reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Co do rozmiarow to trzeba byc ostroznym, bo teoretycznie 50-56 to dla 0-3m ale moje maluszki mialy 57
i 60 cm zaraz po porodzie i te najmniejsze ciuszki wogole mi sie nie przydaly. A po drugie maluszki bardzo szybko rosna:-)

reklama
Aniknulka ja się spotkałam z tą drugą miarką, że 0-3 to 56/62 itd. bo wszystko zależy jakie dziecko duże się urodzi, ale jak to w praktyce wygląda :sorry2: każda firma ma też swoją rozmiarówke i rozmiar np. 62 jednej firmy nie zgadz się z niby takim samym drugiej :sorry2:

Ja profilaktycznie kupiłam ciuszki w rozmiarze 62; w rozmiarze 56 mam tylko jeden komplet body+śpiochy, gdyby jednak maluszek urodził się króciutki :-) Kiedyś rozmawiałyśmy na BB na ten temat - po pierwsze, dzieci błyskawicznie rosną, a po drugie latem nawet lepiej, jak ciuszki będą odrobinę większe i luźniejsze.

a mnie pokopało i poskładałam - co prawda prowizorycznie - łóżeczko dla Malenstwa. Nie widziałam go jeszcze w całości, z pościelą etc i jak je poskładałam, włożyłam pościel i popatrzyłam na całość to się zakochałam :sorry2: normalnie aż się wam pochwalę:

Normalnie tylko Maleństwa w środku mi brakuje do całości obrazka... aż mam łzy w oczach...:rofl2::rofl2: wariatka ze mnie :rofl2::rofl2:

Myszka śliczna pościel i łózeczko :-) gdzie tam zwariowałaś, po prostu już nie możesz się narodzin dzieciątka doczekać i syndrom wicia gniazda Ci się włączył ;-):tak::-D

Muszę Ci przyznać rację Mata, już bym chciała mieć to maleństwo w domku:sorry2:
Pościel kupiła moja mamusia kochana, ona wie, ze jak Kłapouszka lubię i dostałam :-) a wyrko wielopokoleniowe - ciocia kochana przechowała, a M odmalował:rofl2::rofl2:

Och,ja tez juz nie moge sie doczekac,kiedy wszystko bedzie gotowe i kiedy Maja bedzie juz z tego korzystac.....
Ja dzis bylam ogladac wozki,za tydzien jade z M i w koncu musimy cos kupic.

Jakie slodziuskie te lozeczko;) tylko pozazdroscic...U mnie J wszystko kupuje ja mu liste tylko zrobilam, bo sie boje ze jak wyjde to sie zacznie;)))

U mnie łóżeczko jeszcze w piwnicy , też nie mogę się doczekać kiedy je wstawię do pokoju i tylko remocuik mnie powstrzymuje. Dziś chociaż poukładałam ciuszki małej w nowej szafce i kupiłam pierwsze pampersy i chusteczki i wkładki laktacyjne tak więc z kosmetyków mam chyba już wszystko bo wcześniej kupiła mkremiki , nożyczki do obcinania paznokci ...przypomnniało mi się że nie kupiłam spirytu do pępka ale najwyżej kogoś poproszę jeśli nie zdążę sama kupić :-) od czego ma się rodzinkę :-)

reklama
Do góry