reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

To za wizytujące trzymam kciuki, a tym które po gratuluję, że wszystko dobrze. Ja jutro na 8 pędzę i zobaczymy co u Młodego słychać.
Sopelek to jak Ty taka stworzona do ciąży mnogich, to mozesz szaleć;-)

reklama
Ja już po wizycie, z małym wszystko dobrze ;-) moje ciśnienie za wysokie, 140/85... jak będzie się utrzymywać mam brać torbę i jechać do szpitala. Mam nadzieję, że spadnie chociaż trochę.

Sopelek gratuluję udanej wizyty. :-) Trzymam mocno kciuki za resztę.

Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt, a za te troszke mniej udane trzymam kciuki ,aby nastepne byly lepsze:-) moja wizyta dopiero za tydz lub dwa ehhh nie moge sie doczekac....

dziewczyny ja troche z innej beczki-czy ktoras z was miala robiony posiew moczu? ja dzis odebralam wyniki i wyszla mi bakteria o nazwie staphylococcus haemolyticus. wszystko co wiem to tyle, ze to gronkowiec koagulazo-ujemny.
wizyte u lekarza mam dopiero na 10 lipca i nie wiem czy to cos powaznego, czy zagraza dziecku? mialyscie moze robiony posiew i wyszlo wam cos podobnego??

Hej. Ja właśnie wróciłam od ginki.
Wczoraj wieczorem miałam dość reguralne skurcze ale wzięłam nospę, wypiłam meliskę i przeszło. Moja gin powiedziała, że to skurcze przepowiadające ale są zbyt często i mam brać luteinę 2x2.
Poza tym synek ładnie przybrał, waży 2300g. Nadal ułożony jest pośladkowo, czyli czeka mnie cc, bo moja gin twierdzi, że się nie odwróci (leży w tej samej pozycji od 16tc). CC będę miała ok17-18 lipca więc zostało tylko 4 tyg. Za 3 tyg mam ostatnią wizytę. Wtedy pobierze mi wymaz na paciorkowca, żeby w razie w, zapodać antybiotyk po porodzie. Szyjkę mam zamkniętą więc jest OK :) tylko mam dużo odpoczywać, żeby wytrzymać te 3 tyg

My też już po wizycie. Z dobrych wieści to że Bruno waży 1860gr., serduszko bije jak trzeba. Rośnie, bryka, ułożony prawidłowo główką w dół, pięknie sobie obgryzał paznokcie u nóg (tylko czym??).
Mnie skurczyła się już dość mocno szyjka i w tej chwili ma 25,8 czyli jest w dolnej granicy. Mam się oszczędzać, zero porządków i innej aktywności, to co brałam za wypychanie dupki to normalne stawianie się brzucha i skurcze – jestem jednak mega ignorantem, hehe… Gin zwiększyła dawkę Asmag forte do 3 x 2 i do tego no-spa forte 2x1.
Według mojej lekarski mam się szykować na za miesiąc…
Niestety walczymy też z infekcją już któryś tydzień.astępna wizyta 6 lipca i wtedy zobaczymy wyniki posiewu i jaki efekt daje leczenie farmakologiczne, dostałam receptę na Flucofast.
Najważniejsze że młody ok., ja sobie jakoś poradzę. Jutrzejszy wyjazd do Węgierskiej Górki odwołałam, mam naprawdę zwolnić… a ja tak kocham spacery. No trudno. Młody musi jeszcze trochę posiedzieć :-) Pozdrawiam!

Scarletta wyżej MieMie i jeszcze ktoś pisał o posiewie. Powinnaś iść do lekarza, pewnie dostaniesz antybiotyk.
O samej tej bakterii nic nie wiem.

Wiolcia a tego wymazu nie pobiera się między 34-36 tyg? Ja mam dzisiaj wizytę i mam nadzieje, ze mi lekarz pobierze ten wymaz, nie chcę czekać na kolejną wizytę, bo jakoś boję się, że nie dotrwam :eek:

Ja mam wizytę za godzinę, boje się jak diabli, jeszcze przed żadną wcześniej tak się nie bałam, a wszystko przez te cholerne bóle i skurcze, niestety się powtarzają jak tylko zaczynam chodzić :no: Oby to te przepowiadające... Trzymajcie kciuki :tak:

Wiolcia_87 G no to super ze dzidzia dobrze rosnie, szkoda ze nie mozesz poki co miec porodu SN :/ a probowalas tych cwiczen? mojej kolezance sie przewrocila dzidzia
Summerbaby! heheh usmialam sie z tych paznokci :) ale fajnie takie momenty podejrzec :)

reklama
mala.di zawsze borykałam się z wysokim ciśnieniem, ale nie aż takim. Będę mierzyć codziennie..

Gratuluje udanych wizyt. Summerbaby, Wiolcia nie ma przelewek, trzeba się oszczędzać, leżeć i odpoczywać szczególnie, że to już końcówka. ;-)

Do góry