reklama

Wrzesień 2009

Witajcie,

mam dużą prośbę. Dzisiaj byłam u ginekologa i robiła badanie przezierności karku: raz wyszło 1,9 a za chwilę 2,6. Maluch strasznie się wiercił i nie mógł go złapać. Jestem w 13 tc. Czy robiłyście już badania usg pod kątem chorób genetycznych? Bardzo Was proszę o pomoc - jestem bardzo zdenerwowana.

reklama
Ja już raz robiłam w 9 tc - 1,4, w 11 tc - 1,7 i teraz taki skok. Wprawdzie lekarz mnie uspokaja, że norma jest do 3,5.
Pewnie jestem przewrażliwiona, ale nie mam zaufania do tego lekarza i jutro pójdę do innego. To badanie trwało dosłownie parę minut. Czy któraś z Was już je robiła?

LauraOna - ja też miałam przy pierwszej ciąży tyłozgięcie macicy ( teraz też mam) i jeżeli chodzi ci o poród przy tyłozgięciu to przy częstych skurczach czułam jakby ktoś mi nogi chciał rozrywać na boki a najgorzej było jak podczas skurczy lekarz mnie badał wewnętrznie. ale po porodzie o tym się nie pamięta. Więc poród nie jest aż taki straszny jakby się wydawało.

Witam wieczorowa pora, tez mam dorbewesci :-)
Podobie jak Empolan mialam dzisiaj wizyte u ginki i kamien spadl mi z serca.
Po krwiaczku zostala tylko mala kreseczka, ktorej ja osobiscie bym wogole nie widziala, ale ginka pokazala ze jeszcze jest sladek, ale juz nie ma powodow do zmartwien, luteine mam brac dalej i troche jeszcze polegiwac wiec dalej L4.
Wyniki wszystkie ok, cisnienie tez, karte mi zalozyla, 11tc :-) zrobila odrazu badanie tej przeziernosci i wyszlo 1, takze Pani doktor bardzo byla z nas dzisiaj zadowolna, wszystko jest w nalezytym porzadku
A doznania.. widok hm kazda z was wie co za banan na buzi sie robi jak widzi jak cos malego fikolki w jej osobistym brzuchu wywija macha raczkami i nozkami i drapie sie po glowe :-D jestem przeszczesliwa,
dzis najwyrazniej mam dziej dobrych wiadmosci, M wraca w piatek :tak:
a spodnie h&m mama kupione na allegro dotarly i chyba calkiem pasuja, mam w nich w biodrach i udach troche luzu na zapas sa jedynie torche za dlugie, ale to da sie dopasowac, bo na dlugosc to nogi juz mi raczej nie urosna:rofl2:
Kasia1979 tak jak pisze ja mialam dzisiaj wyszlo 1 to 11 tygodniu.
Empolan cisze sie ze u ciebie tez wszystko dobrze!!
Renifer_24 zgadzam sie z Toba co do czarnych opowiesci, wiem ze takie rzeczy sie zdazaja/ czy zdarzaja ( maly ze mnie analfabeta ), ale lepiej w tym momencie czytac o udanych porodach zdrowych dzieci, to napewno jest bardziej budujace i pomaga wierzyc ze wszystko bedzie dobrze.
Ewelin tez mam do nastepnej wizyty zorbic toxo i cytomegalie i THS sprawdzic, bo rok teu mialam robiony wynik i byl blisko gornej granicy a ciazy hormony szaleja wiec i to sprawdzic musze.
dzisiaj pewnie bede spala spokojnie;-)

Hej dziewczyny
Co do cukrzycy to moja mama choruje na cukrzyce od 23 lat i norma dla zdrowej osoby jest od 75 do 120 , jesli wynik jest w tej granicy to wszystko jest OK
trzeba pilnowac aby nie by nizszy albo wyzszy a jesli jest jakies zagrozenie to trzeba sprawdzac poziom cukru chociaz 3-4 razy dziennie , wiem ze cukrzyce ciazowa mozna kontrolowac dieta zas cukrzyce mojej mamy tylko insulina ....
najwazniejsze aby kontrolowac poziom cukru pomiarami i w razie czego - dieta i jeszcze raz dieta
trzymajcie sie cieplutko

margaret333- Dzięki za podpowiedż. Nie chce nic brać w ciąży , walcze ze sobą, ale jestem spokojna że w razie czego są jakieś leki uspakajające. Dodatkowo minus mam ten że przez rok brałam leki z powodu silnej nerwicy. Ciąża pomogła mi zejśc z leków bo od 2 miesięcy czułam się dobrze. Dopiero od niedawna mam rozchwianie emocjonalne , wiecznie bym płakała , nic mnie nie cieszy. Ale myśle że to niedługo minie. A w którym jesteś tygodniu ciązy? Pozdrawiam

Witam. Jestem studentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Czy zechciałyby Panie wypełnić moją ankietę (21 pytań) i wspomóc mnie tym w pisaniu pracy magisterskiej? Temat mojej pracy to: Rozpowszechnienie picia alkoholu wśród kobiet w ciąży oraz ich wiedza na temat negatywnego wpływu alkoholu na rozwój dziecka w okresie prenatalnym. Ankietę wysyłam na maila zainteresowanym Paniom w ciąży. Moj adres: kasia-bogucka@tlen.pl

reklama
karola322 to co napisałaś jest straszne, oby nie przytrafiło się żadnej kobiecie w ciąży, jestem przerażona bo dziś wzięłam reklamówke z zakupami ze sklepu która ważyła jakieś dobre 4 kg i jakieś 200metró do auta przeniosłam, ale jak usłyszałam że ta dziewczyna tylko śnieg odgarnęła łopatom to :szok: człowiekowi odrazu dziwne myśli do głowy przychodzą. :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry