reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Idziu:-D
A spróbuj zamienić 12 z 15. I na Obiad do zupki daj np. Misiowy Ogródek. Chyba, że Kamilka nie lubi go jak kaszek.:confused:
Widzę, że nie tylko u Olka dieta nadal w 70% mleczna. Ale jak już więcej jarzyn wprowadzę i zupki zacznie jeść to pozbędę się jeszcze jednego posiłku mlecznego. Cieszę się, ze ten sinlac je, chociaż to drogie...:dry:

reklama
irlandia - a dlaczego uwazasz zeby zamienic 12 z 15 ? wydaje mi sie ze zupa bedzie bardziej syta a przed wyjsciem na dwor warto Zjesc cos cieplego i sytego :) a o 15 podwieczorek w postaci owocow - pamietam ze michal tez tak jadl :)
poza tym napisz mi prosze co to jest ten sinlac i Misiowy Ogrodek - bo osobiscie sie z tym nie spotkalam ...

Irlandia piekne menu ma Olo takie i juz urozmaicone!Ja tez rozcienczam sok 1:1 :tak:
Joaska Idzia ma racje.Im czesciej przystawiasz ty wiecej produkujesz.Lepiej uzyc laktatora bo on slabiej pobudza i odciagnac mleko.No iszalwia dobrze dziala na przychamowanie.A Karmienia w nocy bardzo korzystnie dziala na wzrost laktacjii.No i mala sie przyzwyczaja do cycusa w nocy...
Idziu ja zastosowalam patent Irlandii i o 18.00 daje kaszke na gesto a potem okolo 10.00-11.00 cyca przez sen i Franek wytrzymuje spoko do 9.30 do sniadania:-) a co do ucieczki jednego posilku to maly wyeliminowal sobie karmienie o 6.00:-) :-) i juz od tygodnia sie na nie nie budzi.

dobra - zmotywowałyście mnie - po pracy karmię tylko 2 razy (mam nadzieję, że się uda). Co do nocy, to Jagoda niczym się nie daje oszukać, ma być mleko i to w tym momencie, bo jest awantura i usypianie przez godzinę - a ja muszę wstać o 5 do pracy. Narazie popracuję nad tym popołudniem. Trzymajcie kciuki za moje piersi!

Misiowy ogrodek polecam z calego serca. Latwe w przygotowaniu (dodaje sie mleko modyfikowane) no i mozna laczyc z innymi skladnikami np. warzywami. Ja czasami dodaje jeszcze miesko indyka plus mloda marchewke.

Mam małego mlekopijcę. Po obiadku jest bardzo szybko głodny. A najlepiej jak obiadek zpije mleczkiem to wtedy dłużej wytrzyma.

W nocy Matiego tez się nie da niczym oszukać. Już nawet zdarzyło mi się lecieć do kuchni robić mleko, bo po cycyku zaraz był głodny.

No cóż jada często ale mniejsze porcje, zazwyczaj porcja nie przekracza 120 ml, i jeszcze czasem coś zostawi.

Ostatnio bardzo smakowała mu cielęcinka, kurczak nie bardzo, zobaczymy jak zareaguje na kicajca:)

lidijka jezeli porcja malego nie przekracza 120 ml to faktycznie nie duzo i nic dziwnego ze jest szybko glodny - ale to pewnie minie z czasem :)

mizsiowy ogrodek moze kupie nastepnym razem - zobzczymy czy malej posmakuje; a sinlac odpada skoro trzeba go rozrabiac z mlekiem modyfikowanym - nigdy takowego nie kupowalam i nie uzywalam ...

Misiowy Ogródek można z mlekiem podać, ale nie trzeba a Sinlac przygotowuje się z wodą i nie dodaje się mleka. Właśnie na tym polega cała frajda, ze dla alergików to jest w większości przypadków pierwszy posiłek bezmleczny. Ja mam nawet przepisy na inne potrawy z sinlaciem "na później" jak Olo będzie jadł już mięso.

reklama
Do góry