reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

nexiss ale wcześnie założyli Ci kartę ciąży. Mi założą dopiero za 3 tyg, na następnej wizycie. I szkoda, że nie zrobili Ci USG, bo faktycznie, nic nie wiesz. Niby na fundusz nalażą się tylko 3 ale chyba to też zależy od lekarza, mój robi częściej. Ale czy to znaczy, że ten lekarz u którego byłaś, nie ma USG w gabinecie?

A oto m moja fasolka
Scan.jpg
Niewiele widać, ale jest. A i umówiłam się już na prenatalne na 18 lutego.

Załączniki

• Scan.jpg
    Scan.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 102
  • Scan.jpg
    Scan.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 126
reklama
nexis super ze wizyta pomyslna :tak: na NFZ niestety przyslugija tylko 2 USG ciazowe wiec tym razem ide robic pierwsze prywatnie dzis. Na NFZ pewnie tez dostane na marzec dopiero :/

maddlena fajna i duza fasolka :tak:

maddlena mówili, że żeby zrobić usg muszę być po 10tym tygodniu, a u mnie będzie już się zaczynał 13 tydzień. Jak nie dotrzymam to chyba też pójdę prywatnie, choć kasy brak ...
btw. fajna fasoleczka ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
elleni ach ja też dopiero usg 31 stycznia :wściekła/y: a juz nie mogę się doczekać bo chce zobaczyć serduszko które pięknie bije

maddlena cudna fasolka :-)
nexiss ale przyrost :-)
Dziewczyny znam Wasz ból, ja pierwsze usg ciążowe mam dopiero w 13 tygodniu, ale oczywiście nie doczekam się i idę prywatnie 1 lutego.
Wczoraj byłam u lekarza rodzinnego, bo tutaj to lekarz rodzinny prowadzi ciążę. Zmierzył ciśnienie, wydrukował papiery do wypełnienia i wysłał list referencyjny do szpitala. Nawet testu mi nie zrobił, na słowo uwierzył :-)
trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki!

Melduję po wizycie :)
Z juniorem wszystko ok :biggrin2: Małe ma troszkę ponad 6 mm i pięknie bijące serduszko. Nic się nie odkleja, macica piękna, więc wszystko ok.
Pan dr powiedział, że zdarza się, że gdy ciąża "robi sobie miejsce" jakieś naczynie może pęknąć i jest pojedyncze krwawienie.
Dostałam luteinę dopochwowo.

Ciąża jest młodsza o 3 dni więc wszystko się zgadza.

Następna wizyta za 3 tyg z wynikami badań.

Ritts wiec gratuluje tu :) niech rosnie fasolinka :)

Dendrwowalam sie ze juz przytylam, a okazalo sie, ze przez to wszystko schudlam ponad 2 kg! Ahh ten skrzywiony obraz siebie :)

Trzymam kciuki za wrzesniowe mamusie ;)

O ja glupia wczoraj napisalam, ze moja fasolka ma 88 mm, a przeciez ma 8,8 mm. Na te 88 to jeszcze trzeba poczekac kilka tygodni...
Dziewczyny gratuluje pomyslnych wizyt:-)

reklama
Do góry