• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

To chyba rzeczywiście jest tak że zależy na jakiego lekarza się trafi. Moja diabetolog np po ostatniej wizycie stwierdziła że mam cukry w normie i w sumie mam już do niej nie przychodzić do porodu. Fakt że norm po posilkach nie przekraczam. Ale mam dalej mierzyć cukry i jakby było gorzej to ewentualnie się zgłosić.

reklama
Aob gratuluje zdrowego synusia:-) i mam nadzieje ze lekarz nie ma racji!

Unita nie martw sie tylko rob zastrzyk:-) przeciez i tak sie klujesz po posilkach:-) Ja ostatni opanowalam temat cukrow jedzac 7-8 razy dziennie:-) jem mniejsze porcje ale bardzo czesto, zreszta najwiekszy problem to u mnie byl chleb.
Jenn mi lekarz powiedzial ze na poranne cukry to nie bardzo mamy wplyw to kwestia hormonow, ja mam je tez najgorsze max do 9 5 ale raczej ponizej 90 i lekarz sie nie czepial. ale fakt co lekarz to zdanie.

To jakie są w tej chwili normy? Na czczo do 90? Czy coś w tej kwestii się zmieniło?
Wiem, że nie można się martwić na zapas, ale jakoś tak to wszystko samo z siebie się bierze..

Tak Jenn na czczo do 90 i godzinę po posiłku do 120. Ale moja diabetolog mówiła że u ciężarnych jak jest na czczo do 92 i po jedzeniu do 130 to ona się nie czepia i to jest jeszcze OK.

Nie emilchen ! Ja piszę o normach cukru jak badam się po każdym posiłku i na czczo glukometrem.
Wyniki krzywej cukrowej po obciążeniu 75 g powinny być do 90 na czczo, po 1 h do 180 i po 2 h do 140. Więc Twoje wyniki krzywej cukrowej są idealne :-)
Tym nie musisz się martwić. Ja miałam wyniki krzywej 88/181/164 i to było trochę za wysoko.

Aob to moja Pola miala 50jak sie urodzila! Wielkoludek u ciebie siedzi:) Powodzenia na badaniach &&&

Unita wspolczuje tego dzgania 3xdziennie!

Yggam i tobie wspolczuje przebojow z cukrem.

Laski jeszcze dwa miechy (wiadome ze u kazdej + - ale kurde czas zlecial!).

reklama
Ja juz po wizycie. Szyjka poki co trzyma i przez tydzien sie nie skrocila. Mam dalej lezec no ale na razie obejdzie sie bez szpitala. Dostalam antybiotyk bo mam wysokie leukocyty, zreszta obudzilam sie z okropnym bolem gardla i katarem wiec moze szybko przejdzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry