reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wozki

Lilija, eozek bardzo ladnie sie prezentuje i wyglada na to, ze dosc latwo montuje rozne elementy.

Mnie zastanowila budka - do tej pory mialam mozliwoscia odpiecia czesci I zostawala sama siateczka. W lecie to bylo super, bo na gorze daszek a reszta przewiewna. Na tej prezentacji calosc sprawila nam mnie wrazenie bardzo zabudowanego i cieplego (to plusy na inna okazje :-))

Wez pod uwage tez ile masz miejsca na przewozenie. Po zlozeniu bedzie zajmowal jednak sporo miejsca ten stelaz, mi sie nigdy nie chcialo odczepiac kolek, to nie jest wygodne.

Poza tym to wyglada super.

reklama
Bunia jeszcze nie, ale Babeczka mi odpisała,że mogę wlecieć go obejrzeć. Może nawet jutro to zrobię

Lunera o przewożenie sie nie martwie, bo mam kombi i na pewno się zmieści, a w filmiku pokazywali ze kolka sie szybko i latwo zdejmuje w razie czego

Lilija te wozki sa naprawde bardzo duze . Ja tez mam kombi i jak wloze stelaz z gondola to juz nie ma na nic innego miejsca. Trzymam kciuki za udany zakup napewno bedziesz zadowolona :-)

Moze juz napisałyscie juz o wózku Joolz Day ? zastanawiam sie nad jej zakupem, miałyscie juz przygodę z tą ? Jeszcze nie podotykałam :D czy moze polecacie cos innego lepszego niz Joolz day ?

wózek dziecięcy, to dla mnie temat rzeka, weszłam a tam miliony rodzaje, i mój mózg zaraz eksportuje od tych rodzajów :nerd:

Lilija ja jestem praktycznie zdecydowana na roan marita :) słyszałam od koleżanek dobre opinie, no i takiego obecnie wózka potrzebuje. Z duzymi kolami, wygodnego, nie musi być lekki, nie musi być mały :) ja te auto pod wozek kupowałam ;)) w styczniu po wypadku, priorytetem był bagaznik, hi hi :) co do kupna używanego, to sama nie wiem. one na szczęście nie są też ekstremalnie drogie. Ja juz się wyleczylam z wózków za 2000-3000 :)

ja miałam używana roan marite dla córki. Jeździła w gondoli 9 miesięcy. Poza tym jeździłam z nią na grzyby środkiem lasu. Śnieg czasem przesypywal się przez koszyk a nią jechało się bardzo łatwo. To jest taka terenowka wśród wózków i tylko dlatego go kupiliśmy, że inny wózek po prostu nie dałby rady na naszych bezdrożach leśnych. Jej wygląd nigdy mi się nie podobał.

Jeżeli do miasta to nie polecam jej. Ciężka, mało skrętna, ogromna i nie wygodna po prostu. No i zajmuje cały bagażnik combi :-D
Później kupiliśmy x-landera xa i to jest moja miłość. Cudnie się jeździ i po lesie i po mieście. Ale malusienka gondola i jednak nie wszędzie da się nim wjechać jak roan marita.

Roan do tej pory służy mojemu mężowi do wozenia drewna jako wół roboczy :-D

Co do wyciaganych kolek to dobrzez ze wozek takie ma. My jak jechalismy w podroz autem i potrzebowalismy miejsca w bagazniku na bagaze i oczywiscie na wozek to kola zdejmowalismy. Ale na codzien nie wyobrazam sobie za kazdym razem kolek zdejmowac pomimo tego ze w bugaboo latwo i szybko sie je zdejmowalo i zakladalo.
Dziewczyny naprawde musicie o tym pomyslec zeby wozek wchodzil wam na codzien do bagaznika bez zdejmowania kol. Bo jak bedziecie musialy za kazdym razem je zdejmowac i zakladac to bedziecie klnac napewno.

Moj bugaboo zajmuje mi caly bagaznik ibizy ale na codzien mi to nie przeszkadza bo nic innego do bagaznika nie wkladam a w podroze jezdzimy autem enka.

Ostatnia edycja:
Ja miałam poprzednio fiata pande i wozek, który składał się do naprawdę niewielkich rozmiarów, navington cadet, ale się nameczylam... masakra ;) a i tak korzystałam szybko ze spacerówki. No i gdyby nie zdejmowane koła, to by po prostu nie wszedł.

reklama
Hej dziewczyny, kupiłam ten wózek, oto on

IMG_20150402_145105.jpgIMG_20150402_145306.jpgIMG_20150402_153916.jpgIMG_20150402_154400.jpgIMG_20150402_145002.jpg

Lunera, nie ma siatki jako daszka na letnie dni, ale mam parasolkę.
Wózek nie skrzypi, , nie ma metalowego stelażu
Lilka, zgadzam się, wózek jest duży, ale jak dla mnie idealny, bo gondola jest tak pogromna,że ze spokojem przejeżdzę z synkiem całą nadchodzącą zimę, bardzo mi na tym zależało. W bagażniku auta mieści się z kołami i mam jeszcze miejsce. W razie czego kółka bardzo łatwo się zdejmuje.

Zrobiłam sporo zdjęc gondoli i siebie z nią abyście widziały jaka jest duża.

Olka kupiliśmy dom na wiosce i jak się wychodzi z mojego osiedla to są same polne drogi i lasy z pagórkami, myślę,że wózek idealnie się sprawdzi :)

Załączniki

• IMG_20150402_145105.jpg
    IMG_20150402_145105.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 103
  • IMG_20150402_145306.jpg
    IMG_20150402_145306.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 101
  • IMG_20150402_153916.jpg
    IMG_20150402_153916.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 100
  • IMG_20150402_154400.jpg
    IMG_20150402_154400.jpg