reklama

Wrzesień 2009

reklama
no słyszałam że dobry szpital, ale moja doktorka w mswia przyjmuje i 2 innych lekarzy do których też miałam przyjemność chodzić no i ta szkoła rodzenia też tam kończona więc jeżeli tylko zdążymy z bemowa dojechać to tam rodzimy :-D

Co do paciorkowca u mnie gin powiedzial ze to kosztuje ok 200zl :-( a ja biore Natamycyne caly czas i wsio sie tam czysci juz profilaktycznie wiec to nie potrzebne wiec nie wiem.....

...co do badan do porodu mi powiedzial ze wystarczy sama karta ciazy i przy Wice tez zadnych nie bralam tylko karte i ubezpieczenie....

u mnie to badanie na paciorkowca też kosztuje ok. 30 zł, i lekarka kazała je zrobic między 35 a 37 tc ( ono jest zalecane, ale nie refundowane) :tak:

a co do badan to ja muszę mieć HBS, oryginalny druk z grupa krwi, mocz i morfologie nie starsze niz z 9 miesiąca i oczywiście karte ciąży :tak:

Witam po dosc długiej przerwie.
Niestety pobyt na patologii ciązy mnie nie ominął :-( za wysokie ciśnieni mnie dopadło, ale juz wszystko ok mam nadzieje że to był jednorazowy wybryk :tak:
Pobyt nie należał do najfajniejszych.

oby kolejna wizyta faktycznie dopiero w terminie porodu i powrót juz z maleństwem................... :tak:

a ja dzis po wizycie :tak: zmienił mi sie lekarz prowadzący, bo niestety mój poprzedni teraz przejął sprawy administracyjne i przyjmuje tylk raz w tygodniu, ale chyba wyszło na dobre, bo babka jest bardziej konkretna, wiecej opowiada i wogóle bardziej dokładna, teraz tylko szkoda, że tak późno, no ale ............. :tak: a i może okazac sie jedna wielka niespodzianka przy porodzie, bo ten chłopakto jednak nie jest taki pewny więc ................. Kamil albo Martynka :tak::-D:tak: dzis nie bardzo dało sie podgladnąć, takie wygibasy były :tak: ale wszystko OK

mam ogromna ochote na cos...tylko nie wiem na co....:wściekła/y:

a ja w kinie bylam ostatnio na "narzeczony mimo woli" a jeszcze wczesniej na Epoce Lodowcowej 3 w 3D :-D

niby nic nie robilam, a oczy mi sie zamykaja... ide sie polozyc :tak:
Dobranoc wszystkim zycze, przespanej nocki :-D

Ja też wróciłam od gina i tak naprwde jestem troche zawiedziona bo myślałam że dowiem się czegoś konkretnego odnośnie porodu... a tu nic musze czekac do następnej wizyty 31 sierpnia i wtedy lekarz podejmie decyzję czy bedzie cc... zrobił mi tylko tak szybko usg ( bo w tym miesiącu miałam już 3 razy robione:sorry:) zeby zobaczyc jak leży główka... niby jest na dole ale do kanału rodnego jescze nie weszła:sorry: także pozostaje czekac do 31 o ile dotrzymam:eek: ale moze damy rade
a teraz biore poduszke między nogi:-) i idziemy spac bo kręgosłup boli:confused2:
do jutra.... słodkich snów :rofl2:

gosiacy też miałam tą wątpliwą przyjemność poleżenia na patologii ciąży i odczucia mam te same - mam nadzieję, że nigdy więcej tam nie trafię!!:angry: Z tą jedną małą różnicą, że u mnie łóżka były okropnie niewygodne, ale być może to już tylko moje fanaberie, nigdzie oprócz mojego kochanego łóżeczka nie jest mi wygodnie :no:
Dobranoc kobietki, coś czuję, że dziś kolejna nieprzespana noc....:eek:

reklama
Właśnie skończyłam jeść na kolację lody:tak::tak:Nie mam od paru dni w ogóle smaka na mięso, na obiady, jadam nektarynki, brzoskwinie i lody, nie wiem co mi się dzieje:cool:A dziś dodatkowo zrobiło mi się jakoś tak niedobrze, zaczęło mulić i musiałam trochę poleżeć, żeby przeszło:sorry:
Kizi ja mam mieć cesarkę i mam się zgłosić do szpitala we wtorek a w środę moja gin ma mi robić, tak więc ja odliczam dni do środy;-);-)Moja lekarka powiedziała, że cc trzeba zrobić około tygodnia wcześniej niż przewidywany termin;-)Co do tego, że nie macie żadnych objawów, żadnych skurczy to spokojnie, ja przy pierwszym porodzie poszłam normalnie się wykąpać w domku, stwierdziłam, że odpadł mi czop, za jakieś pół godziny zaczęły sie skurcze a 15 godz później byłam już mamą:tak:;-)
Odnośnie filmów to ostatnio nawet uśmiałam się na "To nie tak jak myślisz kotku"....A w ogóle to mała mi się tak wierci, że brzuch przyjmuje przeróżne kształty, podbrzusze boli, oj idę poleżeć co by dotrwać do tego wtorku........

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry