Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ale z tego,co wiem,to wielu kobietom nie udaje się załapać na termin między 11 a 13 tc, więc może nic się nie stanie... (no chyba że się pójdzie odpłatnie zrobić usg, to zawsze wszystko jest pięknie...mnie niestety na razie na to nie stać).
jednak martwiła się tym, że Dzidziuś może być dużo młodszy niż nam się wydaje (nawet może się okazać, że będę październikową mamą
)i dlatego kazała mi przyjść na USG
jednak dopiero wolny termin ma na 11 marca, więc może gdzieś załatwie sobie wcześniej USG, żeby sprawdzić, czy wszystko z Maluszkiem w porządku
w końcu też wystawiła mi zaświadczenie do pracy, żebym już legalnie mogła wychodzić do lekarza i na badania, a nie muszę kombinować
choć na szczęście z tym nigdy nie ma problemu, bo czasem muszę coś na mieście załatwić
buziaczki;-)
Bede musiala z tym walczyc. Mam 3 kultury "pielegnacyjne" do zjednoczenia: niemiecka, hiszpanska i polska. Uff
[/quote]hej kobitki
co do badania przezierności karkowej to ja rok temu w ciąży w 13 tygodniu bylam u mojej ginki i ona mi robila usg, bardzo dokładnie wszystko mierzyła, łącznie z przeziernościa karkową, trwało z pół godzinki, na początku nawet męza nie chciala wpuszczac bo mówi ze na tym ona sie musi skupic ale wpuściła go:-)
w tym roku w 9 tygodniu bylam u innej lekarki i ona mi kazala sie zapisac na specjalne usg w innej klinice niz ona przyjmowala ale równiez ona to usg robila, mówila ze tam lepszy sprzęt, no a koszt 200zł,
no ale po pobycie w szpitalu zmieniłam lekarza na profesora ze szpitala i on mi powiedzial ze mi zrobi to wszytsko jutro w szpitalu.no u mnie został tylko tydzien na zrobienie takiego usg.
także wszystko zalezy na jakiego lekarza sie trafi.