reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

agulqa, to ja dopiero powinnam schizować, żadnych objawów, żadnego brzucha, jedynie czasem kłucie po prawej stronie, ale od razu się uspokajam, że z Młodą było tak samo :tak:

agus, ja jak wlewałam, to nic, zero reakcji, dopiero po ok. 3 sekundach robiła się na wierzchu piana na ok. 1cm :tak:

megami, no właśnie ja bardzo chcę synia dlatego, żeby mieć parkę, ale też nie chce mi się znowu słuchać, że kiedy syn :-( Jakby to było nie wiem jakim wyznacznikiem, że trzeba mieć syna :-( Matko, u mnie ruchów zero...

reklama
agulqa w pierwszej ciąży ruchy czuje się później, moja koleżanka ok. 18 tc. Ja też nie czuję ale jeszcze mamy czas ;)

No jeszcze sporo czasu, w pierwszej czułam po 20, w drugiej koło 18, teraz to już początek 16 jest.

Ostatnia edycja:
Ja w pierwszej ciąży czułam dopiero po 20 tygodniu... bo po prostu nie wiedziałam czy te bąbelki to to :) W kolejnych ciążach czuje się wcześniej, przede wszystkim dlatego, że kobieta wie dokładnie czego ma "wysłuchiwać" (słowa mi zabrakło). ;)

Wiem ze wlasnie w pierwszej moze byc pozniej. Kilka razy wydawalo mi sie ze to 'to'. Raz jak lezalam na boku to nagle z drugiej steony wybrzuszenie sie zrobilo a w srodku jakby rybka plynela. Ale nie wiem czy to dzidzia ;-) czasem jakies babelki sa, no ale wlasnie czy to wody lub bobas czy zoladek ;-)

Cześć Ja z Olka pierwsze ruchy czułam w 17tyg może troszkę wcześniej teraz juzctez raz na jakiś czas czuje tak lekko, ale juz wiem ze to jest to :)

agulqa_b no czasem to jelita babelkuja wiec trudno określić czy to to dopiero jak się pokazują regularnie i częściej to człowiek wie napewno ze to bąbel _)

Zaraz to był jednak 15-16 tydz wg moich obliczeń bo w wigilię miałam 12 tydz a ja poczułam jakoś w pierwszej poloeie stycznia wiec bardziej 15 tydz to był i wtedy wiedziałam na pewno bo było już codziennie wtedy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry