• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WÓZKI

• Starter tematu Starter tematu Anonim
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Co prawda wolelibysmy kupic nowy wozek, tak aby starczyl nam na jak najdluzej (minimum 2-3lata) ale napisz na PW ewentualna cene i sposob wysylki, gdybysmy sie zdecydowali. Napisz moze jeszcze w jakim dokladnie wieku jest wozek ; p

A my prosimy o wiecej opini, poniewaz przekopanie calego ogolnego watku, gdzie czesto brakuje wielu interesujacych nas informacji jest bardzo trudne, a my zbyt wiele czasu nie mamy.

reklama
Do wózkowej tandety muszę zaliczyć Hauck shopper 2006. Już chciałam go zamawiać na allegro, ale na szczęście dzisiaj się z niego wyleczyłam. W internecie wygląda super, ale dzisiaj widziałam go na żywo. I rozczarowałam się bardzo. Widziałam model z 2006 r. i z 2007r. Płytkie siedzisko, do tego wogóle nie usztywnione, podnóżka " prawie nie ma ", oparcie regulowane na sznurek. Do tego materiał beznadziejny :no: W modelu z 2007 materiał OK. Ciekawe jak wygląda sprawa z innymi modelami :confused:

wiecie co ja mam deltima fokusa -polecam tyle że jest droższy ale już nie kupiłabym drugi raz wilofunkcyjnego wózka
mała ma 9 miesięcy a my własnie kupiliśmy drugi wózek- w koncu lekka spacerówke ale tej z fokusa się nie pozbywamy bo jednak pompowane koła to pompowane do lasu niezbędne:tak:
gondole może sa fajne, ja patrzyam na duża bo wiedziałam ze mała urodzi się duża i bedzie jezdzić w gondoli w zime a to zawsze cieplej niz w nosidle tyleże akurat zima tego roku była ciepła, gondola się sprawdziła ale spacerówka nie bardzo, mała już jest do niej za wysoka, wszystkie spacerówki z wielofunkcyjnych maja w ramionach bardzo mało miejsca na zime dziecko poubierane+ spiworek i jest ściśniete.
Jeżeli się zdecydujecie na wielofunkcyjny to nie z gondola (zwłaszcza ze maleństwo na świat przyjdzie w czerwcu wiec w grudniu będzie miało już 6 miesiecy a wtedy juz gondola i tak będzie za mała) no a z nosidłami sa tańsze wiele dobrego słyszałam o Tako maja też przekładana raczkę, dużą spacerówkę , gama kolorystyczna niesamowicie szeroka ale są dość ciężkie np.
https://ssl.allegro.pl/item195679496_tako_julia_wozki_forbaby_kurier_gratis_.html
a tu sa wszystkie z Tako:-)
https://ssl.allegro.pl/search.php?string=tako&category=11847&country=1

i kazdy wielofunkcyjny to krowisia no chyba ze kupuje się z chicco no ale to inny przedział finansowy:no:
może trochę chaotycznie wszystko napisałam ale myślę ze bedziecie wiedziec o co mi chodzi;-)powodzenia w wyborze:-)

A! co do wagi to tez juz bym się nie rozgladała(mój ma 15kg) za lekkim wielofunkcyjnym bo każdy wraz z dzidziom jest niedowniesienia na drugie pietro i tak trzeba najpierw zaiwaniac z dzieckiem a póxniej zlatywac po wózek a jak bym miała domek to nawet wózek może ważyć 50 kg bo przeciez nie trzeba go tachac po schodach:-D
ja na waszym miejscu postawilabym na Tako ale to Wasz wybór:tak:

wszystkie spacerówki z wielofunkcyjnych maja w ramionach bardzo mało miejsca na zime dziecko poubierane+ spiworek i jest ściśniete.
Jeżeli się zdecydujecie na wielofunkcyjny to nie z gondola (zwłaszcza ze maleństwo na świat przyjdzie w czerwcu wiec w grudniu będzie miało już 6 miesiecy a wtedy juz gondola i tak będzie za mała) no a z nosidłami sa tańsze wiele dobrego słyszałam

Mada, że zapolemizuję z Tobą, bo się znamy nie od dziś ;-)
mój Roan Marita wcale nie ma wąskiej spacerówki, więc nie jest tak jak twierdzisz, że "wszystkie spacerówki z wielofunkcyjnych maja w ramionach bardzo mało miejsca". oglądałam typowe spacerówki i wcale nie jest w nich więcej miejsca niż w Maricie.
co zaś do zimy. moje dziecko z kolei pełne 8 miesięcy przejeżdziło w gondoli. fakt, że gondola jedna z największych na rynku, a dwa, że Piotruś mniejszy od Ami się urodził. ale... nosidło to nie to samo co gondola. nigdy nie wiadomo jaka będzie zima. ta była łagodna, ale gwoli przypomnienia - jak chodziłyśmy w ciąży to bywało i - 30 stopni :-p
typowe wózki gondolowe cenowo sa chyba nie wiele tańsze od wielofunkcyjnych.
mój Roan Marita (ROAN) kosztował 1037 zł
2o2 Wózeki ROAN wózek MARITA wys GRATIS PROMOCJA (195868597) - Aukcje internetowe Allegro

bardzo podobny jest Retrus (www.retrus.pl) typ 100 basket
https://ssl.allegro.pl/item197031579_efik1_wozek_retrus_basket_wys_0zl_super_cena.html

TAKO są chyba bardzo cięzkie - ok. 21 kg potrafią ważyć :-(

ja w ogóle jestem zwolennikiem wózka z porządna gondolą a nie nosidłem. najważniesze jest zdrowie dziecka, dopiero później nasza wygoda.

Do 700zł to wózek roan kortina.Można zamontować do niego fotelik samochodowy.Gondola i spacerówka.

Jest jeszcze opcja kupienia samej gondoli(na allegro nowe nawet 200zł),a potem spacerówki lekkiej z prawdziwego zdarzenia(lekka to do 8kg).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry