reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Ja tez mam na każdej wizycie
Mimo że chodzę na NFZ w poradni prxyszpitalnej to zawsze full pakiet więc raczej nie pójdę.

Mój gin mówił ze usg w 12 tc nigdy nie zaleca pozostawia wolnej woli rodziców czy chcą czy nie, za to to usg polowkowe zaleca iść bo jsk cis jest nie teges to można to naprawić zanim dziecko die urodzi :) o tym w 30 nie wspominał mi nawet

reklama
ja tak jak dziewczyny,nie robię dodatkowych usg,zresztą już 3 różnych lekarzy robiło mi usg więc wierzę,że wszystko ok. i jakby coś to by się już dopatrzyli,zresztą nawet tak nie myślę wszystko musi być dobrze i będzie :happy2:

Ja też sobie daruję to ostatnie USG prenatalne, zwłaszcza, że na nim w sumie nic nowego, bo przepływy, etc. były na tym USG w 22tc.
U mnie jak u bady - już 3 różnych ginów oglądało Gutka i według wszystkich wszystko OK ;-)

Ja też się na trzecie nie wybieram. Byłam na dwóch pierwszych i wystarczy.
Sprite najważniejsze, że z dzidzia ok wszystko!
Mnie coś brzuch jakby kluje na dole ostatnio czasami, macie tak? I powoli zaczyna mnie tam ciągnąć. .chyba się wszystko rozciąga.
8mego idę na wizytę kontrolną to zobaczymy co tam słychać.
Młody się dużo wierci także o różnych porach co mnie bardzo cieszy

Aza, McPearl, sliczne zdjecia.

Co do podgladania malucga, to ja bym mogla nawet codziennie :) Wien, ze I'm pozniej tym mniej cokolwiek widac, ale jakos mam wiekszy spokoj w glowie jak widze, ze wszystko jest OK :)

ja chodzę na nfz do doktora i po za usg (sprzęt jest dramatyczny) to też mam pełen pakiet. Badanie ciśnienie, ważenie, wywiad itd. Co do USG to ja ide teraz na to konsultacyjne, zobaczyć czy mała prawidłowo rośnie i później pewnie około 30/32 tygodnia - zobaczyć ułożenie, przepływy czy dalej rośnie dobrze itd :) :tak:
Chociaż tak się wypycha i ruchy czuję już nad pępkiem ... więc jestem dobrej myśli :tak:

Mnie też podbrzusze ostatnie kłuje i tak też miałam w poprzednich ciążach oprócz tego miednica mnie boli, a jak chodzę to wszystko mi trzeszczy po prostu wszystko się rozciąga. Jak mam większy wysiłek fizyczny to potem ledwo chodzę, zatem właśnie kończę z jazdą rowerem ale pozostanę przy basenie, bo dobrze mi robi na tą moją miednicę :)

Doggi moj gin to samo mowil. O tym ok 30tc nie mowil nic. Tyle ze ja bede miala wizyte w pon, pozniej poczatek listopada i potem juz co 2tyg. BANKRUT

Indi mam to samo. Nic tak mnie nie uspokaja jak widok bijacego serduszka

reklama
Do góry