Dziewczynki kochane, myślałam że dylematy związane z wyborem wózka mam już za sobą, ale traf chciał że akurat w sklepie w którym oglądałam kołyskę wypatrzyłam super wózek który kosztuje dokłanie połowę tego co moja upatrzona wcześniej Teutonia!
FYN 4 DS koła pompowane NOWOŚĆ JEDO (619121107) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem jak to się stało że taki wózeczek umknął naszym czujnym oczom!

z tego co mi mówiła pani w tym sklepie który wystawia wózeczki na allegro to jest najnowszy model, wcześniej były podobne ale 3kołowe z podwójnym z przodu, a to jest wersja normalna 4kołowa.
Wózeczek rzeczywiście bardzo fajnie się prowadzi, przynajmniej po sklepie ;-) moim zdaniem niektóre rzeczy ma nawet lepsze niż Teutonia Mistral S:
- pompowane wszystkie 4 koła, Mistral S ma tylko piankowe
- przednie koła obrotowe można łatwo zablokować nawet nogą, w Mistralu trzeba wszystko robić ręcznie co w zimie na błocie mogłoby być trochę niefajne...
- przednie kółka większe niż w Teutonii
- regulowana amortyzacja (niestety tylko z tyłu), nie przypominam sobie żeby w Teutonii można było ją regulować
- gondola ma regulowane oparcie, w Teutonii nie ma takiej opcji
- CENA - to chyba nie wymaga komentarza

Zaletą Mistrala S w porównaniu z tym Jedo jest właściwie tylko przekładana w Mistralu rączka, ale spacerówkę i tak i w jednym i w drugim wózku można montować w obu kierunkach. Nawet jeśli chodzi o gwarancje nie ma dużej różnicy bo Jedo daje 2 lata