reklama

Wrzesień 2009

reklama
Renifer 24: wielkie dzięki, bo z tymi apierami i tą całą biurokracją to nie idzie sobie poradzić :/ niby każdy tłumaczy, ale i tak nie sposób zrozumieć ;) jeszcze raz wielkie dzięki :D:D

dziewczynki na problemy z moczem polecam herbatę żurawinową lub sok.zurawina działa moczopędnie. Ja piję bo ciągle cos nie tak mam z tym moczem.no a jak ktos lubi to piwko bezalkoholowe oczywiście!!

ale polecam herbatke tak profilaktycznie!

a tak z innej beczki to męczą mnie ciągle koszmary, juz tyle razy śnił mi się oród, a dzis w nocy śniło mi się ze znowu urodziłam przedwcześnie tym razem w 23 tygodniu a moja siostra w 21:-( te sny to jkaś masakra! mam juz takie schizy, cały dzień powtarzam sobie ze tym razem wszystko będzie dobrze i ze urodze o czasie i naprawdę w to wierze, ale każde ukłucie, każde złe samopoczucie juz panikuje ze cos nie tak, nigdy tak się w siebie nie wsłuchiwałam... oszaleć idzie...

dziewczyny zrobiłyście badanie na cytomegalowirusa?? jeśli nie, to zróbcie koniecznie!!!

Chcialam sie pochwalic, ze wlasnie wygralam na allegro aukcje spodni ciazowych :-) nie wiem czy to jakas super okazja i czy beda na mnie dobre, to troche kupowanie kota w worku pewnie, ale skoro nowe kosztuja 159 zl, to zaryzykowalam :tak: Dodam, ze nie bylo w tym sklepie ciazowym, w ktorym bylam w moim rozmiarze takich z z szerszym tym pasem. No to teraz oczekuje z niecierpliwoscia przesylki ;-)

Reniferku dzięki za pocieszenie bo zaczęłam się poważnie martwić. Mam tylko nadzieję że nie będę musiała brać jakiegoś antybiotyku.

Syla ja w poprzedniej ciazy miałam takie sny co drugą noc, prawie nigdy nie były przyjemne tylko same koszmary. Najczęściej śniło mi się że zaczynam rodzić jak jestem sama w domu i nie mogę nikogo wezwać (nie mieliśmy wtedy telefonu stacjonarnego ani komórki tylko budkę telefoniczną na drugim końcu osiedla :szok:) i iine dużo gorsze sytuacje. To pewnie efekt nadmiernego zamartwiania się :tak:więc trzeba próbować myśleć pozytywnie :tak:

A jeśli chodzi o piwo bezalkoholowe to chciałam sobie takie kupić bo mam ostatnio ochotę na piwko ale nie udało mi się wyszukać takiego, które miałoby 0% alkoholu.

Renifer 24: wielkie dzięki, bo z tymi apierami i tą całą biurokracją to nie idzie sobie poradzić :/ niby każdy tłumaczy, ale i tak nie sposób zrozumieć ;) jeszcze raz wielkie dzięki :D:D
Hej. Ja też tak zrobiłam. Na zwolnieniu byłam 3 miesiącu i od razu przeszłam na zwolnienie od gin. Teraz nawet od tego roku jest taka ustawa że kobieta w ciąży może przebywać 270 dni , a nie jak to było do tej pory 182 dni i starać się o jakieś zasiłki rehabilitacyjne. Jest taki fajny artykuł w marcowym " Świat Kobiet".

witam wszystkie kobietki:-):-)
odnośnie tego chłopca 13 letniego to jest jakaś masakra ten chłopczyk wygląda na jakieś 10 lat:-(:-( co się dzieje na tym świecie:-(:-(
piszecie o tych koszmarach sennych ja tez je niestety mam :-(:-( to jest jakaś masakra kładę się co wieczór do łóżka i myslę co tej nocy będzie :-( nie wiem skąd to się bierze ale staje się nie do wytrzymania:-(:-(

ja już się nie mogę doczekać 5 marca bo wtedy idziemy z mężem na usg genetyczne a dawno nie widziałam naszego maluszka i czekam z niecierpliwością :-):-):-):-):-)

a jeśli chodzi o ciuszki ciążowe to troszkę wam zazdroszcze bo ja nie przytyłam ani jednego kilograma i na razie nie będe kupować bo to nie ma po co, brzuszek mi troszkę urósł ale nie dużo.

reklama
Witam Was:-)

Przeczytałam jakie macie sny i są naprawdę koszmarne. Ja takich nie mam (narazie), ale czytałam że to normalne u kobiet w ciąży.
Piwo bezalkoholowe trudno kupić. Trzeba szukać w dużych supermarketach.Ale czy one mają o% alkoholu to ja sama mam wątpliwości. Wczoraj miałam takiego pypcia na piwo, że myślałam że umrę.Zrobiłam mały łyczek od partnera i miałam potem wyrzuty sumienia.
Z ciuchami ciążowymi to mam problem.Aby kupić to szkoda mi kasy więc "buszuję" po lumpexach. Ale tam są takie rozmiary spodni, że trzy moje pupy by w nie weszły:-) Kupiłam sobie takie bojówki zapinane pod brzuchem za 5 zł. Nawet fajne ale koleżanka mówi,że nie dam rady tak nosić spodni pod brzuchem.Myślę jednak, że dam radę. Dlaczego te ciuchy ciążowe tyle kosztują?
Ja chodzę " na sępa" tj. odwiedzam koleżanki mające dzieci i już parę rzeczy dostałam. Tylko że mało która ma mój wzrost czy wagę.Dostałam fajne spodni z gumkami z boku.Lepsze niż z gumą na brzuchu bo nic nie uciska.
Dziewczyny macie już widoczne brzuszki?
Moja mama mówi,że wyglądam jakbym zjadła trzy porządne obiady:-D
Pozdrawiam i nie martwicie się tymi złymi snami - podobno sprawdzają się odwrotnie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry