reklama
koga
Mama Maksa i Julka
ivka - proszę tu na mnie nie najeżdżać !
nie napisałaś że się dziwisz tylko że ... podziwiasz a do tego umieściłaś emotionek zszokowany - dla mnie to albo pomyłka albo ironia!
ja podziw wyraziłabym raczej uśmiechem
ja Twoich metod w ogóle na głos nie oceniam ani szokiem ani podziwem i nie oczekuję ocen od Ciebie - na forum wyrażamy swoje poglądy, a oceny proszę bardzo wystawiaj w szkole
ciekawe też czy byłoby Ci miło jak by inne osoby wyrażały szok na Twoje metody, zresztą takie sytuacje zdaje się miały już miejsce, nie pamiętam,
dałam spokój dyskusji, ale widzę że delektujesz się dalej jej prowadzeniem i prowokujesz ciąg dalszy - najwyraźniej Cię to bawi - nie wiadomo tylko po co, bo dyskusja jest raczej jałowa, skoro wynika z niej że generalnie wszystkie jesteśmy przeciwko podawaniu słodyczy z tym, że niektóre mają słabość do niewielkich wyjątków, o które nie warto kruszyć kopii
nie napisałaś że się dziwisz tylko że ... podziwiasz a do tego umieściłaś emotionek zszokowany - dla mnie to albo pomyłka albo ironia!
ja Twoich metod w ogóle na głos nie oceniam ani szokiem ani podziwem i nie oczekuję ocen od Ciebie - na forum wyrażamy swoje poglądy, a oceny proszę bardzo wystawiaj w szkole
ciekawe też czy byłoby Ci miło jak by inne osoby wyrażały szok na Twoje metody, zresztą takie sytuacje zdaje się miały już miejsce, nie pamiętam,
dałam spokój dyskusji, ale widzę że delektujesz się dalej jej prowadzeniem i prowokujesz ciąg dalszy - najwyraźniej Cię to bawi - nie wiadomo tylko po co, bo dyskusja jest raczej jałowa, skoro wynika z niej że generalnie wszystkie jesteśmy przeciwko podawaniu słodyczy z tym, że niektóre mają słabość do niewielkich wyjątków, o które nie warto kruszyć kopii
karolkaz
Fanka BB :)
Koga - popieram ..
Lolciu- mnie sie tez odechciało na tym wątku udzielać.....
ale jak juz miałaby być złośliwa...to jak to jest ? nie które mówią tu zdrowa żywność i te słodycze a z drugiej strony ser żółty.(który do zdrowych nie należy- pakowany antybiotykami aby przetrwał długie miesiące)..nie łapie...ale cóż nie czuje że mam prawo komus zwracac uwagę...poprostu przyjmuje do wiadomości czyjś pogląd i już . Ale po co się spierać...boże o szczypte soli czy cukru
A teraz powale wszystkie (mam taką nadzieje
hehehehe...) ja dodałam Antkowi do zupki zabek czosnku i smakowało bardzo...sama uwielbiam czosnek i włoską kuchnie....acha i daje Antkowi kaszką orkiszową która kupuje w sklepie ze zdrową żywnością i tam tez kupuje morele i sliwki dla niego...

Lolciu- mnie sie tez odechciało na tym wątku udzielać.....

ale jak juz miałaby być złośliwa...to jak to jest ? nie które mówią tu zdrowa żywność i te słodycze a z drugiej strony ser żółty.(który do zdrowych nie należy- pakowany antybiotykami aby przetrwał długie miesiące)..nie łapie...ale cóż nie czuje że mam prawo komus zwracac uwagę...poprostu przyjmuje do wiadomości czyjś pogląd i już . Ale po co się spierać...boże o szczypte soli czy cukru
A teraz powale wszystkie (mam taką nadzieje

ivka76
ivka - proszę tu na mnie nie najeżdżać !
Zacytuj proszę to moje najeżdżanie na Ciebie, bo ja jakoś go sobie nie przypominam.
Całą resztę Twojej wypowiedzi pozostawię bez komentarza...
koga
Mama Maksa i Julka
proszę ...Widzę po prostu, że nie szanujemy zdania, a tym samym wyboru innych. Jedna osoba pisze, że się czemuś dziwi, druga odbiera to jako ironię i robi się bigos!!!
i nie unoś się teraz z tym brakiem komentarza po ty jak sobie poużywałaś komntując wcześniej ...
kto sieje wiatr ten zbiera burze
ivka76
Ależ ja się nie unoszę "tym brakiem komentarza" i nie czuję tego wcześniejszego "poużywania sobie".
Już kiedyś to pisałam, ale potem zmieniłam zdanie. Teraz napiszę raz jeszcze i będę już się tego trzymać lub odgryzę sobie palce - definitywny koniec moich wypowiedzi na tym wątku.
Jeśli któraś z Was będzie potrzebowała info odnośnie żywienia od mojej pediatryczki to piszcie na priv.
Już kiedyś to pisałam, ale potem zmieniłam zdanie. Teraz napiszę raz jeszcze i będę już się tego trzymać lub odgryzę sobie palce - definitywny koniec moich wypowiedzi na tym wątku.
Jeśli któraś z Was będzie potrzebowała info odnośnie żywienia od mojej pediatryczki to piszcie na priv.
karolkaz
Ivka- ale wiesz co mi się wydaje ze Ty uważasz siebie nieco za specjaliste w zakresie zywienia dzieci.....nie wszystko jednak co Ty uważasz musi odpowidać innym...
przepraszam nie zamierzałam Cie urazić
ale na ten komentarz długo się zbierałam i zebrałam się wreszcie
Twoje rady są cenne ale nie każdy musi robic jak Ty ...nie krytukuje Cię bo nie mam prawa....ale sama się nakręcasz.....z całą sympatia do Ciebie ale czasmi jak komus pojedziesz w poście to niewiadomo jak to ugryźć.....jestem stara i zgryźliwa więc proszę weź to z przymrużeniem oka ale pewien przekaz przemyśl

Twoje rady są cenne ale nie każdy musi robic jak Ty ...nie krytukuje Cię bo nie mam prawa....ale sama się nakręcasz.....z całą sympatia do Ciebie ale czasmi jak komus pojedziesz w poście to niewiadomo jak to ugryźć.....jestem stara i zgryźliwa więc proszę weź to z przymrużeniem oka ale pewien przekaz przemyśl

przyszła Wam (pocztą znaczy:-))"reklamówka" mleka modyfikowanego płynnego?? ja się ucieszyłam że może Iga je polubi, bo nawet fajne, ciut waniliowe ale...kiszka..nawet odrobinę w kaszce wyczuła. I ajk ja ją mam od cyca odstawić jak ona mieszanki nieeee
Karolka, ktoś tu już kiedyś pisał, ze dawał czosnek. Iga tez kiedyś dostała kurczaczka z odrobiną czosnku. poza tym zawsze jej daję ciut oregano albo ziół innych do zupki, bo jak sól nie bardzo, to skąd wziąc smak w tej zupie???;-)
a morele i śliwki to dajesz suszone czy takie "żywe"???
Karolka, ktoś tu już kiedyś pisał, ze dawał czosnek. Iga tez kiedyś dostała kurczaczka z odrobiną czosnku. poza tym zawsze jej daję ciut oregano albo ziół innych do zupki, bo jak sól nie bardzo, to skąd wziąc smak w tej zupie???;-)
a morele i śliwki to dajesz suszone czy takie "żywe"???
reklama
Z całym szacunkiem, dziewczyny, ale komentarze pod adresem Ivki są grubo przesadzone!!!!! Nie tylko ona się tu wypowiadała przeciwko słodyczom. Rozumiem, że zszokowany emotikonek z hasłem "podziwiam" jest czym o wiele gorszym niż "przesada (czytaj: niedawanie słodyczy) może prowadzić do absurdu" i "przesada (jak wyżej) jest zła", "przegięcie (j.w.) jest głupie" czy "nie można popadać w paranoje". Ja tego nie odbieram do siebie, ale uważam, że nazywanie czyjegoś postępowania przesadą, głupotą czy paranoją nie jest w porządku, bo to jest właśnie ocenianie!
I tak na zakończenie, to czasami mam wrażenie, że te dyskusje wynikają z poczucia winy lub jakichś kompleksów. Może warto się nad tym zastanowić?
I tak na zakończenie, to czasami mam wrażenie, że te dyskusje wynikają z poczucia winy lub jakichś kompleksów. Może warto się nad tym zastanowić?

Podziel się: