reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

Mi powiedział ze od 36 tyg w szpitalu. W tamtej ciazy tez tak miałam. Ktg co tydzien do terminu, po terminie co drugi dzien:)

reklama
Ja już jestem po wizycie, z Wojtkiem wszystko ok, waży 1607g. Ze mną trochę gorzej szyjka mocno sie skrocila od ostatniej wizyty, na szczęście jest twardą i zamknieta. Mam brać 2 razu dziennie dopochwowo luteine i 3 razy dziennie no spe. Następna wizyta na kontrolę szyjki 10 czerwca, a kontrolna małego 24 czerwca. Mam sie oszczędzać i dużo odpoczywac.

Ja miałam KTG dopiero na sali porodowej - urodziłam w 39t 6 dc. Teraz też nic nie mówią. Byłam dzisiaj na wizycie. Nastrój średni. W piątek na USG wyszło, że w jednym pomiarze mam za dużo wód płodowych, a ogólna ilość jest w górnej granicy. Za 2 tyg. kontrola ilości tych wód.
Do tego wyszła mi glukoza w moczu, co dziwne, bo test obciążenia glukozą był idealny. Jutro powtarzam mocz i mam nadzieję, że wyjdzie dobrze, bo inaczej poradnia diabetologiczna itd.

No dziewczyny to chyba już wyprzedziłam nie źle lipiec. Z USG mam termin na 27 czerwca gdzie z om 7.07 ;) 10 czerwca mamy ustalić cc ale lekarz doszedł do wniosku po pomiarach że do 27 raczej nie dotrwam no nie dziwne skoro od ostatniej wizyty 6 maja gdzie młody ważył jakieś 1680 teraz waży 2683g ;) Główka na 35,4tc brzuch 34,4tc nogi 33,4 tc wszystko w normie :)

Trzeba się ogarnąć pędem ze wszystkim nie ma żartów już :/ :D

Acha małe szanse by się przekręcił. W takim układzie niech już siedzi na tyłku ;)

reklama
Absolutnie nie ;) chodź z drugiej strony jest mi juz kuźwa tak ciężko że szok ;) bardzo głupią decyzją było zachodzić w ciąże z otyłością . :/

Do góry