kinguś
Nie poddam się
Wydaje mi się, że rodzice powinni być przy dziecku w czasie rehabilitacji.Luiza Ty w czasie rehabilitacji jesteś przy dziecku? Bo u nas rodzice czekają za drzwiami, dziecko jest tylko z rehabilitantką. Jedynie pani na koniec pokazuje mamie, co należy robić w domu.
Przecież to daje dziecku poczucie bezpieczeństwa.
My jak jesteśmy to mała szuka z nas wzrokiem i jak się za bardzo zdenerwuje to bierzemy ją na ręcę.
Przepraszam ale ja bym nie wyszła jakie są argumenty na to żeby dziecko zostawało z obcą osobą???
To tak jak u nas napięcie rączek o lekka asymetria. Usg też mieliśmy.My dziś byliśmy u neurologa i jest lekko wzmożone napięcie i asymetria, zlecona wizyta u lekarza rehabilitanta i potem zabiegi - lekarz ma zadecydowac ile i jakie. Dodatkowo mamy skierowanie na usg głowy.
Trzymam kciuki
U takiego małego dziecka ćwiczenia mają być zabawą.To fajnie, że będziesz mogła dużo robić w domu. Mi babka ma następnym razem pokazać ćwiczenia. A Igor w domu chętnie z Tobą współpracuje? Te ćwiczenia można podciągnąć pod zabawę?
U nas jak mała się buntuje to trzeba przerwać bo nic nie zrobisz jak się będzie dziecko darło.
U nas rehabilitantka kazała nam tak ćwiczyć- oprócz 4,5 i 9.
Poćwiczmy mamo. Ćwiczenia od drugiego miesiąca życia - BabyBoom
Niech pokaże Ci jak trzeba malucha nosić itp.