reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
dzag, no to chyba masz najwieksze dziecko z nas wszystkich:-D

zaczynam miec wrazenie ze tylko u mnie lekarze tak podchodza do tego na luzie, ze jeszcze tyle czasu i w ogole:baffled: a to przeciez naprawde moze sie cos zaczac w kazdej chwili..

Dzagto Ty znasz jakąś specjalną dietę i się nie dzielisz. Dziecko rośnie, a Ty chudniesz. Poproszę o tą dietę.;-) A wannę niech brudasy same czyszczą, a Ty dbaj o siebie. U mnie szyjka też miękka i rozwarcie, ale moja gin ma znowu inną teorię odstawiamy luteinę i wszystko przeciw skurczom i niech się szyjką przygotowuje do pracy na koniec lipca. No ale u mnie ma być naturalnie. Wrrrr....Aż się boję. Na szczęście Młody wdał się w rodzinę tatusia, a nie jak poprzedni mamusi i ma główkę wymiarową. No nic, jakoś go wycisnę albo wycisną tak jak starszego:-)

gratuluje udanych wizyt:-)

moja wczorajsza tez udana:-) a więc tak Mały waży 2600:rofl2: przez 2tyg przybrał 0,5kg:szok: i od samego początku ciązy usg pokazuje o 1,5tyg ciąze starszą....

szyjka minimalna miękka, rozpulchniona rozwarcie na 1cm czyli postępujące ale wew zamknięta... nie dał mi nic na wstrzymywanie bo powiedział ze nie ma sensu...
kazał spakować torbe i nie daje mi wiecej czasu niż 3-4tygodnie:szok::szok: na ktg przez tez 30min macica cały czas napięta tętno dziecko 120-140 więc ok...
widziałam go tak dokładnie ze szok w koncu dojrzałam sisiora!!!!

zakaz wyjazdu nad morze za tydzien dostałam nie koncząc zdania....hmmm nie pocieszyło mnie to, mam przez 2tyg wstrzymać się od prac domowych, dzwigania i sexu a potem to mogę WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa boję się to juz niedługo:baffled::rofl2::baffled::rofl2:

zaraz jedziemy do znajomych na grilla....

”kruszki” pisze:
dzag to moze pojdziesz pierwsza? :p 2700 to juz 200g wiekszey od mojej corci jak sie urodzila :)
”mala.di” pisze:
dzag, no to chyba masz najwieksze dziecko z nas wszystkich :-D
”sempe” pisze:
moja wczorajsza tez udana :-). a więc tak Mały waży 2600:rofl2:
Jesssu, ja już łapałam doła, że takiego kloca jakimś cudem wyhodowałam. To znaczy i tak łapię... Ale sempe ma 34 tydzień a Dzieciątko podobne :-). No zaczyna mi być normalnie głupio, że takie duże dziecko będzie… :eek:

”domi78” pisze:
Dzagto Ty znasz jakąś specjalną dietę i się nie dzielisz. Dziecko rośnie, a Ty chudniesz. Poproszę o tą dietę ;-).
Mam teorię, że mały ma apetyt po tacie, któremu obiad może się wysypywać z talerza, zje i zaraz płacze że głodny jest i dorabia tak sobie jedzenie do 23:00 :baffled:. A chudy przy tym jak patyczak. Więc Bąbel pewnie ma apetyt po tatusiu, a przemianę materii po mamusi :-D. Wyjada mi wszystko i dla mnie już brakuje, to jest mnie trochę mniej, ale grubasek dzięki temu się robi. Jesssuuu...

Rany dziewczyny, jakie wieści, teraz to dopiero "czuć" że to wszystko już tak niedługo:-):-) Gratuluje udanych wizyt.
Co do wagi to w pierwszej ciąży córa miała mieć uwaga- 4,5kg!!!! Uriodziła się 3900, więc też sporo, ale błąd ogromny i tak . Pamiętam jak mi zrobili usg w szpitalu i jak mi powiedzieli tą ogromna wagę to się popłakałam:-D małe słoniątko. A całą ciąże była w 50.centylu. Tymek też teraz średniaczek, haha ciekawe czy mi zrobi niespodziankę przy porodzie jak Majka i sie okaże że drugie też bydlątko:-p
Ale też nie pamiętam na którym wątku pisałyście że większe trduniej urodzić- a ja tu powiem że nie tyle waga ważna co obwód główki, bo widziałam porody i 5kg bobasa co się całkiem zgrabnie wyślizgnął a czasem takie 2,5kg sprawia problem. Nie ma zasady i nie ma co się denerwować na zapas:tak:

no tak dzag ale z drugiej strony to sie Tobie zaczal 36tydzien, patrze na Twoje suwaczki zawsze bo sa takie odlegle od moijego :)

dopisuje sie do powyzszego. tzn ja mam niby dosc zblizony termin do Twojego, ale do tego co juz powiedziala kruszki dodam ze przeciez Ty masz chłopa,a ja babe w brzuchu! chlop musi byc wiekszy :p poza tym kto wie, moze u mnie we wtorek sie okaze ze tez mam tam jakiegos wielkiego dzidziola :-D ciesz sie kochana, ze zdrowo rosnie ! a przeciez i tak masz cesarke, wiec luzik, pochwy ci nie rozerwie nawet jak dojdzie do 4kg:-p

Gosha zgadzam się z tym obwodem główki. Mój pierwszy miał duży i co z tego, że średniak, bo 3550 ważył, jak ta główka przejśc nie chciała i mi go lekarz musiał wycisnąć, bo utykała po drodze. Dlatego teraz zawsze na usg pytam a jak główka;-)
DZag to widzę, ze Twój M jak mój. On też co chwila je, bez względu na porę i chudy. Ja czasami to aż mu zazdroszczę. A Tymek niech rośnie zdrowo. Mój trochę młodszy wg suwaczków, więc lżejszy, bo 2400

reklama
Jesssu, ja już łapałam doła, że takiego kloca jakimś cudem wyhodowałam. To znaczy i tak łapię... Ale sempe ma 34 tydzień a Dzieciątko podobne :-). No zaczyna mi być normalnie głupio, że takie duże dziecko będzie… :eek:

Dzag dla pocieszenia to jak na razie największy klocek to mój :-p 2700 w dniu skończenia 34 tyg!! :szok: Twój 2700, ale tydzień później :-p
Tez jestem w szoku, tym bardziej, ze ja urodziłam się mała - 2550 ( w terminie ), M. nie wiemy jaki by się urodził bo był wcześniakiem - 7 miesiąc.
Ja też już się boję tego jak urodzę takiego klocka, tym bardziej, ze ja SN :szok:

Ostatnia edycja:
Do góry