reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

Nie zapominajcie ze moje w 31 tyg wazylo 2400:szok:Teraz az sie boje .Pewnie ponad 3 kg.To ja tez bede pytala o ta glowke.Ale np moja siostra miala ciezki porod bo niby glowka przeszla ale synek byl krepy i szeroki w barkach.:szok:Tak tez moze byc.A moje mialo spory brzuszek.....Ja chce juz rodzic zanim dojdzie do 5 kg:szok::baffled:W nastepnym tyg pojde do gin to was zakasam z waga.
Dzag jak to mozliwe ze w 36 tyg jestes ,skoro masz na 4 sierpnia.A ja na 3 i w 35 dopiero...Masz jeszcze jeden termin?

reklama
Dzag jak to mozliwe ze w 36 tyg jestes ,skoro masz na 4 sierpnia.A ja na 3 i w 35 dopiero...Masz jeszcze jeden termin?
Tak, rodzę na raty :-D. A na poważnie - ten na 4 sierpnia jest według terminu owulacji (bo miałam pochrzanione i nieregularne miesiączki, ale owulacja wiem kiedy była) i według pierwszego USG. A ten drugi suwaczek ustawiłam już według ustalonego terminu cesarki. Ale mam dopiero 35 a nie 36 tygodni.

Wszystkim gratuluję zdrowych bobasów mniejszych lub większych i tak wszystkie będą kochane i nie martwić się na zapas porodami za dużych dzieci bo moją koleżankę już prawie cieli bo 2800 nie umiała wypchnąć a druga 4500 bez najmniejszego problemu urodziła. Wszystko tkwi w głowie więc pozytywne nastawienie i głowa do góry :tak:

u mnie poczecie nie bylo az tak romantyczne.. poprzedzone bylo wieloma latami staran, strata Antka w 22 tyg i wieloma innymi stresujacymi sytuacjami. Natke poczelismy poprzez In vitro, mimo ze niezbyt romantico to uwierzcie uczucie niesamowite wiedzac ze moja mala pchelka wlasnie rosnie sobie w laboratorium i dojrzewa do transferu...ehh wspomnienia. W klinice czeka jeszcze jej dwojka rodzenstwa ;) wrocimy po nich! napewno ;)

a ja dzis po wizycie, przelozono mi termin cc z 7go na 3 go sierpnioa, woo hoo:tak: ciesze sie jak nie wiem, to niby 4 dni wczesniej ale zawsze to 4 dni! glowka mojej corci juz nisko,przygotowuje sie;) wszystko ok.

ja mam bardzo udane życie erotyczne, nawet teraz z brzuchem :rofl2:

Weronika Rzym strzał w dziesiątkę !

Ewa ja też szyjki do końca nie kumam :-p

Juditka nie ważne jak, ważne że będzie z Wami !

Ostatnia edycja:
ewa pewnie masz racje, wkoncu do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic:) tyle ze my z M czesto bo choc minelo kilka lat od kiedy jestesmy razem to dalej jest tak jak na poczatku:-D Najwaniejsze aby kazdy zyl tak jak mu wygodnie i byl szczesliwy;-)
juditka wielki szacunek do Ciebie i Twojego TZ;-) znam pare ktora po 2 latach staran sie poddala, a dla tej kobiety temat dzieci to temat ...tabu:-(
irisson to tak jak ja:-) i cos mi sie wydaje ze do ostatnich dni ciazy tak bedzie:-D

No ja już po wizycie mała nadal ładnie ułozona i waga ok bo 1500 czyli nie zaduzo nie zamało :)
No i termin nadal kolo 24 sierpnia
tylko strasznie morfologia mi spadła na poczatku miałam 13, 6 pozniej 11,5 a teraz 10, 3 a jem nawet wiecej rzeczy z zelazem :szok:

martyna to raczej normalne z tym zelazem, dzidzia teraz duzo zabiera. Ja od ok.5 mca mam niedobor zelaza mimo ze biore witaminy i zelazo w kapsulkach. Ostatnio ginka musiala nawet zmienic mi zelazo na recepte bo tamto nie dawalo rady. Pytalam ginke o diete ale mowila ze w dzisiejszych czasach trudno o pelnowartosciowa diete, bo teraz we wszystkim tyle ,,chemii'':baffled:

Juz po wizycie morfoogia nie najlepsza malo zelaza jem tzn jem go duzo ale widocznie nie przyswaja mi sie za dobrze no i mam anemie jak zwykle ;) mam 10.9 a norma od 13 do 18 wiec tak to wyglada.Dzidzia ustawiona jest juz dobrze czyli glowka do wyjscia. oprocz tego dzisiaj byl straszny pospiech u tej poloznej i opoznienia i zapomnialam sie zapytac dlaczego ze mnie czasem woda wylatuje tam, ma ktos cos takiego? nei jest tego duzo ale leci i nie sadze zebym popuszczala, nie ma to zapachu i jest przezroczyste o konsystencji wody ... ?:no:

reklama
dupadupadupa!!!!
Mała przez ostatnie 3 tygodnie urosła wiecie ile?
200g :-( ma teraz 1961g, w 35 (36) tygodniu.... termin z ostatniego usg 2 sierpnia, z dzisiejszego 14sierpnia (tzn na to i tak nie mam co patrzec bo to nie pokazuje juz teraz kiedy ona sie urodzi...ale tylko tyle jak jest maleńka)...

ale Aia, moja córeczka daje przykład Twojej Marysi - obróciła się, ma połozenie głowkowe, lekarz w ogole nie mogl obczaic czemu tak na chwile ostatnio jej sie zmienilo na miednicowe. powiedzial ze jest tak mocno usadzona w tej pozycji ze nie ma szans na ponowne obrocenie pupą w dół - a wiec żegnaj cesarko! tylko teraz bede musiala rodzic na bank bez znieczulenia :baffled: za nic mnie nie stac na wydanie na ta przyjemnosc 700zł.

udało mi sie też wbić do mojej lekarki prowadzacej, no ale przed usg... w kazdym razie jestem czysta, nie mam zadnych bakterii, wymaz czysty. pocieszyla mnie ze juz mnie tak pewnie bedzie boleć do konca:p i ze jak cos zebym sie nie martwila bo nawet jakbym z jakiegos powodu urodzila za wczesnie to płuca i wszystko jest juz wykształcone.
i na usg wszystkie narzady wygladaja wzorowo, twarz, pecherz itd...

i polozna stwierdzila ze dzis jeszcze jest ostatni dzien 34tyg, tego to ja juz nie obczajam...:baffled:

Do góry