reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

woloszki a moze troche za gesta ta kaszka? Olek tez pluje jak mu za duzy beton zrobie.
zuzia1 Olo czasem uleje a raczej zwróci troche jak za duzo zje. No i wczoraj zwymiotował. A było tak: po mleku o 14tej bawiliśmy sie po odpoczynku i Olek dostał czkawki. Dałam mu butelkę z wodą był ok. 80ml. Zawsze pił tylko dotad dopóki mu czkawka nie przeszła a wczoraj jak sie dopiął! Pił i pił... Cos usłyszał, odwrócił głowe i sie zakrztusił a ze było duzo to cała woda znów na zewnatrz a Olo do przebrania. Ja tez...:baffled:

reklama
Zuziu dziwie sie szczerze ze przy takim apetyciku wazy tylko 7600 a ma 75 cm dlugosci wiec naprawde wyglada szczuplo,ale to jedzonko to mu chyba w poliki idzie :-D :-D Co do ulewania to Franek ulewal bo sie objadal zabardz.Tez myslalam ze to juz nigdy nie minie...powoli zaczelo mijac okolo polowy5 mca jak na dobre zaczelismy wprowadzac stale pokarmy i wydluzac przerwy miedzy posilkami.Ale nawet teraz tez czasami zdazy sie jakas ulewka no bo cwiczy siadanie i oczywiscie najlepiej mu sie to robi po jedzeniu.A i belcik tez wyleci czasem....
Co do smakow u nas wchodzi absolutnie wszystko!! a kazda nowosc jest witana z entuzjazmem.
Woloszki moze rzeczywiscie za gesta??? Moze sprobuj mleczno-ryzowa z bananami nie jest az tak aromatyczna jak malinowa???

Dzis znow sprobowalimy dac Majce tej kaszki mlecznej z malinkami dodalam tym razem do niej deserek ze sloiczka no i beeeee. Niechcialam jej dawac cyca wiec wzielam tej bezmlecznej ryzowej z bananami i zjadla wszystko :) nie dodalam do niej niczego. Smakowalo jej bardzo:))) Wiec chyba pozostaniemy przy tej bezmlecznej albo sprobujemy z bananem mlecznej. Wedlug mnie ta malinowa jest bardzo slodkaaa.
A co do gestosci to chyba nie chodzi o to bo ta bananowa byla gesciejsza od malinowej :)

No to proba zakonczona sukcesem :-) Gratukuacje!!!!Ja tez uwielbiam bananowa ;-) ta malinowa jest rzeczywiscie taka slodka i jak dla mnie za aromatyczna jakas taka chemiczna mi osobiscie nie wchodzi...no ale Franek wciaga ja bez zmruzenia oka boje sie troche tego ze tak jedzac wszystko nie ksztaltuje sobie gustow smakowych....:confused: moze on nie ma poczucia smaku????

Fajnie, że Maja w końcu jakąś kaszkę załapała, będziesz miała powoli jakieś odciążenie od swoich cycuchów :-) Natalka teraz je mleczno-ryżową z morelami, ale jakoś jej gorzej wchodzi niż ta bananowa, chyba jednak jednomyslnie możemy bannanową ogłosić zwycięzcą mlauszkowych kaszek ;-)
Ja za to kupiłam ostatnio bukiet warzyw dr. witt'a. Smak jest całkiem całkiem, ale BARDZO gęste i Natalka nie chce tego jeść, bo jej sie do podniebienia przykleja :-D cóż, chyba nie będziemy tego kupować.

Woloszki Maja widocznie nie lubi sztucznego mleka, woli bez :tak:

Karolinka wczoraj zjadła rekordową ilość kaszki, już się zaczęłam śmiać ze niedługo ta miseczka co mamy będzie za mała, ale za to dziś zjadła malutko :-( Zupki też nie chciała, ale to chyba przez ząbki, w końcu chyba jej wyjdą te górne jedynki bo już je czuć pod palcami.
Z deserków to Karolcia najbardziej lubi Misiowy Sad :tak: jabłko banan a dziś kupiłam chyba jabłko wanilia ciekawe jak jej podejdzie :baffled:

Dziewczyny a powiedzcie jak dam Majce tej kaszki bezmlecznej to czy ona jest pelnowartosciowym posilkiem dla niej? Dzis zjadla pelna miske tej kaszki i byla zadowolona. Tak samo jest z kleikiem jak myslicie jakbym zrobila jej kleik na wodzie i dodala jakis owocow to tez starczy jej jako posilek? Pytam o to bo z tego co zaobserwowalismy ona nie lubi mleka sztucznego :(((

Margarett nic Karolci nie ma, do tej pory na nic nie była uczulona, tylko jak wprowadziłam żółtko to prawdopodobnie od niego pojawiły się na buźce 4 kropeczki ale szybko zniknęły, a teraz daję jej już i nic jej nie ma. A ten misiowy sad to naprawdę lubi najbardziej i zawsze zje cały, jeszcze się nie zdarzyło żeby tego nie chciała :tak:

Woloszki moja znajoma daje córeczce (miesiąc starszej od naszych) kaszkę na wodzie z owocami jako posiłek, bo nie chce wprowadzać mleka sztucznego, właściwie to kaszką zagęszcza owoce i mała też bardzo to lubi. Jeśli Maja się tym najada i jest zadowolona to mysle że ok. :happy: Może Maja w ogóle mleka nie będzie lubiła.

reklama
Ugotowałam w sobotę zupkę dla Małej - i jest pycha!
W niedzielę zjadła taką samą, ale dodałam pół żółtka - tez pycha.
Czyli narazie tylko ziemniak dynia jest fuj, ale jak dodałam do tego trochę banana, to zjadła wszystko. Muszę powiedzieć, że zgadzam się z jej smakami.
A od kiedy można jeść gruszki, bo Jagoda uwielbia (dostała tylko do polizania, ale oderwać jej nie szło)?
Kaszkę malinową też uwielbiamy obie :)

Do góry