• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wkładki - wody płodowe 23tc

iwona368

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny. Powiedźcie mi jakie wkładki polecacie na sprawdzeniem czy sączą się wody płodowe? Obecnie 23tc ciąży bliźniaczej i dziwnie mokra bielizna....nie chce panikować i pomyślałam, żeby jutro kupić wkładki. Ale na jakiej zasadzie one działają?

reklama
Da się już kupić te wkładki? Wkładasz jak zwykła wkładkę i oglądasz potem, czy zmieniła kolor. Tyle, że infekcja intymna może przekłamywac wynik.

Cześć dziewczyny. Powiedźcie mi jakie wkładki polecacie na sprawdzeniem czy sączą się wody płodowe? Obecnie 23tc ciąży bliźniaczej i dziwnie mokra bielizna....nie chce panikować i pomyślałam, żeby jutro kupić wkładki. Ale na jakiej zasadzie one działają?
O wkładkach nie słyszałam, ale o papierkach lakmusowych już tak. Osobiście nigdy nie stosowałam.

Wiem że są testy do wykrywania wycieku wód płodowych np z firmy clearblue, loritan, Saugella AmnioCheck. Sama jednak nigdy nie korzystałam z czegoś takiego, więc nie jestem w stanie powiedzieć jak działają i czy są skuteczne.

Miałam te same rozterki 2 tygodnie temu. Początek infekcji jak się okazało. Papierki lakmusowe dużo tańsze i ponoć w szpitalach takie są używane. Ale tak jak ktoś już napisał, infekcja też zmienia ph. No i druga rzecz, w ciąży bywa bardziej i mniej mokro, tak po prostu. Przyjmujesz jakieś globulki? One też mogą spowodować takie efekty😔 Ale ja wtedy napisałam do lekarza, żeby spać spokojnie🙂

reklama
Miałam te same rozterki 2 tygodnie temu. Początek infekcji jak się okazało. Papierki lakmusowe dużo tańsze i ponoć w szpitalach takie są używane. Ale tak jak ktoś już napisał, infekcja też zmienia ph. No i druga rzecz, w ciąży bywa bardziej i mniej mokro, tak po prostu. Przyjmujesz jakieś globulki? One też mogą spowodować takie efekty😔 Ale ja wtedy napisałam do lekarza, żeby spać spokojnie🙂
Nie, nie przyjmuje żadnych globulek. Noc prawie nieprzespana, ale w nocy suchutko, więc poprostu chyba upały dały się we znaki wczoraj 🤷

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry