reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Marta, ja miałam chyba 5 pajaców (głównie do spania - wszystkie 62) i chyba 7 zmian na dzień (5 bodziaków - głównie 62, 2 koszuli i 2 kaftaniki - 56). I to były podstawowe ciuszki na początek - wystarczyło. Potem jakieś spodenki, rajstopki na sierpień, wrzesień, jakaś bluza.

Ja też szydełkowałam w ciąży z Wojtkiem - zrobiłam mu sweterek.:-) Ale zabrałam się za to pod sam koniec ciąży, jak poszłam na zwolnienie (jakoś w 9 miesiącu).

Sudokrem rzeczywiście świetny, ale my używaliśmy tylko wtedy, jak coś Wojtkowi wyskoczyło (bardzo rzadko). A tak na co dzień to linomag.

reklama
A ja juz kończę jedną część sweterka :-) jak dobrze pójdzie, to jeszcze jeden wieczór i będę się mogła Wam pochwalić tym co zrobiłam ;-)

Mata swietnie z tym sweterkiem. ja to ci az zazdroszcze, ze masz na to czas. Ja tez bym chciala, ale wiadomo praca dom i dwojka dzieci.... ach czasem nawet nie mam kiedy sie wyspac. Ale moze koniec ciazy pojde na zwolnionko to wtedy znajde troszke czasu. Jak nie utkne w ogrodku!!!!:-)

Mata koniecznie pochwal się swoim dziełem:tak::tak::tak:

Jeśli chodzi o Sudocrem to tylko go uzywałam i byłam bardzo zadowolona.

A odnośnie wyprawki na 56cm. To wydaje mi się że po 5-6 szt body pajacyków czy śpiochów wystarczy. Ja bynajmniej tyle posiadam do tego jakieś bluzeczki mam i spodenki. Dzidzia szybko wyrośnie z tego rozmiaru.

Z tym rozmiarem 56 to ja juz sie nie pisze. Lola ledwo porodzie sie w niego wcisnela... A Bart od razu na 62. A rzekomo kazde kolejne dziecko coraz wieksze - nas sie sprawdza M- 3250g i 54cm, L- 3650g i 57cm, B - 4050g i 58cm....

moja też miała 57 cm i nosiła może z tydzień 56 , lepiej potem doupić pare sztuk niż wyrzucać kasę w błotko

Z tym rozmiarem 56 to ja juz sie nie pisze. Lola ledwo porodzie sie w niego wcisnela... A Bart od razu na 62. A rzekomo kazde kolejne dziecko coraz wieksze - nas sie sprawdza M- 3250g i 54cm, L- 3650g i 57cm, B - 4050g i 58cm....

Asiu strach pomyslec jaka teraz duza dzidzia w tobie siedzi;-):-D
ja dostalam tyle rzeczy od siostry ze juz sama nie wiem czego ile mam.
dzis korzystam z pomocy mezusia i jade w miasto za pieluszkami i akcesoriami dla dzidzi.przy okazji podenerwuje sie nad wyborem wozka;-):-D

reklama
Wybaczcie że wrócę do tematu wózków. Ciekawi mnie czy już się zdecydowałyście na jakiś konkretny model bo ja cały czas szukam i w gruncie rzeczy sama nie wiem czego chcę. Raz podoba mi się taki nastepnym razem inny. Zastanawiam się czy też macie dylemat. A może któraś jest już w posiadaniu bryki:-D

Do góry