reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Mysiak gratuluję

@Ewusia: to taka specyfika chlopcow, ze na poczatku ich tylko widac. Ja na poprzednim forum z Lotta bylam jedna z ostatnich ktora dowiedziala sie o plci. Na poczatku tak rzeczywiscie od 12/13 tygodnia zaczely sie pierwsze chlopiece prognozy, a dziewczynki z tego co pamietam to zaczely byc identyfikowane tak najwczesniej ok. 16/17 tygodnia. Ja czekalam do 22, bo mala sie nie chciala pokazac. Takze im dluzej bedziesz nalezala do tych niewiedzacych tym wieksze masz szanse na dziewczynke :)

Heheheh jesteś moją nadzieją :tak:

Nadrabiam zaleglosci.Wizyta odbyla sie w sobote.Pan doktor bardzo zadowolny,wszystko ok.Tylko ja niskie cisnienie :sorry2: Ale zwalam to na te zawroty glowy po rozmowach z porcelana.Zawsze mialam ksiazkowo 120/80 do 140/90 i w ciazy pierwszej tak samo a tu nagle 90/50 i ostatnio 100/60 :dry: Najgorszy temperament jak jakas snieta ryba przebrzydla...
Ale z malym czlowiekiem wszystko ok.Mial sie potwierdzic czy chlop czy baba ale pokazal nam jak go nasze zainteresowanie wzrusza i cala wizyte byl odwrocony plecami.Wzglednie boczkiem ze skrzyzowanymi nogami "po turecku".Mamy zdjecie kregoslupa wiec nawet nie wrzucam :-) Za to jest juz czlek jak sie patrzy! Od czubka glowy do pupy juz 10cm.A srednica glowy 3cm:to juz jestem w stanie sobie wyobrazic.Moze bardziej jeszcze jak Golluma...Szanowny Malzonek byl i widzial.I sie szczerzyl.I zadowolony bardzo.Ja tez.Chociaz liczyl,ze jednak zajrzymy miedzy nozki...

hej wszystkim! Dziękuje za trzymanie kciuków. Myszka jest i ma się dobrze, ma nóżki i rączki, małą główkę i strasznie się wierci. Powitała nas na siedząco, musiałam zrobić troszkę 'tańca brzucha' żeby się obróciła na plecki i dała zmierzyć. Wtedy myszka rozskakała się na dobre i położnej zajęło pół godziny pobranie wszystkich pomiarów przez co mieliśmy czas zobaczyć jak maluch macha wszystkim co ma, kręci się skacze, wkłada rączki do buzi i fika fikołki. Maluszek ma 6,5 cm długości, 12 tygodni i 5 dni. Data porodu przesunęła się na 22 maj 2013 :) Tata jest tak szczęśliwy że nie mogę go spokojnie na miejscu usadzić.

to i ja się melduje. Moja wizyta nie należała do szczególnie udanych. Czekałam 50 min, takie było opoźnienie mimo ze chodzę prywatnie z pracy. USG lekarka też nie zrobiła powiedziała, że dopiero zrobi połówkowe egh a ja bym chciała zobaczyć, że z dzieckiem wszytsko w porządku. Pobrali tylko cytologię i tyle. Kolejna wizyta za miesiąc. Nie wiem czy wytrzymam i szybciej nie pójdę gdzieś indziej.

A pozostałym gratuluję udanych wizyt.

gratuluje dziewczynyi ja się pochwalę...
dzidzi ma 6,4 cm, fałd 1,5, przegroda piękna, skubaniec nie chciał glowy obrócic, wiec nie obyło się bez telepotania brzuchem i przyrządem oraz na zmianę dowcipnie i przez brzuch, już mi lekarz powiedzial, zebym przyszla w środę, a tu nagle niuniuś się pokazał i wszystko bylo git...

toxo i tak mi kazał zrobic, no i następna wizyta 14.12 i dostne już L4, więc bomba bo już ledwo funkcjonuję, nie należę do kobiet promieniejących w ciąży i emanujących niespożytą energią

buziaki

reklama
Do góry