reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Gabi ja się przebadałam na toxo i cytomegalię już parę lat temu, przed rozpoczęciem starań i okazało się,że mam przeciwciała... z kolei na różyczkę badałam się 2 lata temu jak byłam we wczesnej ciąży i do pracy przyszło mi dziecko z podejrzaną wysypką :confused2: od razu pobiegłam zrobić...

megami, jezyk macie rację, o ile mi się uda nastawię się pozytywnie i będzie spoko, ale strach będzie i tak. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu :cool2:

reklama
Emilchen to dobrze ze sie przebadalas juz kiedys,ja tez,ale widzisz tej mojej kolezanki nikt nie zrobil tych badan,a tak moze moznaby cos zrobic :-(
Wiec wole uczulic zawczasu :-)

emilchen powiem Ci,że jak idziesz do pierwszego porodu to się boisz owszem,ale jeszcze nie wiesz czego tak naprawdę,dopiero jak idziesz do kolejnego to strach jest o wiele większy,bo już wiesz czego się spodziewać

agulqa - do szkoły rodzenia zapisują zazwyczaj dopiero po 21 tygodniu ciąży, więc mam nadzieję, że do tego czasu będziesz mogła już zacząć w miarę normalnie funkcjonować. :)

emilchen - jak dla mnie poród naturalny mniej boli niż gojąca się rana po cc (u mnie poród naturalny skończył się przy pełnym rozwarciu i kilku parciach - potem zrobili cc). I najlepsza nagroda - dostajesz dziecko, możesz je dotkąć i poczuć. A przy cc niestety nie. :(

Laski, gratuluję wizyt!!!

emilchen, dla mnie ból nie do porównania z niczym, okropny i wcale o nim nie zapomniałam, mając już Młodą na rękach :baffled: Ale przeżyłam jeden naturalny i nie wyobrażam sobie cc :tak:

ja tez niewyobrazam sobie cc i mam nadzieje rodzic naturalnie razem z Ł.

na 8 lipca jestem umowiona do gina w miejscowosci obok. ide na nfz. chce by zlecil mi badania bo w zasadzie nie wiem nawet jakie powinnam miec. moze doradzcie jak mozecie jakie badania (chodzi mi o krew, mocz itp a nie prenatalne) robi sie ok 14tc?

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!

agulqa zrob to co dziewczyny pisaly: toksoplazmoze i cytomegalie (IgG, IgM), ja oprocz morfologii mam glukoze, HBS, HIV, OWA, HCV

A miałaś juz jakieś? Z tych podstawowych to będę robić owa, mocz, morfologię, glukozę na czczo, hbs, tsh, odczyn coombsa (mam rh-) i jak ktoś nie ma to gr krwi. Nie pamiętam co jeszcze, a juz w łóżeczku leżę :p
tokso, cytomeg, HIV to mogę ale odpłatnie..

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki.
Wczoraj nie miałam kiedy napisać.
Byłam u gina, powiedziałam mu o bólach no i po badaniu powiedział, że wszystko jest ok.
Zaproponował zwolnienie na 2 tyg żeby trochę odpocząć, ale nie wzięłam.
Powiedziałam mu, że jak już będzie bardzo boleć to wtedy będę dzwonić, bo dodatkowo mam straszne problemy z kręgosłupem i teraz jak maluszek zaczyna mi na niego uciskać to dość mocno potrafi boleć.

Maluszek wg USG ma 10w5d więc wiek zbliżony z OM.
No i tak pięknie fikał w brzuszku :)

201406241756350029OB.jpg

Załączniki

• 201406241756350029OB.jpg
    201406241756350029OB.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Ja w pierwszej ciąży tylko na początku miałam robione wszystkie badania (rozmawiałyśmy o nich parę stron temu), w tej mam te same zlecone ale jeszcze nie zrobiłam.

A tak, to przy kolejnych wizytach tylko mocz (zawsze wychodziły mi bakterie więc jeszcze dochodził posiew moczu) i podstawowe badanie krwi.

Później dochodzi jeszcze badanie krzywej cukrowej a pod koniec ciąży paciorkowiec.

Alecta, gratuluję udanej wizyty!
AZA, Elutka (jesteś jeszcze z nami?), Megami i maadlen - trzymam kciuki za dzisiejsze! :)

Do góry