reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Witaminka super że u Ciebie wszystko ok, czekałam na wieści z twojej wizyty i usg, aż się wzruszyłam jak sobie poczytałam Twoją relacje, to cudowne że potraficie cieszyć się z tej 4 ciąży tak jakby była pierwsza i tego samego sobie życzę.

Ania
pięknie dzidzia wygląda i jakie wyraźne zdjęcie jak na ten tydzień ciąży

Wczoraj do mnie dzwonili z Invicty i mam z piątku na poniedziałek przełożone te badania prenatalne, jakoś muszę wytrzymać.

reklama
no wiec tak moja ksiezniczka mirzy o tydzien wiecej czyli jak na 13 tyg i 5 dni serduszko pieknie puka, dzidzia ruchliwa, mialam wszystkie badania na syndrom downa i edwardsa, oraz wage sprawdzona i tu szok! schudlam 1 kg on przed ciaza.... i jak to mozliwe wygladam jak hipopotamica... ;/ oczywiscie spytalam pani czy czasem nie ma szansy podejrzec co bedzie a pani na to ze im nie wolno słowa powiedziec na temat plci w tym okresie ciazy nawet jezeli widza ... nie fer! ale powiedziala ze zajrzymy pomiedzynogi i sama moge wypatrywac aaaa excytacja ! popatrzylismy... nic nie wystawalo a to wspaniale i nub dziewczynkowy jak nic , ale pani mowila zeby sie nie sugerowac teoria nuba bo moge sie zawiesc nie nzawsze sie sprawdza, ale nie wazne ... ja widzialm co chcialam piekne pozioma krech i zero haczykow

Zaś sie zdjęcie nie wgralo :confused:

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 141
agusiakemisia gratulacje! śliczna dzidzia (ja na takie zdjęcie patrzę co najmniej raz dziennie:-D)
a oswieć mnie -co to jest teoria nuba????

Angelika a gdzie robisz usg? w szpitalu czy prywatnie?
Wydaje mi się ze usg genetyczne to normalne usg tylko ok 12 tyg żeby zmierzyć przezierność karkową i sprawdzić kość nosową, czyli czynniki których brak wskazuje na wady genetyczne, ale niech mnie ktoś poprawi jak się mylę

reklama
Anulka moge wrzucić link ale po angielsku, po polsku nie wiem czy jest coś zapytaj wujka Google :)
Ogólnie teoria nub'a to teoria opierajaca sie na przewidywania płci dziecka po jasnej kresce pomiędzy nogami która często jest widoczna na zdjęciach usg ( u nas w ok 12 tyg no tak mamy przewidywane pierwsze usg ) jest jasna i jak zdjęcie ładne zrobione to super widać i nub dziewczecy to pozioma równoległa do lini pleców kreseczka , czasem zaokragloma w stronę pupy,albo lekko do góry ale nie bardziej niż 30stopni .chlopiecy zaś zaokragloma w górę na 30stopni bądź wiecej :) ot takie tam i podobno ok 70-80% sie sprawdza ;)

Do góry