reklama

Wizyty u lekarza

reklama
DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja sobie dopiero teraz uświadomiłam, że lekarz mi powiedział, że mały waży ok 1800 g, a nie 1600, a ja sobie wbiłam do głowy to, co miałam na wydruku! A miałam coś jeszcze! Już tłumaczę dlaczego:

Ano dlatego, że na wydruku z USG są podane u mnie dwa wymiary. Gdyby szacować wagę na podstawie obwodu brzuszka i długości kości udowej, jego waga wynosi ok. 1600 g. Jeśli jednak szacować wagę na podstawie obwodu brzuszka i obwodu głowy, waga wynosi 2000 g! Dlatego lekarz wyciągnął średnią. Chryste Panie, noszę pod sercem GIGANTA! :-D :szok:

Ja tez mam zawsze 2 czujki na ktg.Na skurcze i serducho.Malizna baaardzo tego nie lubi i kopie w te czujki.Jakby ich szukala :-) Jak raz trafi to pozniej w to samo miejsce sie stara :-D

A z waga na USG to ona jest tak naprawde szacunkowa.Ja juz chyba pisalam,ze jak mnie na porodowke przyjmowali to jakis ichniejszy szpitalny doktorek zrobil mi USG i powiedzial,ze Mloda bedzie ok 4300-4500g miala?!Zaczelam plakac bo myslalam ze nie podolam...A Mloda kulturalnie 3180g wazyla.:angry: Wiec dla mnie najwazniejsze,ze lekarz mowi,ze Malizna zdrowo rosnie,bardzo dokladnie widac poszczegolne narzady-sa prawidlowe i dlugosci wszystkie tez ok. Moja przyjaciolka urodzila coreczke,ktora miala byc malutka wedlug pomiarow :-) I rzeczywiscie miala tylko 46cm ale...3700g :-D smiejemy sie,ze taki pompon wypadl z nozkami i raczkami :-D

no 2000 sporo
ale wiadomo że sporo zależy od dokładności pomiarów zrobionych przez lekarza, chociaż mi w I ciąży idealnie się zgadzały, bo jak szłam do szpitala na patologię to mały miał 3600, urodziłam 7 dni późnij 3860, a ponoć od któregoś tygodnia dziecko przybiera 200 gram tygoodniowo

DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja sobie dopiero teraz uświadomiłam, że lekarz mi powiedział, że mały waży ok 1800 g, a nie 1600, a ja sobie wbiłam do głowy to, co miałam na wydruku! A miałam coś jeszcze! Już tłumaczę dlaczego:

Ano dlatego, że na wydruku z USG są podane u mnie dwa wymiary. Gdyby szacować wagę na podstawie obwodu brzuszka i długości kości udowej, jego waga wynosi ok. 1600 g. Jeśli jednak szacować wagę na podstawie obwodu brzuszka i obwodu głowy, waga wynosi 2000 g! Dlatego lekarz wyciągnął średnią. Chryste Panie, noszę pod sercem GIGANTA! :-D :szok:

damy rade, moje dziecie tez szacowane na 1860 w piatek czyli 30+1 bylo wtedy!!! bedziemy mialy spore dzieciaczki :) ale to jeszcze tak do 32 tygodnia do 500g na tydzien moga przytyc pozniej przystopuja... mam nadzieje :)

no to jeszcze raz...może tym razem mi posta nie wywali

wczoraj miałam szalony dzień, jak na ostatnie miesiące:-p
rano odebrałam wyniki posiewu, wymazu itp - jestem "czysta" :happy2::happy2::happy2::happy2:
oddałam krew na resztę badań, głównie, żeby sprawdzić poziom płytek i krzepliwość
ciśnienie kiepskie, ale jak leżę tyle czasu, to i pikawa nie szaleje

potem u jednego dr sprawdzenie podwozia - tu już gorzej, bo szew z jednej strony się zapadł, bo szyjka już zgładzona:-(
dostałam skierowanie na spr tego w szpitalu, a poza tym na ktg, bo dr wyczuł skurcze:-(

potem u drugiego dr USG - bosko było :happy2: A. ledwo się trzymał, a ja płynęłam :-D
dzidziul ma zupełnie takie sam zadarty nosek, jak Lila, robi te same minki i zasłania oczka
trochę dr go pomęczył, żeby odkryć największą tajemnicę :-pnie jest pewny, ale stawia na babeczkę
no, zobaczymy
ale za to wymiary i waga...:szok: wg dr 2020g, 43 cm ( głowa-dupka 34 cm ):szok: kazał mi się na cc szykować

i na koniec ktg....czekałam ze 2h na krzesełku, więc jak już się położyłam na kozetkę z tymi wszystkimi kabekami, to usnęłam:-D
dr przyszedł i mnie objechał, że mam skurcze 60-100 i nic nie mówię :szok: a ja ich po prostu nie czułam
leżałam bardzo długo, bo dr siedział przy mnie i mi pomagał rozróżnić siłę skurczu i rodzaj
chyba już wiem, który jest alarmujący, a który to tylko ćwiczenia
w każdym razie wyszłam od nich z całą gamą leków:eek:
szew się wpukla do środka, więc w pt mam przyjechać na kontrolkę i gdyby się pogłębiało, to zostanę w szpitalu do porodu:-( no trudno, muszę się do tego przygotować
zrobili mi USG i potwierdzili wagę i wymiary bąbla, a zatem jeśli nie dotrzymam do terminu, to sn, a gdyby się udało, to będzie wskazanie do cc

Citrus - ja tak, jak Kartagina mam pod łóżkiem podkład i leżę na równi pochyłej :-pale za to odciążam szyjkę itp
cieszę się,że sytuacja opanowana u Ciebie, a nadżerkę trzeba będzie sprawdzić przy następnej okazji:tak: przybijam piątkę za giganta :-D

dzięki wszystkim za kciuki :-) teraz ja wysyłam do wizytujących :-)

i oby teraz same dobre wiadomości z przeglądów :tak:

reklama
Ullana oby się obyło bez szpitala ,&&& dobrze że już blisko końca,najgorsze za nami,damy radę,pamiętaj że marzec musimy wytrzymać,musimy wierzyć a będzie dobrze!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry