reklama

Wrzesień 2009

reklama
No coz , katar , kaszel, bol gardelka ,bol miesni i kichanie co 5 minut......bede wiec dzis tylko w tle bo brak sily na pisanie ( dobrze ze goraczki jeszcze nie mam )
Wiolawb - dziekuje ze sie martwisz i Wszystkim dziekuje za zdrowko....
Moze jutro bedzie lepiej , dzisziaj tylko lezenie w lozeczku i nic wiecej
Trzymajcie sie cieplutko:sorry2:

No coz , katar , kaszel, bol gardelka ,bol miesni i kichanie co 5 minut......bede wiec dzis tylko w tle bo brak sily na pisanie ( dobrze ze goraczki jeszcze nie mam )
Wiolawb - dziekuje ze sie martwisz i Wszystkim dziekuje za zdrowko....
Moze jutro bedzie lepiej , dzisziaj tylko lezenie w lozeczku i nic wiecej
Trzymajcie sie cieplutko:sorry2:
Calineczka wracaj do zdrowia:) na katar mi pomagaja inhalacje i jak sięczłowiek wypoci i wygrzeje też troszkę lepiej ale głowa do góry kilka dni i minie. Pozdrowionka i trzymaj sie:)

Witam piatkowo,
Ja dzisiaj zapisllam sie do dentysty, bo zdaje sie ze cos mi tam zabki podjada :zawstydzona/y:
popoludniu ide z kumpela suknie slubne ogladac, ja mam juz to za soba, szkoda tylko ze mojej nikt nie chce kupic bo wisi bidulka bezuzytecznie.
Ninonka trzymaj sie dzielnie w szkole, jakos zleci.
(...)

A co do dentysty też o tym myślałam i z jednej strony załuje że nie powyleczałam wszetkiego przed ciążą, no ale 120zł za wizyte ze zrobieniem zęba zabląbowaniem to nie jest aż tak mało.... hmmmm.
A dziewcyny czy WY nie odczówacie, że teraz macie wrażliwsze dziąsła????
Bo mnie lewa strona u góry i u dołu tak drażnią, jak pije czy jem zimne albo ciepłe....
A co do szkoły chciałabym już conajmniej niedziele wieczór.... ehhhh JA CHCĘ PONIEDZIAŁEK - USG

ja w pierwszej ciży praktycznie wszystkie wyniki miałam u lekarza, nie odbierałam nigdy z laboratorium .... :tak:

Więc chyba to nic dziwnego że wyniki zabierają.... widocznie tak najlepiej, że wsz jest w 1 miejscu.

Czesc Dziewczynki właśnie wyszłam sobie na przepustkę ... nafaszerowali mnie duphastonem, cyconaminą i kwasem foliowym, okazało się że mam tylko lekką anemię ... USG zrobią mi w poniedziałek jak wrócę do szpitala ... aha no i co najważniejsze 0 plamień przez cały czas kiedy byłam w szpitalu :-)

calineczka pij herbate z cytryna :tak:i miodem chyba tez, chociaz moje podniebieie nie przepada za ta wersja :-( do nosa ( bo tez mi sie jakis parch na poczatku ciazy przyplatal ) lekarz dal mi mariner, roztwor wody morskiej czy cos takiego, u Ciebie pewnie nazywa sie inaczej, ale dobrze udraznia, jest bezpieczny i obkurcza naczynka w nosie przez co lagodzi a nie wysusza polecam.
wracaj do zdrowia i przede wszysytkim z lozka nie wylaz :tak:

Witam :-)
inka przygotowania do ślubu pełną parą :-D A kiedy ten ważny dzień?

Oj ja nie tak dawno pamiętam jak chodziłam za suknią, butami, i tym wszystkim, jak rozwoziliśmy zaproszenia..... ehhhh niby nie tak dawno a jak na palcach policzyć to już 7 m-cy :szok:
A na kiedy termin macie???????????

18 kwietnia , czyli za jakieś 5 tygodni :-).
Z jednej strony tak blisko z drugiej tak daleko....hehe. Teraz jak mam wszystko to mogłabym nawet jutro iść do tego ślubu :-D.

(......). No i mam Oliwiera :-) wydaje mi się, ze każda z nas ma intuicje i tak na prawdę my już wiemy co mamy tylko czekamy na potwierdzenie tego na usg :tak::tak::tak:

Moja intuicja cały czas podpowiadał mi że będzie dziewczynka, aż do ostatniego usg. Wtedy jakoś jak zobaczyłam rączki, nóżki i jak nimi rusza pomyślałam że to chłopiec (czyli tak jak chciałam jeszcze przed ciążą). A teraz...czuję na zmianę,raz że to dziewczynka a raz że chłopiec. Nic, tylko czekać na usg mi pozostaje :happy:.

A co do dentysty też o tym myślałam i z jednej strony załuje że nie powyleczałam wszetkiego przed ciążą, no ale 120zł za wizyte ze zrobieniem zęba zabląbowaniem to nie jest aż tak mało.... hmmmm.
A dziewcyny czy WY nie odczówacie, że teraz macie wrażliwsze dziąsła????
Bo mnie lewa strona u góry i u dołu tak drażnią, jak pije czy jem zimne albo ciepłe....
[/color][/b]

Ja też żałuję, że nie poleczyłam wszystkich i też szkoda kaski mi na to było, a teraz chodzę i marudzę i modlę się, żeby nie zaczął mnie któryś boleć. Bo jak mnie zaczyna boleć to już koniec świata :sorry2:. Ale postanowiłam pójść do dentystki w połowie kwietnia . Oby do tej pory nic nie przypiliło.

Calineczko zdrówka życzę. Mnie cały czas dreszcze przechodzą i jakoś tak zimno i nieprzyjemnie. Mój J. chory, ale mam nadzieję, że nie przejdzie na mnie :).

Iwona super wiadomosc !!!Tak trzymaj:tak::tak:
Ninonka ja wlasnie sie zapislama do jakiejs niepublicznej poradni stomatologicznej kumpela mi polecila, i oni maja umowe z NFZ wiec za wizyte nie bede placic i za materialy, ktorych fundusz nie refunduje. ale to i tak taniej bo np. plomba kosztuje ta swiatloutwardzalna czy jako ona sie tam nazywa 50zl,
a za wizyte prywatna trzeab liczyc dobre 150. a ze place skladki nie male, wiec mzoe chociaz tak skorzstam i troche w keiszeni zostanie.
Musialam poakzac legitymacje ubezpieczeniowa i dowod, Pani zalozyla mi karte, jest tam chyab z 10 dentystow, duza ladna nowoczesna klinika, nie jakas tam obskorna przychodnia. Niestety do tej dentystki, kotra polecila mi kumpela dopeiro na 26/03 do innych wczesniej, ale juzpoczekam bo sprawdzona.

reklama
Inka ja też czuję dziewczynkę cały czas i smaki na dziewczynkę mam a jak zobaczyłam ostatnie usg to jakieś meskie mi się wydawało :-D:-)

co do dentysty, ja sobie zrobiłam wszystkie zęby przed ciążą. Chodziłam do jednego dentysty i byłam bardzo zadowolona do czasu..w lutym zaczął mnie boleć ząb zaplombowany przez niego wiec ja cała w panice, ze już w ciazy jestem a tu ząb boli poszłam do niego. Powiedziałam mu, że to 10 tydzień etc a On jak zaczął mnie borować, mówić, ze panikuję że na pewno mnie nie boli to byłam w :szok: Cały zcas taki upzrejmy miły a tu się okazało, ze ząb był na reklamacje i dlatego mnie tak potraktował niemiło. Krzyczał na mnie podczas borowania, ze mam nie płakać, nie udawać....Po czym jak wyszłam trzasnęłam drzwiami. Zostawił mi tlenek cynku jako lekarstwo i kazał przyjsc za m-c. Już nie poszłam do niego. Mąż tam zadzwonił i zrobił wielką awanturę, że zrobił rzeźnie a nie badanie. Wczoraj właśnie byłam u dentysty na moim osiedlu. Nowy gabinet, czysto, schludnie i..... bezboleśnie. Musze tylko kamień usunąć i ząbki będą idealne.

Ech..powiem Wam, ze na niektórych w ogóle nie robi różnicy to czy kobieta jest w ciązy czy nie

Ok, dziewczynki uciekam do domku

miłego weekendu

Postaram się tutaj zaglądnać jutro wieczorkiem

paaaaaa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry