reklama

Wrzesień 2009

reklama
Witam serdecznie przyszłe Mamusie
Ponieważ od pewnego czasu śledzę Forum postanowiłam się wreszcie przedstawić:)

Otóż nazywam się Dorota mam 24 lata i jestem w 10hbd, termin porodu wypada więc na wrzesień:)
Na codzień jestem przykładną studentką 5 roku wydziału lekarskiego, a już wkrótce (2 maja) będę nie mniej przykładną żoną Najcudowniejszego Mężczyzny na Świecie

W związku z moją ciążą i zaintersowaniami medycznymi postanowiłam napisać pracę badawczą a co... i tu liczę na pomoc i wsparcie Wasze:)

Praca dotyczy stosowania preparatów kwasu foliowego w profilaktyce wad cewy nerwowej u noworodków. Jednym słowem czy faktycznie dzięki temu, że przyjmujemy kwas ta ilośc wad jest mniejsza.

Ankieta jest krótka ma 6 pytań i byłabym bardzo wdzięczna za pomoc. Wyniki będą przedstawione w maju na stronie internetowej www.neonatologia.ovh.org a także na Konferencji Studenckich Towarzystw Naukowych

oto link http://www.dzwigopol.pl/ankieta_stn.php

pozdrawiam gorąco, w razie wątpliwości postaram się odpowiedzieć na pytania
Dorota Zasina

No dziewczynki już po porządkach:P a ja czekam do poniedziałku na 16 mam założenie karty ciąży:) Ja ostatnią @ miałam 23 grudnia ,a 22 stycznia zrobiłam test i wyszły wyraźne 2 kreski co doprowadziło mnie do łez szczęścia:P Zarejstrowałam się do gina na 6 lutego i już wtedy powiedział,że ciąża na pewno jest i pokazał serduszko i kazał przyjść za tydzień bo powiedział,że lepiej będzie widać:) No i 13 znów pokazał serduszko jak bije i się pyta czy na pewno widze hihi:P Dostałam zdjęcie gdzie wyraźnie widać małego bąbelka ale nie mam skanera by wrzucić:( Byłam w zeszłym tyg na pobraniu krwi i zanieść mocz i właśnie w poniedziałek przy zakładaniu karty wszystkie moje wyniki będą...Ciekawe czy zrobi mi USG;-)bo na pewno kruszynka sporo urosła przez te 4 tygodnie:P mi akurat w pon wg OM zaczyna się 12 tydzien:P buuziaki dziewczynki i meldować się:P jak sie czujesz Kroptusiu!! :-D

no własnie jak bym napisała napój bezalkoh. to lepiej...co wy jestem przeciw nawet czerwonemu winku które niby wolno a niby nie...a takie piwko 1/4 szklaneczki nic mi nie zaszkodzi a pragnienie zaspokoi;-)

reklama
Aaaa! Oczywiście witam ciepło nowe mamy :-)

U mnie dzisiaj też pogodna okropna, ale zakupów sobie nie odpuściłam. Cały tydzień chodziłam w tych samych spodniach do pracy!!:szok::no:
Musiałam sobie sprawić nowe!

Oli_ zazdroszczę, że możesz wcinać takie pyszności. Ja wczoraj szalałam z radości, bo myślałam że koniec mdłości (ale mi się zrymowało:-D) A dzisiaj znów katastrofa. Ani śniadanko, ani obiadek nie zdołał się porządnie złapać żołądka....
Taka jestem głodna a nic przełknąć nie mogę. Ten mój dzidziuś strasznie niegrzeczny jest!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry