reklama
lysa_d
Fanka BB :)
lysa moja po 4 godzinach z głodu chce smoka odgryźći wypija 150ml
lepiej odwiedź jakiegoś polskiego pediatrę
może małej mleczko nie smakuje
![]()
roksi23- napewno odwiedze pediatre bo juz nie wiem co robic :-( A mleczko dzis inne kupilam w kartoniku malym zeby spr to przed spaniem tylko 100ml wypila, i tak lepiej niz po poludniu

Guziczek87
Pracująca mamuśka
Gratulację dla Zosi- dzielna dziewczyna :-)
a mleczko to nurtamigen? o bardzo nieprzyjemnym zapachu i jeszcze gorszym smaku?
tak to właśnie to mleko, smak jest fatalny zapach również mała trochę się krzywiła i za dużo na noc nie wypiła bo raptem ok 90ml a zawsze wciągała ok 180ml...zobaczymy jak dziś będzie .. od dziś karmię butlą 3 razy dziennie a reszta to cyc.
L
LuizaPatrycja
Gość
Petinko jak najbardziej można podciągnąć p[od zabawę, jak robie z nim te ćwiczenia w domu to jest bardziej zadowolony niż z ta rehabilitantką, śmieje się i nie marudzi.
boozqowa
Październik 09'
Dziewczyny, a może spróbujcie dać dzieciom mleko z butelki TT?
Tam smoczek jest wykonany na wzór kobiecej piersi. Sama końcówka jest jak sutek, a gdy dziecko pije to tak się zapada, że wygląda jakby z piersi piło.
Wiem bo mam ;-)
tylko, że akurat Maja przyzwyczajona do butli i nie lubiła na początku gdy jej się ten smok zapadał;-) Ale pije już dzielnie:-)
http://www.allegro.pl/item887478659_smoczek_silikonowy_tommee_tippee_2szt_3m_sredni.html
Jak są te kółeczka wokół smoka to one właśnie się zapadają i wygląda on jak pierś.
Tam smoczek jest wykonany na wzór kobiecej piersi. Sama końcówka jest jak sutek, a gdy dziecko pije to tak się zapada, że wygląda jakby z piersi piło.
Wiem bo mam ;-)
tylko, że akurat Maja przyzwyczajona do butli i nie lubiła na początku gdy jej się ten smok zapadał;-) Ale pije już dzielnie:-)
http://www.allegro.pl/item887478659_smoczek_silikonowy_tommee_tippee_2szt_3m_sredni.html
Jak są te kółeczka wokół smoka to one właśnie się zapadają i wygląda on jak pierś.
Ostatnia edycja:
Guziczek87
Pracująca mamuśka
właśnie dałam małej poranne mleko i cholerka tylko 60 ml potem wypychała językiem smoka...
ale poczekam może nie była głodna bo wcześniej dostała cycka..
jestem trochę przerażona...

AgnieszkaKRK31
Mamuśka dwóch urwisków.
Kinguś, b. fajne te ćwiczenia, do naszego normalnego trybu dnia dodam kilka nowych,na pewno Filip będzie zachwycony. Jak mu gołe nózie pokazuję to tak się cwaniak śmieje ;-)
Abeja- powodzenia u pediatry. Mam nadzieję,że będzie ok!
Abeja- powodzenia u pediatry. Mam nadzieję,że będzie ok!
Lajla83
Fanka BB :)
Guziczek u mnie już nie było mleka w jednej piersi a w drugiem brakowało mi w nocy
więc mówię dość tej zabawy idziemy na butlę
odstawiłam małą i po drugiej dobie w nocy napłynęło mi tyle pokarmu
że aż piersi miała gorące
ale nie przystawiłam małej, bo w między czasie jak bolała mnie głowa wzięłam ketonal
bardzo mądry pomysł
piłam szałwię, bo ta pomaga na zmniejszenie laktacji, masowałam piersi by mi się zastoje nie zrobiły i wyciskałam trochę mleka tak do momentu poczucia ulgi
zimne okłady i po 3 dniach przeszło
przy starszej córcie po prostu mleko skończyło się i koniec litry herbatek nie pomogły
i nic nie napływało
a przy drugim masakra
także ostrożnie z odstawianiem by sobie kłopotu nie narobić;-)

Guziczek87
Pracująca mamuśka
Roksi no właśnie ja tak stopniowo odchodzę od cycka...mleko mam ale już od paru tyg coraz mniej ale czasami szczególnie w nocy piersi twardnieją (kumulacja). mam taką technikę 1 tydzień 1x butla
2 tydzień 2x butla itp a teraz jest już 3 tydzień i mała dostaje rano kolo 9 o 12 i o 20 butlę.. między 12 a 20 cycek i w nocy cycek
zobaczymy jak to będzie. miałam wczoraj z pediatrą pogadać na tem trzejśćia ale zapomniałam z tego wszystkiego...

Przed chwilą Zosia dostała histerii pewnie z głodu... no i próbowałam dać jej butlę z tym świństwem i za 10 razem mała skapitulowała i wypiła wszystko czyli razem od 9.30 200ml.teraz zasnęła i śpi sobie pewnie jakoś 30 min jej to zajmie;-)
2 tydzień 2x butla itp a teraz jest już 3 tydzień i mała dostaje rano kolo 9 o 12 i o 20 butlę.. między 12 a 20 cycek i w nocy cycek

Przed chwilą Zosia dostała histerii pewnie z głodu... no i próbowałam dać jej butlę z tym świństwem i za 10 razem mała skapitulowała i wypiła wszystko czyli razem od 9.30 200ml.teraz zasnęła i śpi sobie pewnie jakoś 30 min jej to zajmie;-)
reklama
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Abeja- powiedz mi kiedy po zrobieniu podobnych badan do twoich mozna odebrac wyniki? Ja juz prosilam rodzinke zeby zapisala mnie na wizyte u pediatry w Polsce bo mam dosc angielskiej opieki zdrowiaBoje sie, ze sie czasowo nie wyrobie z lekarzem, bo ja to w sumie i tak prywatnie ide i sie zastanwawiam czy w ten spodob uda mi sie wszystko w tydzien zalatwic? Moja Zuzka tez nie przybiera zbytnio na wadze :-( Dzis poszlam ja zwazyc i wazy 5.05 kg, od ostatniego wazenia (2 tygodnie temu) przybrala niecale 200g i juz nie wiem co robic. Ona jest na butli, jeden dzien w sumie zje 600-700ml w drugi ledwo 450-500 ml :-( Przykro mi jest ze tak marudzi, ciezko sie ja karmi, czesto musze wmuszac w nia bo normalnie nic by nie zjadla bo o jedzenie sie nie prosi
Dzin np zjadla 100ml o 12.30 w poludnie i nic nie jadla do 4.30 po poludniu, wiec 4h bez jedzenia, jak chcialam dac to ryk taki ze caly sklep slyszal, i wmusilam tylko 30ml. A tu mi pielegniarka mowi, ze to normalne
Ja nigdy o takim czyms nie slyszalam zeby 3 miesieczne dziecko nie chcialo jesc, rozumiem gdyby byla karmiona co chwile ale wydaje mi sie ze po 4 godzinnej przerwie dziecko powinno zajadac ze smakiem a nie placzem :-( Starsznie zle sie z tym czuje i ciegle sie o nia martwie. Chcialam zeby mi ja dzis zmierzyli i obwod glowki to mi baba powiedziala, ze tak czesto sie dziecka u nich nie mierzy
a mala ostatni raz mierzylam 22 grudnia, ponad miesiac temu
myslalam, ze sie tam porycze :-(
Jakbym o mojej Ani czytała, jednego dnia najeść się nie może a drugiego się drze, bo nie chce jeść. Przybiera średnio, ale jej tatuś też na początku niejadkiem był. Żadnych oznak chorobowych nie ma. Wczoraj łyżeczką zjadła kleik

Podziel się: