reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

U mnie na prenatalnych wszystko w porządku :)

Mały ma 7,7 cm i został nazwany przez lekarza "małym diabełkiem" bo cały czas tak strasznie się wiercił i obracał, że ciężko było go mierzyć :) Na dodatek miał czkawkę :)
No ale ostatecznie wszystkie pomiary zrobione i wszystko jest ok.

Trochę gorzej spisała się pani, która pobierała mi krew- nie wiem jak to zrobiła, ale zalała mi krwią nie tylko rękę, ale też spódnicę ;/

Wszystkie wyliczenia i zdjęcia dostanę razem z wynikami z krwi za ok. tydzień.

reklama
Kara, super wieści!! Jeśli ma prawie 8cm to chyba twoja ciąża troche starsza niż wynika z suwaka prawda? A mówił ci coś lekarz na temat płci? Bo opisujesz tak jakby miał być chłopak. :-p

No właśnie o tym zapomniałam napisać- lekarz powiedział, że na 99 % chłopak :)

Czyli tak jak czułam ;) No i jak moja mama przewidywała...

Mówił też, że trochę większy niż wg ostatniej miesiączki, ale nie powiedział ile... na ostatnim usg był chyba o 4 albo 5 dni większy...

Jestem i ja :-)

U nas wszystko ok, maluchy były wystarczająco duże na pomiary 58mm i 56mm
Ciąża starsza o 3dni niż wskazuje suwaczek.

Wszystkie narządy na swoim miejscu, kość nosowa widoczna, NT w normie.
A i według lekarza na 70% będzie synek i córa :-D
synka jest pewny, córki właśnie na 70%

Zapomniałam dopisać termin porodu wskazuje między 16, a 20 września.
A według OM 7 października i lekarz stwierdził, że musiałam się pomylić z datą ostatniego okresu :sorry2:

Zobacz załącznik 613425

Ostatnia edycja:
Kara serdecznie gratuluję syneczka :-D

Ja miałam przeczucie, że będą dwie dziewczynki, a tu wszystko wskazuje na to, że pareczka :rofl2:

maltanka, dzięki :-)

reklama
Do góry