reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Tereska u nas bylo podobnie, poczatkowo selinka ladnie jadla potem zastrajkowala na ok 1,5 tygodnia i byl tylko cyc a od paru dni wszystko ladnie zjada :-)
Mi lekarz powiedzial zeby dziecka nie zmuszac jak nie chce i poczekac, tylko probowac podawac pokarmy no i u nas podzialalo czekanie

reklama
wczoraj spróbowałam podać Agatce tarte świeże jabłko /ze sprawdzonego źródła/ i porażka - mała miała odruch wymiotny i po samym soczku i po miąższu :(
jak jej dam do łapki cząstę jabłka to sama skrobie dziąsełkami aż powstają rowki w jabłku :-D

być może Maggusia... spróbuję za jakiś czas, na razie nie będę Agacie dawac świeżego jabłka, może nasze dzieci nie są jeszcze gotowe??

a mam pytanie: jak podajecie jakis obiadek, to dajecie od razu owoce (ze słoiczka oczywiście)

u nas zazwyczaj wygląda tak: dajemy 2-3 lyżeczki jarzynek ze słoczka (na próbe) + 3-4 łyżeczki jabłuszka - muszę powoli zacząć wprowadzać inne jedzonko niż moje mleko, bo mam już odciski na palcu od laktatora

osinka, mój Mateusz dostaje obiadek i zjada cały słoiczek (teraz sama mu gotuję, bo mój tata warzywka na działeczce uprawia:-) ) i dopiero za jakieś 2 godzinki dostaje deser (lub odwrotnie). Tylko że Ty jesteś w trochę innej sytuacji bo Agatka miała problemy z brzuszkiem więc nie mam pojęcia jak to u Was powinno wyglądać. Może zapytaj pediatrę?

No i nareszcie Brian zjadl papke ziemniaki z wolowinka pol sloiczka ale i to juz wielki postep bo przedtem bralo go na wymioty i wszytsko wypluwal:eek:
pewnie dlatego ze znow podalam mu na cieplo i posmakowalo:-)

Mój Kamil jest mozna powiedzieć wszystko żerny ale ostatnio jak mu chciałam dać jabłko starte to nie miał tylko odruchu wymiotnego ale zwr ócił jabłko i część obiadu w ciągu sekundy a i tak buzie rozdziawiał na jeszcze :):laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
U nas hitem nr 1 jest rozgnieciony widelcem ziemniak z masłem i koperkiem, hitem nr 2 starte surowe jabłko lub lepiej - naskrobane łyżeczką. Szymol woli czuć kawałki jedzenia niż gladką papkę. Hit nr 3 to ryż - gotowany tak jak dla nas i nie rozgniatany.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry