reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

to może nie miałam bo moja dzidzia mała i na następnej wizycie za 2 tygodnie wszystko pomierzy. Dziś w brzuchu czułam igiełki więc się rozciąga czyli to chyba znak że Naduśka rośnie i nadgoni czas.

reklama
wikki - no połówkowe powinno być dokładne, tak jak pisze Zapominajka; poza tym, co zwykle sie ocenia, dodatkowo tez wszystkie widoczne organy wewn., kości, czaszkę, półkule mózgowe, kręgosłup; twarz, nawet chyba już na tym etapie można np. rozszczep podniebienia stwierdzić; no a przede wszystkim serce i przepływy - mój gin twierdzi, że z tego względu warto wykonywać to usg jak najpóźniej (normalnie przedział to 18-22tc), bo im później tym lepiej widoczne poszczególne struktury. No i jeszcze pępowina (ilość naczyń), łożysko, ilość wód...
Z tego, co pamiętam z Antkiem, to było chyba najdokładniejsze USG z całej ciąży - bo potem dziecko już ocenia się tylko "fragmentarycznie" ze względu na spore rozmiary... :tak:

Dobrze prawi polać jej :tak:
U mnie rozszczep i te inne tez sprawdzano.
I nawet mi babka powiedziała, że czasem w 24 tc się to połówkowe robi. Ale pewna tej informacji nie jestem...

Ano. Mam w domku wino bezalkoholowe i szampana takiegoż. Zapraszam :tak:

Mam dzis jakieś dziwne uczucie w środku. Nabrałam jakiejś schizy, że to coś z szyjką :szok:
Przecież ja nie jestem normalna z tym wymyślaniem...

Zapominajka -dzięki ;-) I daj spokój z ta szyjką... a tak a'propos szyjki, to ostatnio się zastanawiałam, jak takowa wygląda na żywo i poszukałam jakichś realistycznych zdjęć w Googlu... ło matko, trochę to paskudne! :szok:

hej,jestem nowa,dziś się zapisałam.termin mam na 20 maja 2013,chętnie bym popisała z kimś z tym samym terminem porodu,tylko może najpierw na prywatnych wiadomościach żeby nie zaśmiecać forum,średnio umiem się tu poruszać...jeszcze

reklama
Do góry