reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

ale chyba 1300g to mało nie jest, wiec moze być dobrze;-)

i tak macie dobrze z tymi usg co chwile... ja od połówkowego małej nie widziałam, i niby sobie mysle że wszystko ładnie pięknie a tak naprawde to skad to moge wiedzieć, skoro nie wiem ile waży dzidziuś, ile jest płynów owodniowych...

reklama
Dziewczyny super, że wszytko dobrze. Czekam zawsze z niecierpliwością na informację od każdej z Was. Katjusza, a bierzesz jakieś lekarstwa na lepsze ukrwienie i przepływy w łożysku czyli acard albo heparynę? Mi zawsze gin mówi, łożysko młode jakieś tam inne dane o nim, ciekawe jak on to widzi na obrazie.
W każdym razie przynajmniej wiesz na czym stoisz, jesteś monitorowana i już za 10 t poznasz swojego synka:tak: A Natalka dobrze, że teraz przechodzi, będziecie mieć z głowy jedną wirusówkę.

mala.di, ja mam wizytę 25, a potem 5 trzecie usg genetyczne. Już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty.

MieMie, widzisz co lekarz to inaczej. Mamy takie same wyniki glukozy, a ja mam mieć dietę. Mój gin zauważyłam jest strasznie restrykcyjny, bardzo mnie pilnuje i sprawdza, pogrozi palcem jak trzeba:-) Teraz mnie czeka kontrolna wizyta u dentysty przed 3 trymestrem i niby mój gin jeszcze mi zaleca proktologa na te moje hemoroidy ale chyba samoistnie problem zniknął jak tylko zaparcia minęły więc odpuszczę sobie tą znikomą przyjemność badania per rectum na krzesełku:tak:

Kajtusza na pewno będzie dobrze. Geny kurdupli macie i tyle ;-)
Mala.di ja też nie mam usg i też jestem pewna, że wszystko ok:tak: tzn mam ale takie sekundowe tylko żeby serducha posłuchać to tyle, że przy okazji dowiem się jak leży.

Swoją drogą ciekawe skąd się bierze tendencja do ułożenia pośladkowego. Moja Ola od początku leży poprzecznie i moja gin ze stoickim spokojem mówi, że wszystko ok i ja też tak myślę :tak: nieświadomość jest boska:-D

asia.85 mnie ostatnio w ciąży przez cukrzycę kazali oceniac wiek łożyska i każdy lekarz ocenił inaczej. W końcu moja gin mi mówiła, że to trochę ściema bo nie da się tego zrobić za dobrze dopiero po porodzie. Jedna lekarka to w ogóle powiedziałam, że ono jest na granicy wydolności a po porodzie okazało się że było zaledwie II. Mogłam być jeszcze miesiąc w ciąży :)

brrr ja bym do proktologa nie szła :))) tylko uważaj na hemoroidy po porodzie, żeby nie wróciły no i Kegla ćwicz to pomaga na zwieracze też :-D (podobno)

Ostatnia edycja:
kakakarolina, ale wtedy wlasnie lekarz moze wychwycic gdy czegos - wagi, płynów, jest za mało. ja przed wizytami mam tylko sprawdzane tętno płodu, ale nie za pomocą usg. a to że serduszko bije, wystarczajaco mnie nie uspokoja.

mala.di nie wychwyci bo na nic nie patrzy, W poprzedniej ciąży miałam tylko detektorem właśnie badane ale chyba jej się spieprzył bo teraz robi usg szybkie :-D

no w kazdym razie powinni to wychwycać :-p te przerwy miedzy usg są zdecydowanie za długie, ja już sie tak niecierpliwie ze i tak umowilam sie na dzien w ktorym ciąża nawet nie osiągnie tego 30tyg...

Katjuszka a ile Natalka miała jak się urodziła? moja Laura ważyła w 27tyg. 750g, urodzeniowo 2700g i mi mówili, taka moja natura :sorry2: ale dobrze, że sprawdzają i pilnują, chociaż tak jak mówisz, na każdej wizycie usg super :-D

ja mam usg na każdej wizycie, a tu marudzę o szyjkę, a tu o wielowodzie.... lekarka dla świętego spokoju chyba mi robi :sorry:

exotic, dobrze, że wszystko się wyjaśniło :-)
katjusza, ja myślałam, że 1300 to całkiem dużo, trzymam kciuki, żeby Wiktor rósł do samego końca :-)
karolina, ale jaja z tym łożyskiem :szok:

ja dzisiaj po wizycie, wszystkie wyniki w normie, hemoglobina mi rośnie, co się podobno rzadko zdarza :eek: szyjka 41 mm, wszystko pozamykane, serducho bije, także jestem szczęśliwa :-) jutro idę na usg to sobie Małego pooglądam :-)

reklama
Do góry