reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Ja w ogóle nie wiem o co chodzi z ta obrączką :-) wiec może ktos mi to wyjaśni bo pierwszy raz o czymś takim słyszę.

A tymczasem wróciliśmy z wizyty. W sumie nic nowego, takie tam zaglądnięcie miedzy nogi sprawdzenie czy szyjka macicy sie nie skraca i nie twardnieje (brzmi śmiesznie) :-D. Ale ważyła mnie położna i wyszło że od ostatniej wizyty schudłam prawie 2 kg :eek: Pierwsze pytanie : wymiotuje pani? . Dziwne to, tym bardziej ze o ile na początku rzeczywiście mogłam trochę schudnąc przez mdłości o tyle od jakis 2 tygodni mam całkiem niezły apetyt. No i teraz muszę zainwestować w wagę i raz w tygodniu sie ważyć i to kontrolować.

groszq, z przyjemnością oddam Ci moje 2kg!

TEST Z OBRĄCZKI

Wieszasz obrączkę na sznurku, w miarę długim. Lewą dłoń wyciągasz przed siebie, spodem do dołu (w sensie liniami papilarnymi do dołu :-p). Cztery palce łączysz, kciuk odchylasz na bok i "nurzasz" obrączkę trzy razy w dziurce między kciukiem a resztą palców. Później szybko obracasz dłoń wierzchem do góry i ustawiasz obrączkę nad dłonią. Wahadełko - chłopiec. Kręci się w kółko - dziewczynka.

Czyli tak - nurzasz, dajesz nad dłoń, obserwujesz czy wahadełko czy się obraca (przez chwilę, bo to od razu widać). Znów odwracasz dłoń w dół, znów nurzasz (uważając, żeby nie potrącić ani obrączki, ani nitki, bo wprawisz ją w dodatkowy ruch!), znowu dłoń w górę i znów obserwujesz i tak do oporu, aż się obrączka sama zatrzyma
1zIggET8dLQXapoHBAA7
No i liczysz, ile razy musiałaś nurzać, aż się nie zatrzymała.

Ostatnia edycja:
Nulini zrobiłam test sobie i mężowi. Wychodzi nam tak samo: pierwszy chłopiec, druga córa, trzeci chłopiec :))) To sprawdzimy :)))))

Groszq ja Ci oddam bo ani Nulini ani Agulqa nie mają z czego :pPPP

Groszq- ja też trochę dorzuce.

Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie z tym testem obraczkowym. Nam wyszło chłopak, chłopak, dziewczyna. Nie obrazilabym się jakby to była prawda;)

reklama
No wiec tez zrobiłam test i wiecie co albo stworzymy jakaś patologicznie wielka rodzinę albo kupę wart ten test ;) wyszło mi 20 dzieci 12 chłopów i 8 dziewczyn, a tylko 20 bo przrrwalam stwierdziłam ze coś nie halo, po prostu cały czas w ruchu

Do góry