reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

reklama
A za nami pierwsza zupka z mięskiem. Klaudia zajadała aż się jej uszy trzęsły. Ciekawe tylko jak będzie z kupką, bo z tym u nas też problem. Mała często ma problemy z jej zrobieniem. Kilka razy podawałam jej czopki ale nie chcę za często żeby się nie przyzwyczaiła.

Dori, a probowalas herbatki na trawienie Hippa? U nas dziala rewelacyjnie - kupka jest za pol godz po wypiciu :) Jak dla mnie to lepsze rozwiazanie niz czopki, bo nie moglam Viki ich wsadzic ;)

Franek tez ma po zupkach klopociki z kupa,wiec chyba przystopuje i za jakis czas sprobuje znowu.?? Priscilla sprobuje z ta herbatka,a jaka ilosc dajesz swojej malej?Jak czesto wasze dzieciaczki robia kupke po wprowadzeniu nowych potraw?Bo moj to raz na 5-7 dni...

Victorek nie ma problemu z kupkami codziennie robi.Raz byl klopot po marchewce , a pozatym jest ok.Nowe pokarmy narazie dobrze znosi , zupek jeszcze nie probowalam ale czas zaczac.

Buba to faktycznie Twój mały rzadko robi kupki. Mój robi kupkę codziennie, albo co drugi dzień. Ale z zupek je tylko dynię z ziemniakami i zupkę jarzynową, a one mają właściwości normalizujące. Jak dałam mu samą marchew, to też nie mógł zrobić. Tak samo działa jabłko ze słoiczka, lepiej zetrzeć samemu w domu.
A dziś spróbowaliśmy krem ze szpinaku z ziemniakami Hippa i mały straaasznie się krzywił.

Moj siostrzeniec uwielbial szpinak,a Victor na prawie wszystkie warzywa sie krzywi,piekne minki robi.Zobaczymy co powie na zupke jutro mu zrobie.

reklama
Buba, powinno byc 1 lyzeczka na 100ml, ale ja daje troche mniej.
Ciekawe z ta marcherwka bo wlasnie sie zastanawialam dlaczego Viki znowu ma przestoj. Juz 2 dni nic nie bylo. Jutro zastosujemy herbatke :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry