reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

A moja Dominika nie pije wcale mleka jak tylko poczuje mleko w butelce to pluje.A jak jej zrobię kaszkę mleczno ryżowa to wcina.Dostaje rano i wieczorem czasem też dostanie w dzień ale to mało kiedy.

reklama
Victor butle ma jedna na dobę.Zupa leci z łyżeczki lub 2 danie,owoce już w całości do rączki,warzywa też.A na kolację kaszka betonka z łyżeczki.

Vici - rozmawiałam z lekarzem, powiedziała, żeby się nie przejmować.

Ale chciałabym, żeby niunia jadła już tak ładnie, jak Twój Victorek:tak: :tak:

Dawno tu nie zaglądałam, Karolinka już od dłuższego czasu pije mleczko krowie, płatki z takim mlekiem i już w ogóle prawie wszystko to co my. Lekarka powiedziała że dziecko roczne ma już przewód pokarmowy wykształcony, jasne że z niektórymi rzeczami trzeba jeszcze poczekać i wprowadzać stopniowo.
Ale mleczko modyfikowane też jej jeszcze daje - jedną porcję rano po obudzeniu, a wieczorem kaszka mleczno -ryżowa łyżeczką :tak:
Martwię się tylko trochę że za mało je owoców i trochę za mało pije :baffled:

U nas Maja tez niet zadnego sztucznego mleka. Wiec dostaje obowiazkowo jeden raz dziennie cycka no ale czasami dopomina sie drugi raz, przychodzi i zaczepia mnie dotykajac moich p[iersi i mowi amamam. :-D
Jajecznica nie smakuje :tak:Za to u babci polubila kluski lane z rosolkiem boze ile ona potrafila tego zjesc :tak::tak::tak:Poza tym znow lubimy sie powoli z mieskiem:-D
A pic to ona pije hektolitry :-Djak tylko zobaczy szkalnke lub j=kubek to odrazu chce. Babcia dala jej sprobowac sok warzywny z kartona z buraczkow, pomidora, papryki selera, czosnku (wiecej skladnikow nie pamietam) kurcze dziecko az mlaskalo ze szczescia tak jej smakowalo, pozniej babcia po kryjomu pila :-D

;-) Woloszki u nas to samo, Antos zaczął bardzo dużo pić, robię mu sama soczki, smakują aż mu się uszy trzęsą;-) i przez te picie mniej je!

reklama
Też mogę powiedzieć, że Jagoda w końcu pije :) i to dużo :)

Nie wiem, czy po prostu chce jej się pić dopiero teraz, czy to zasługa nowego niekapka (aventowe się u nas kompletnie nie sprawdziły i teraz mamy z canpola z systemu balonik). Jak tylko go dostała, to wypija kilka buteleczek dziennie. I to samej wody. Tylko od czasu do czasu dostaje soczek.

A muszę się pochwalić, że w weekend gotowałam sama dla Jagody i zjadła :)
I nawet pokazywała, że pycha :D
Może w końcu się przekonała do mojej kuchni

Do góry