malaga pisze:
Co z pracą, jeszcze nie wiem, ale piesio jest już w nowym domu, szczęśliwy
Tyle, że nowa właścicielka ma kłopot - psiak nie lubi zostawać sam - wpada wtedy w panikę i wszystko demoluje :

Może Wy wiecie, jak temu zaradzić??
Nie wiem czy napewno skutkuje ale niech zamykaja sunie w lazience, przy lampce, z miska wody i jakas zabawka , kiedy sa w domu ... zaczac od 5 minut , stopniow przedluzac czas .... w koncu psina zobaczy ze nic jej sie nie stanie jak zostaje sama, a panstwo do niej wracaja
Drugi sposob to kiedy wroca do domu i zobacza ze psina zdemolowala mieszkanie to nie okazywac jej zainteresowania .... psina zrozumie ze na pieszczoty musi zaluzyc , a demolka tylko pogarsza swoja sytuacje
Niestety ale psina ma teraz troche zjechana psychike i wydaje jej sie ze znowu ja ktos porzyci i w ten sposb moze chce pokazac ze ona jest , a w momencie kiedy zostaje sama boi sie ze ja zostawili ...
Moja psina tez kiedys robila demolki ... ze strachu ze ja zostawilam, na szczescie psy sa (jak dla mnie ) bardzo inteligentne i szybko sie ucza

... teraz moja Hajdula spi jak Nas nie ma , a kiedy jestesmy nie odstepuje Nas na krok
Owczarek jest przepiekny

.. moja mam ma podobnego tyle ze rudego

... nawet ja pytalam czy nie chcialby drugiego

... jak narazie nie mysli o drugim pupilku, ale moze kiedys
Pozdrawiam i zycze szybkiego znalezienia domQq dla coli