reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

no wlasnie wiem i tak sobie myslalam ze lekarze nie pozwalaja mieszac mleka ze raz sie daje no bebilon a raz Nan wiec tak sobie pomyslalam ze skoro te kaszki sa na takim mleku to czy moge je dawac - bo to tez troche tak jakbym mieszala! jak wam sie wydaje??

reklama
Nie przesadzajmy:-). To już nie są takie maluszki. Wydaje mi się, że spokojnie możesz dawać kaszkę na mleku innej firmy. Zresztą z tym nie mieszaniem to jest raczej zalecenie a nie bezwzględny zakaz. Moim zdaniem możesz spokojnie dawać. Obserwuj dziecko i to wszystko.
A żółtko kiedy zaczęłyście dawać?
Dominik dzisiaj skosztował rosołku. Baaaaaaardzo mu smakowało. Musiałam mu zabrać żeby nie przesadzić na pierwszy raz:tak:

Czarownica - ale ty chyba pytałaś o kaszkę bezmleczną:confused: Do takiej dodajesz takie mleko, jakie dajesz maluszkowi na codzień.
Tallia - ja żółtka jeszcze nie daję. Pediatra mówiła, żeby wprowadzić w 8-9 m-cu. Myślę, że dam w 9-tym, bo Karolina miała na żółtko uczulenie. A wszędzie piszą, że można od 7 m-ca i wiem, że wiele mam już daje.

czarownica bazmleczna rob na mleku ktore codziennie dajesz Zosi a mleczna z innym mlekiem mysle ze spoko mozesz sprobowac dawac. Z tym mieszaniem mlek to bardziej jest klopot gdy dziecko tylko na mleku jeszcze jedzie.
Zuzia Ja tez zoltka jeszcze nie wprowadzalam.Czekam tez tak do 8 miesiaca.Ale z tego co pamietam chyba Kubus Anek wcina juz cale jajo na miekko.

Karolinka je już żółtko dość dawno, o ile się nie myle to wprowadziłam jak zaczęła 7 miesiąc (gdzieś wyczytałam że można) za pierwszym razem (dostała pół żółtka w zupce) obsypało ją lekko, miała kilka czerwonych kropeczek na buzi, odczekałam jakiś czas i dałam znów i już nic nie było.

Maarta kisiel kiedyś małej sama ugotowałam taki jabłkowy, ale jej to nic a nic nie smakowało (mnie tez :no: ) a zrobiłam z przepisu który chyba Priscilla wkleiła w wątku z przepisami. Może zrobiłam coś nie tak :confused:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry