reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Emilchen, bo tsh masz w normie a ft4 lekko ponad WG tego co mam tu podane. Wogole nie odczuwam zadnych skutkow bad ani nuedoczynnosxi tarczycy, dziwne to jakies. Jutro pojde zrobic wyniki na przeciwciala I zobaczymy co dalej

reklama
Nastraszylyscie mnie z ta tarczyca .. mi tsh wyszlo 3.05 i bylo napisane ze to norma, ale doczytalam wlasnie ze u ciezarnych norma jest do 2.5. Gin widzial wyniki nic nie powiedzial ... wpisal w karte tylko

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Zelka, to ja zaczelam panikowac od rana, moja wina :) jesli mi przyjdzue brac te leki, to czy one sa bezpieczne w ciazy?

Praca tarczycy wpływa na rozwój mózgu płodu więc nie bagatelizowałabym. Tsh 3 na początku ciąży, gdy hormony ciążowe obniżają jego poziom to raczej nie zbyt dobry wynik (dla kobiet w wieku rozrodczym norma to ok 1,5-2). A że ginekolodzy rzadko się znają to inna sprawa.
Żelka, jak trzeba będzie brać leki to trzeba i już. Na pewno bezpieczniejsze będzie unormowanie pracy tarczycy, niż pozostawienie jej samej sobie.

Ostatnia edycja:
Tylko ze moj gin nic mi nie powiedzial ze tarczyca jest nie taka ... nie chodzi mi o to ze mam nie brac lekow cxy cos. Tylko wlasnie o prawidlowy rozwoj malucha. Zrobie sobie jutro jeszcze raz tsh i te ft 3 i ft4 najwyzej do endokrynologa polece

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Lepiej dmuchać na zimne myślę. A gin pewnie nic nie powiedział, bo skoro norma do ok 4 a Ty masz 3... Tylko, że są różne normy dla wieku, płci itd.

reklama
Indi no właśnie ja biorę jakieś małe dawki leku, bo TSH się pani doktor nie podobało, chociaż mieściło się w normie (?) no ale ona tak skrupulatnie analizuje każdy wynik. Leki z tego co wiem są bezpieczne! sporo kobiet w ciąży bierze, moja koleżanka brała w dość dużej dawce i wszystko jest ok.

Do góry