reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

Luiza Ty w czasie rehabilitacji jesteś przy dziecku? Bo u nas rodzice czekają za drzwiami, dziecko jest tylko z rehabilitantką. Jedynie pani na koniec pokazuje mamie, co należy robić w domu.
Wydaje mi się, że rodzice powinni być przy dziecku w czasie rehabilitacji.
Przecież to daje dziecku poczucie bezpieczeństwa.
My jak jesteśmy to mała szuka z nas wzrokiem i jak się za bardzo zdenerwuje to bierzemy ją na ręcę.
Przepraszam ale ja bym nie wyszła jakie są argumenty na to żeby dziecko zostawało z obcą osobą???

My dziś byliśmy u neurologa i jest lekko wzmożone napięcie i asymetria, zlecona wizyta u lekarza rehabilitanta i potem zabiegi - lekarz ma zadecydowac ile i jakie. Dodatkowo mamy skierowanie na usg głowy.
To tak jak u nas napięcie rączek o lekka asymetria. Usg też mieliśmy.
Trzymam kciuki
To fajnie, że będziesz mogła dużo robić w domu. Mi babka ma następnym razem pokazać ćwiczenia. A Igor w domu chętnie z Tobą współpracuje? Te ćwiczenia można podciągnąć pod zabawę?
U takiego małego dziecka ćwiczenia mają być zabawą.
U nas jak mała się buntuje to trzeba przerwać bo nic nie zrobisz jak się będzie dziecko darło.

U nas rehabilitantka kazała nam tak ćwiczyć- oprócz 4,5 i 9.
Poćwiczmy mamo. Ćwiczenia od drugiego miesiąca życia - BabyBoom
Niech pokaże Ci jak trzeba malucha nosić itp.

reklama
hej a więc dziękuje za kciuki bo bardzo się przydały Zosia nie płakała jestem z niej dumna zapiszczała tylko na moment wkłucia a tak to była bardzo radosna i gadała z dr.Zosia waży 5740 g więc od ost ważenia przybrała 900g więc jest ok :tak: jestem bardzo zadowolona, ząbki wychodzą :tak:jesteśmy na mleku dla alergików neutro coś tam :-pmamy 425g za 13 zl więc luz bluzzz:-D;-)

hej a więc dziękuje za kciuki bo bardzo się przydały Zosia nie płakała jestem z niej dumna zapiszczała tylko na moment wkłucia a tak to była bardzo radosna i gadała z dr.Zosia waży 5740 g więc od ost ważenia przybrała 900g więc jest ok :tak: jestem bardzo zadowolona, ząbki wychodzą :tak:jesteśmy na mleku dla alergików neutro coś tam :-pmamy 425g za 13 zl więc luz bluzzz:-D;-)

Gratulację dla Zosi- dzielna dziewczyna :-)
a mleczko to nurtamigen? o bardzo nieprzyjemnym zapachu i jeszcze gorszym smaku?

Gratuluję dzielnej Zosi :tak:
A ja byłam dziś z Maxiem u pediatry bo stracił głos rano:szok:. Okazało się, że gardziołko i krtań ma zupełnie czyste, ale co ciekawe, pediatra stwierdziła, że... zaczyna się wiosna (czytaj coś zaczęło pylić), bo już któreś z kolei dziecko ma takie w ciągu tego tygodnia. Jednym słowem Max prawdopodobnie jest na coś uczulony. Tylko cholera wie na co. Pomógł fenistil w kroplach i już odzyskał głos. Ale teraz będę kombinowała od czego to mogło być.

Abeja a jak z przybieraniem Gagatka? Wiesz już coś więcej, czy to właśnie jutro będziesz wiedzieć?

Amelkowa tak, jutro będę wiedzieć. Rano jeszcze ide odebrać wyniki badań krwi (młoda była dzielna, nawet się nie skrzywiła). O 8 usg a o 10. bedziemy na wizycie, ale nie napalam się bo byłam w zeszłą środę i wtedy wazyła 4900 czyli w 2 tygodnie 160 gram - w dalszym ciągu mało.
O butli nie ma mowy wogóle - jest płacz i lament. Nawet gdy w butli jest moje mleko (odciagam jak wiem, że będę musiała wyjść). Pomijam fakt, że teraz podawałam jej raz Bebilon Pepti (równie niedobre co Nutramigen) - chciałam zobaczyć czy zassie, bo tak jak wy wiele odciagnac nie moge (chyba ze wypije wczesniej 1,5 l mineralnej) - a Pepti bo mała ma na bank skazę. Ktos mi mówił o mleku kozim - że jest dobre na skazę białkową, muszę jutro podpytać pediatrę - ale ogólnie to nie wiem jak będzie - do końca tygodnia się wyjaśni czy od lutego ide do pracy...a jak ona nie chce butli nawet z oim mlekiem to ręce opadają...o herbatce też nie ma mowy..

reklama
Abeja- powiedz mi kiedy po zrobieniu podobnych badan do twoich mozna odebrac wyniki? Ja juz prosilam rodzinke zeby zapisala mnie na wizyte u pediatry w Polsce bo mam dosc angielskiej opieki zdrowia :wściekła/y: Boje sie, ze sie czasowo nie wyrobie z lekarzem, bo ja to w sumie i tak prywatnie ide i sie zastanwawiam czy w ten spodob uda mi sie wszystko w tydzien zalatwic? Moja Zuzka tez nie przybiera zbytnio na wadze :-( Dzis poszlam ja zwazyc i wazy 5.05 kg, od ostatniego wazenia (2 tygodnie temu) przybrala niecale 200g i juz nie wiem co robic. Ona jest na butli, jeden dzien w sumie zje 600-700ml w drugi ledwo 450-500 ml :-( Przykro mi jest ze tak marudzi, ciezko sie ja karmi, czesto musze wmuszac w nia bo normalnie nic by nie zjadla bo o jedzenie sie nie prosi :no: Dzin np zjadla 100ml o 12.30 w poludnie i nic nie jadla do 4.30 po poludniu, wiec 4h bez jedzenia, jak chcialam dac to ryk taki ze caly sklep slyszal, i wmusilam tylko 30ml. A tu mi pielegniarka mowi, ze to normalne :wściekła/y: Ja nigdy o takim czyms nie slyszalam zeby 3 miesieczne dziecko nie chcialo jesc, rozumiem gdyby byla karmiona co chwile ale wydaje mi sie ze po 4 godzinnej przerwie dziecko powinno zajadac ze smakiem a nie placzem :-( Starsznie zle sie z tym czuje i ciegle sie o nia martwie. Chcialam zeby mi ja dzis zmierzyli i obwod glowki to mi baba powiedziala, ze tak czesto sie dziecka u nich nie mierzy :wściekła/y: a mala ostatni raz mierzylam 22 grudnia, ponad miesiac temu :wściekła/y::wściekła/y: myslalam, ze sie tam porycze :-(

Do góry