karku pokazać, lekarka musiała kilka razy uderzać i jak to powiedział "wkurzać" małego! a ułożył się wiecie kiedy?? jak zobaczyłam jak macha rączką i zaczęłam się śmiać. wtedy idealnie dał się zmierzyć :-)

Bąbelek ma 55,5mm, serduszko bije 146/min, przezierność 1,4mm. wg OM mam 12t i 5d, wg usg 12t i 2d, ale narazie nie zmieniam suwaczka. płci nie znamy. następne usg w 21tc.

oto fotka... ale słabo widać :dry: jedyna na której jest Bąbel w całości

Zdjęcie0164.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0164.jpg
    Zdjęcie0164.jpg
    8,8 KB · Wyświetleń: 105
No to dzień zakończony pozytywnie :) właściwie same dobre wiadomości

najpierw badanie u genetyka, wynikiem się nie przejmować bo z usg wszystkie pomiary prawidłowe wiec prawdopodobienstwo wady jest małe, z PAPA troche poleciało ale to przez bete która jak mi dzisiaj genetyk wyjaśniła może byc podwyzszona po krwiaku zwłaszcza jak był duzy i w takim wypadku nawet lepiej nie robic testu PAPA bo wynik bedzie zaburzony. Podwsumuwując powiedziała żeby sie niczym nie martwic i żadnych badań inwazyjnych lepiej nie robic bo jest wieksze prawdopodobienstwo że przy zabiegu pójdzie cos nie tak niż to że dziecko ma jakąś wade.

wieczorem badanie u gina, wszystkie wyniki badań laboratoryjnych ok. Łożysko nie jest tak bardzo powiekszone i tym tez sie nie przejmować. Wiadomo że do obserwacji na kolejnym usg ale bez paniki bo tam sie nic złego nie dzieje.

poprosiłam o płeć, najpierw niechętnie i tłumaczył że to wcześnie, ale sie sam wkręcił i z badania wyszło głównie oglądanie płci :) bite 30 minut ogladał z każdej strony tak się borok przejął co by mi dobrze powiedzieć :)
Najpierw między nogami była pępowina, a że dzidzia to taka wiercidupa to pępowina szybko wyszła i było juz widac czerno na białym że to dziewczynka :-):-):-)

troche oglądaliśmy w 4d i akurat jak chciał cyknąć fotke to pokazła mu "fuck you" centralnie i perfidnie i takie mam zdjęcie :) chyba będzie miała charakterek. :)
Na ostatnim zdjęciu widac rozkraczone nóżki i to najaśniejsze to pipka :) poźniej było widac lepsze ujęcia i zbliżenia robił i mi tłumaczył że są tak wyraźnie dwie kreseczki i dziurka hehe :) powiedział że to tak na 95 % , 5 % sobie zostawia bo to jeszcze wczesnie ;-)

monia - ja również gratuluje udanej wizyty :) dzisiaj są same dobre wiadomości :)

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry