reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Ja po wizycie . Robiłam krew i mocz i przeciwciała , wyniki po południu a przeciwciała za 4 dni . Dostałam skierowanie na wymaz na przyszły tydzień . Ktg bez zmian ( ale brzuch twardnie nawet po 15 razy , ale jak leże na ktg , nie chcetwardnąć :-D) szyjka 3 cm , lekki lejek , ale gin powiedział że luz jakby miała na tym etapie( 33tc z om a 36 - 37 usg ) 2 cm to byłoby dobrze . Za tydzień znowu macanki :-D No jak się wcześniej nie wykluje do 37 tc to cc albo wywoływanie ....

mamaktosia - w sumie to nie wywnioskowalam czy dobrze czy zle :zawstydzona/y:
czyli ty masz wedlug usg 36 tydzien teraz?
i jak w 37 tyg cc to znaczy ze za tydzien skoro teraz 36? czy ida wedlug terminu z om?
pogubilam sie:sorry:

mamaktosia to kiedy ten twoj 37tc?? bo suwaka nie ma...

jol duzy maly heee...

oregona ale lala bedzie dorodna:)))

marika nie strsuj sie,,ja mialam clotrimazolum...

Marika - co zdanie to otwieralam szerzej oczy:szok: co za lekarz!:wściekła/y: jesli w ogole lekarz

ja mialam nakaz wstrzymania stosunkow bo lozysko przodujace (pare razy wylamalismy sie:zawstydzona/y:)
a teraz od wizyty spokojnie po 2 razy dziennie bo mam potrzebe:-D
nie rozumiem czemu sex jest w 'normalnej' ciazy zabroniony

i w ogole cala reszta..

gynalgin jest typowym lekiem na stany grzybiczne ale nie wiem jak w ciazy.. mysle ze lekarz wybral tzw mniejsze zlo

Ja mam już wyniki moczu i tak jak czułam są złe:wściekła/y: powtórka z początku ciąży.. Dobrze, że bakterie są nieliczne bo zawsze były dużo liczne, ale jakieś szczawiany wapnia liczne i leukocyty świeże itp:crazy: na dodatek brzuch mi twardnieje przy chodzeniu i ogólnie źle ze mną.. :szok::-D ale się użalam nie??:-p
Jol super, że z maluchem wszystko dobrze! Co do wagi to aż jakaś duża nie jest:-D ale mam nadzieję, że troszkę przystopuje;-). Mi też już młody dokucza chyba do najmniejszych nie będzie należał :-D
mamaktosia a mówiłyśmy, że będzie wszystko okej!!:tak:;-) Ja też się już pogubiłam to za miesiąc już maluszka możesz mieć tak??Chyba jakoś tak pisałaś że 16 go listopada, jeśli dobrze pamiętam ;-)

oregano gratki dużej córci:tak: i udanej wizyty :tak:

Marika30708 yyyyyy...dziwak ten lekarz...oczywiście, jeśli ciąża jest zagrożona, to współżycie jest zabronione, ale że w ogóle??? Ogólnie, jak czytam, co piszesz, to nie mam zbyt dobrego zdania o tym lekarzu, a jak się boisz, to może faktycznie lepiej zaklepać miejsce w klinice:tak: Mam nadzieje, że Ci się uda, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo:tak:

JoL gratki dużego synka i mam nadzieje, że się smyk namyśli i urodzi wcześniej (ale nie za wcześnie), co by mamusi nie dać za dużego wycisku;-)

Ja wizytuję w piątek w następnym tygodniu, też będzie wymaz i dostanę skierowanie na usg, pewno od razu każe przyjść:tak:

mamaktosia ale masz z tymi tygodniami, grunt, że wiesz mniej więcej, co i jak Kochana i że jest ok:tak:

Ag - KrK 89 a użalaj się, a co!:-) a co lekarz na te wyniki?:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
awunia wizytę mam w piątek pewnie da mi coś na to, żeby dalej infekcja nie poszła. Ciekawa jestem kiedy mi wymaz zrobi czy w ten piątek ( nie za wcześnie) czy w listopadzie??

Do góry