reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wodny KONKURS – wygraj parowar

reklama
Woda ze źródła czerpana,
jest naszemu organizmowi najbardziej oddana,
Woda źródlana nawet mózg do pracy pobudzi,
bo on prawie cały składa się z wody, nie tylko u ludzi!
Woda źródlana krzepy dodaje jak nic innego,
popatrzcie na górali w ich życiu nie ma nic lepszego!

Dobrze jest pić wodę źródlaną, bo to właśnie ona jest najzdrowsza!!! Sprawia, że pragnienie zostaje ugaszone w mgnieniu oka!! Dzięki niej cała nasza rodzinka ma niesamowite pokłady energii, biegamy, skaczemy, jeździmy a nawet skaczemy zawsze uśmiechnięci. Woda źródlana to moja wizytówka...kto ja pije jasno daje znać iż zdrowie dla niego to priorytet...Tak więc piję wodę źródlaną codziennie w ilości olbrzymiej, uwielbiam jej lekkość i ten pierwszy łyk, kiedy czuje jak płynie prze moje gardło...mmmm pycha:)) Pij wodę będziesz zdrowy!!!

Dobrze jest pić wodę źródlaną, bo podczas wysiłku fizycznego, którego doświadczam bardzo często, pomaga szybko odzyskać formę. Poprawia się moja wydolność sercowo-naczyniowa i zdolności termoregulacyjne. Woda źródlana jest także przyjazna dla akwaporyn, białek, które biorą istotny udział w transportowaniu i retencji wody w organiźmie. Pijąc wodę źródlaną nie dopuszczam więc do odwodnienia mojego organizmu, a tym samym do możliwych nieprzyjemnych i niebezpiecznych stanów takich, jak: ból głowy, ociężałość, wysuszenie błon śluzowych. Czuję się mniej zmęczony i senny; nie mam problemów z koncentracją uwagi i mam dużo energii do działania. Woda źródlana ma też bardzo dobry wpływ na przemiany metaboliczne zachodzące w komórkach mojego ciała. Dzięki przeczytaniu tekstów eksperckich zamieszczonych na stronie Żywca-Zdrój wiem doskonale ile wody potrzebuję, jak nie dopuścić do odwodnienia lub przewodnienia organizmu. Dzięki tej wiedzy wiem, że zawsze muszę nosić przy sobie butelkę dobrej wody. No i poza tym woda źródlana to doskonałe orzeźwienie, ożywcze wspomnienie siły górskiego potoku...

Dobrze jest pić wodę źródlaną,
Bo jest energią nieokiełznaną,
Wpływa na nasze samopoczucie i zdrowie,
A ten kto jej nie pije, nigdy o walorach się nie dowie.
Nawilża całe ciało i wciąż jest nam jej mało.
Nawadnia organizm obficie, w niej samo zdrowie i życie.
Dlatego pijmy wodę źródlaną bez umiaru,
Wówczas nigdy nie utracimy wewnętrznego uroku i czaru!

Dobrze jest pić wodę źródlaną, bo….

...sam daję ją mojej córce i widzę jej radość, widzę jak życie w niej kwitnie, jak korzysta z jego pełni. To mnie utwierdza w przekonaniu, że robię dobrze. ...bo d
obrze jest pić wodę źródlaną!

Pewien szejk wołał nad Orianą
Że dobrze jest pić wodę źródlaną
Choć szukał posłuchu
W rozumu odruchu
Odnalazł fortunę murowaną

Dobrze jest pić wodę źródlaną,bo ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie...Yyyy...każdy z nas dobrze to wie i pewnie nie jeden raz to słyszał.O pozytywnym wpływie picia wody na zdrowie człowieka napisano już opasłe tomiska,nakręcono dziesiątki spotów reklamowych i powiedziano chyba wszystko.
Moja córka kończy w tym roku 6 lat.I to właśnie ona jest dla mnie największym dowodem na to,że źródlana woda jest lepsza od wszelkiego rodzaju soków i napojów.Gdy uśmiecha się do mnie tymi swoimi zdrowymi ząbkami mlecznymi (które ciągle nie chcą wypaść) i mówi:"Mamusiu,kocham Cię" i gdy widzę jaka jest radosna,witalna,zdrowa i beztroska,cieszę się,że wiem co robić,by zawsze taka była.
A woda? Zawsze była,jest i będzie częścią mojego...naszego życia.
Zdrówko!

„Dobrze jest pić wodę źródlaną, bo….
(Ż)yciowego animuszu dodaje, jak mało co
(Y)est wyrazem do siebie miłości
(W)italność gwarantuje aż do później starości
(I)dyllę w ciele tworzy - będąc przyczyną biologicznej odnowy
(E)liksiru młodości substytut stanowi ważny
(C)złowieka jest przyjaciółką, skarbem naszego życia pokaźnym!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry