reklama

Wrzesień 2009

reklama
Witam dziewczyny,
oj rozpisałyście się :-)
Mama Sówka - głowa do góry trzymamy kciuki
Kroptusia - normalnie :szok: - jesteś pewna ze to nie ciąża mnoga?
Calineczka76 - kochana na takie inforację czekałam:tak:bardzo się cieszę ze wszystko ok
Witam nowe wrześniowe mamusie
A`propos pracy - ja od 5 lutego jestem na L4 miałam plamienia drobniutkie, zwolnienie jutro sie kończy i mam w poniedziałek wizytę u lekarza (bedzie też usg, na które czekam bo od 4 lutego dzidzi nie widziałam):blink: rozmawiałam z szefem i nie ma nic przeciwko bym chorowałą całą ciążę (dziwne) ale sama nie wiem chciałąbym trochę do ludzi - zobaczę co powie lekarka jak bedzie chciała dać zwolnienie to nie odmówię;-)
a jeśli chodzi o kosmate myśli to mąż w końcu zadowolony:-D bo na początku ciąży nie miał wiele pociechy:tak: ciągle zmęczona śpiąca i niechętna a tu nagle :rofl2:zmiana nastroju..
wszystkim szczęściarom po usg - gratuluję wspaniałych wyników i dziewczyny oby tak dalej:tak:
pozdrawiam

Hej dziewczynki, ja dziś przed 7:00 na nogach, później około 10:00 znów poszłam spac i od 11:30 znów na nogach. Zwariowany mam ten tryb snów...
Dlaczego w XXI wieku trzeba tyle czekać na swoje maleństwo.... jeszcze tyle czasu..... :rofl2::rofl2::rofl2:

RENIFER_24 ja też kiedyś miałam taki szlony tydzień, a później z nadrobieniem zaległości na BB był problem bo tylko naskrobałyście że hoho. Obyś wszystko w trybie expresowym załatwiła!!! Powodzonka!

naftanalek daj znać nam jak Ci poszło!

Kroptusia ale ten brzusio kurcze narawde jak na 14 tydzień jest wielki, i nie dziwie się że koleżanki z pracy mówią o Twojej pomyłce. Ale co my kobietki poradzimy na to, matka natura z naszymi brzuszkami robi co uważa. BRZUSIO MASZ NAPRAWDĘ ŚLICZNY!!!!!!!!!

szyszunka
jak ja bym kochana mojego maluszka w takiej akcji zobaczyła to chyba bym się poryczała jak cholera, to takie cudne jest jak się niuniusia widzi. SUPER!!!

karola322
z jednej strony dobrze i naszczęście, że tej łazienki nie robiliście a z drugiej żebyś się nie przemęczała bo jak tak z Twoją ciążą jest to uważaj na siebie! Mnie czeka remont, mieszkania w czerwcu albo i nawet w II połowie lipca. Ale naszczęście mama ze wsystkim ma mi pomóc.

karotka00 ja na 1 swoim USG miałam inną datę, a już na 2 USG data się przesunęła o kilka dni, tak więc tak jak piszesz, nasze cykle są różne i kto wie jaki jest rzeczywisty wiek ciązy...

dziewczyny co do sexu...hmmm ja w pierwszej ciazy miałam wielką ochotę, teraz miałam jak jeszcze nie wiedzialam, ze jestem...a po juz nie mam...mam nadzieję że wróci ochota niebawem;-)
jesli zaś chodzi o przesuniete terminy...ja jak sie dowiedziałam, ze w ciązy jestem obliczyłam sobie sama i wyszło że 9 lub 10 wrzesnia termin jest...jak poszłam do gina, to obliczył mi wg miesiaczki na 9 wrzesnia...a na usg wg pomiarów pecherzyka wychodziło 20 wrzesień...natomiast jak poszłam na wizyte po 4 tygodniach fasolka była już wieksza i usg wskazało termin na 10 wrzesnia...
ja sie tym nie kieruje, bo kazde dzieciątko w danym tygodniu róznie przybiera na wadze, róznie sie rozwija...wiec trzeba ufac lekarzowi i tyle...
pozdrawiam...
haha zrobie wam smaka własnie wciągnełam talerz bigosu:-D

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczynki ale ciaza mnoga napewno nie, nie bylam niczym stymulowana czy inne hormony ze moglabym byc a dwa maluszek jest tak jak powinien byc na swoj czas, jakby byla mnoga byly by 2 serduszka i dwa maluszki i to mniejesze :-)

Pierwszy zauwazyl moj M ze juz mam brzus ja do niego chyba tluszcz :-) jakos zaraz na poczatku ale potem zaczelam sie przygladac i faktycznie....hihi w pracy sieje spustoszenie bo sa jeszcze 2 albo 3 dziewczyny i plaske zupelnie tylko mnie lustruja :tak:

za to na wadze + 1,5 kg mimo brzuszka takiego widocznie wszystko poszlo w niego

A ja już nareszcie po pracy!!! :-) Już zarezerwowałam bilet na lot do Polski. Hurrra!!! Zaczynam odliczanie dni :-) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze do tego czasu i że uda się Nam przeżyć lot - to w sumie zajmie tylko godzinkę i 20 minut. Otóż wybieram się do Polski na zakupowe szaleństwo. Bilet jest na 8 czerwca - czyli dzień po moich urodzinkach :-) Moi rodzice mieszkają w okolicy Białegostoku i tam będę urzędować. Po tygodniu dołączy do Nas M i razem będziemy się urlopować kolejny tydzień - później wracamy autem do Szwecji. Na samą myśl o 2 tygodniach urlopu - buziak mi się cieszy!!! Później natomiast planuję już dać sobie spokój z pracą i wakacje spędzić w domku czekając na ten ważny dzień :-) A teraz czas na jakieś małe jedzonko. M męczy mnie wciąż, że już czas brzusio uwieczniać na zdjęciach - więc pewnie coś tu dzisiaj wrzucę... AAAAAAAAA i dzisiaj również nie spałam w dzień - czyżby to już na stałe minęło??? Oby... ;-)

reklama
ninonka dziękuje za ciepłe słowa:-):-). rozwalili mi pół łazienki i do poniedziałku nie mam wody a w poniedziałek przychodzą i będą kończyć wymianę rur. musiałam dzisiaj posprzątać ale robiłam to na raty bo bardzo boli mnie głowa od wczoraj:-(:-( a od 16 marca dzie generalny remont łazienki a w lipcu też będziemy się męczyć z małym remontem bo planujemy zrobić słodziutki pokoik dla dzidziusia:-) jeszcze teraz nie chcemy żeby nie zapeszyć. więc niunia będziemy razem zmagać się z remontem ale wtedy mama też już pomoże bo będzie połowa 7 miesiąca i pewnie będę wtedy już duuuuuuża :-):-):-):-):-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry