reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Ala gratuluje udanej wizyty. Trzymam kciuki za wynik gbsa :) Duza Dziewczynka w brzuszku :)

shiran, super wiadomosci. Kciuki za gbsa :)

Ania, a czemu 3 dni wczesniej masz sie zglosic do szpitala? Myslalam ze sie przychodzi na cczo okreslonego dnia i tego dnia jest ciecie...

reklama
Dobre wieści, cieszę się :-) u mnie to pewnie w piątek będzie ponad 3 kg... a jeszcze trochę przed nami. U nas na cesarkę biorą w przeddzień wieczorem i jeszcze komplet badań na cito robią, dowiedziałam się jak wczoraj siedziałam i słuchałam porodu ;-)
Ania, przynajmniej kasę z ubezpieczalni dostaniesz jak wcześniej cię wezmą, bo my się chyba nie załapiemy ;-)
Pewien etap się kończy i takie to dziwne, że to ostatnia wizyta i tylko wielki finał nas czeka :-D

Shiran - super, ze wszystko ok :-) a po nospie przechodzi napinanie brzucha?

Wesolutka - moze być tak ze i tydzien wcześniej pójdę. Przy tym lozysku przodujacym najmniejszy skurcz moze wywołać krwawienie i wtedy jest już mało czasu a my mamy do szpitala koło 30km. Jak nie bedzie plamien to mam przyjść 9 i wtedy na spokojnie już poczekamy :-) oby tak było :-)

Joani - ja jestem w pracy ubezpieczona w warcie i mam 75 zł za każdy dzien od 1 dnia :-) To już ostatnie wizyty i koniec albo raczej początek :-)

Aniaam - wszystko musi dobrze pójść, nie martw się, już niedługo maleństwo będzie z Tobą. Ja trochę w stresie, bo całą ciążę było mówione, że łożysko przodujące a tu nagle od ostatniej wizyty, że już się podniosło, i nie bardzo wiem czy w to wierzyć... nie chciałabym niespodzianek na sali porodowej typu, że nagle po kilku godzinach skurczy będą pędem wieźli na cesarkę, bo jednak z łożyskiem nie było okej :(
Ty przynajmniej wiesz jak jest i na bank zapewnią Ci jak najlepszą opiekę. :)

Ala - powiedz przy przyjęciu ze miałaś do 30 tygodnia albo nawet pozniej lozysko przodujace to na pewno jeszcze dokładnie sprawdza na usg. Z tym nie ma żartów i lepiej na zimne dmuchać. Bo to najgorsze jak sie nastawiasz na porod sn a tu nagle sie cos dzieje i szybko organizują cesarkę. Nie zazdroszczę takich sytuacji bo to na pewno duży stres i o siebie i o dzieciątko. Ale jak Twój lekarz potwierdził ze sie podniosło i nie ma zagrożenia to wszystko bedzie dobrze :*

Shiran - a cos doktor mówił skąd sie to bierze? Moze to te skurcze Braxtona jakiegostam? Ja nie wiem nawet jak to powinno wyglądać. Mi jak sie zepnie brzuch to na 10-15 sekund i koniec.

to co dziewczynki większość ma ustalone terminy?
z jednej strony dobrze wiedzieć bo można przygotować się
ale z drugiej to dochodzenie do siebie po cesarce to mnie przeraża

Aniaam właśnie nie mówił skąd, pewnie to właśnie te skurcze. U mnie wygląda to tak, że cały brzuch robi się twardy i tak sobie jest jakiś czas, nawet nie wiem kiedy to przechodzi.. Albo u góry twardnieje a u dołu (pod pępkiem) jest normalny..

reklama
Do góry