reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

I jestem już w domciu... Hmm... już - pojęcie względne, heheh - ale najważniejsze, że tapety już są - zielono - żółte - tak jak chciałam. :-D Od jutra M zaczyna remoncik - a zdjęcie pokoiku wkleję jak już będzie gotowy :tak: Poza tym oglądaliśmy łóżeczka, mebelki i pojęcia nie mam co wybrać - ale z tym się jeszcze wyrobię - MOŻE:-D
jlo - trzymaj się kochana i leż leż leż.:tak:
A teraz idę niamu niamu :-D Pozdrawiam. Papatki.

reklama
Wiola super ze glowa odpuscila,my tez maluszka docelowo umiescimy w pokoju z tapta w pastelowe zielono-zolto - i chyab drobne blekitne paseczki i z zotla wykladznka, jezt taki sloneczny, drugi pokoj kotry jest jeszcze wolny jest liliowo fioletowy z kremowa wkladzina, jest cieplejszy bo do sasiadow przyjega ale nie tak wesoly, wiec zdje sie ze nasze bejbiki beda mialy podobne pokoiki, chociaz na poczatek tam tylko komde i dzieciaczkowe akcesoria umiejscowimy a lozeczko w sypialni :tak::tak:
Tak tez sie osatnie nad mbelkami zastanawiamlam sliczne sa te dzidziusowe, ale chyba praktyczn bardziej sa np. jasne sosnowe proste komody itp. dobrze ze jeszcze jest troche czasu ;-)
Co do przeczuc i wrozb.. nad brzuszkiem z obraczki wychodzi wyahadelko :happy:
Nie wiem, przepraszam zapomilalam nadrabiajac zaleglosci, kotra napisalamz e ona w strone dziewczynki a M woli chlopaczka, w kazdym razie u nas jest chyba podobnie, iby obije chcemy zeby zdrwe i obojetnie co ale ja chyba gdzies gleboko chcialalbym core a M synka :-D:-D pozyjemy zobaczymy..
strasznie bym tez chciala juz czuc ruchy ale narazie to chyab tylko jelita :szok::rofl2:
Calineczka cale szczescie ze cora lepiej
nionka to ci tato pewnie stracha napiedzil, zdrowka mu zyczymy!!

Ninonka jedyne nazwiska jakie kojarzę stamtąd to: Ślisz i Nowak.
Pierwszy to taki niezbyt rozmowny starszy pan, jest ordynatorem, prowadził obie ciąże koleżanki i nie narzekała ;-)
Nowak z kolei ma jest chyba na topie wśród tamtejszych lekarzy ale poza tym niewiele więcej wiem.
Podpytaj kuzynkę - może i ja dowiem się czegoś ciekawego ;-):-D

Iwonka trzymam kciuki!! czekamy na Ciebie we wtorek :-D

Dziekuje Ci kochana, oczywiście jak byś coś wiedziała to proszę o informacje. Ja z kuzynką musze pogadać. Ale to dopiero w tygodniu.

(...)
nionka to ci tato pewnie stracha napiedzil, zdrowka mu zyczymy!!

oj napędził, że sama myślałam że zemdleje..... ehhh. Dziękuje kochana.​

A ja kupilam sobie bluzke.. hm, jakos nic nowego,ze sie idzie po spodnie a wraca z bluzka haha :-D:-D:-D
I troszku mnie glowa zaczela bolec... :-(
I znow rosol robie...:-D hahahaa Jak nie placki to rosol... ciekawe jak tak dlugo :-p

jlo - trzymam kciuki, dziewczyny mają racje, jedz od razu do szpitala...

iwona, we wtorek czekamy na Ciebie!!

my dzis bylismy na basenie z małym, po raz pierwszy... miki był taki zachwycony, ze ryczał, jak go zabieralismy z basenu... za tydzien powtórka z rozrywki... :tak:
no i mnie głowa dzis boli później niz wczoraj, tzn tylko pół dnia... :sorry2:

Hej Wrzesnioweczki - ja tylko sie melduje ze zyje , dzis mam zakaz kompa od meza bo .... troszke mu zaslablam w kosciele i jak zwykle przestraszyl sie i dzis mam lezec i spac albo ewentualanie ogladac tv - nic wiecej , teraz poszedl na chwilke na podworko dlatego pisze z szybkoscia blyskawicy .......
Jlo - odpoczywaj kochana
Iwonka - do uslyszenia we wtorek
Wiolawb- ciesze sie ze zakupy sie udaly
A reszte postow obiecuje nadrobic jutro
PA do jutra kobitki i mezczyzni :-D
ups maz sie zbliza :-D zmykam bo mi sie dostanie;-)

Calineczko uważaj na siebie! Jesteś taka chudziutka, przez to mam wrażenie - bardziej narażona na jakieś zasłabnięcia :sorry2: jedz zdrowo, śpij dużo!! :-D

Wiola w końcu udane zakupki ;-) cieszę się i gratuluję :-D będę niecerpliwie czekać na zdjęcia!! :-D

Reniferku a pytałaś lekarza z czego to może być, bo to już chyba 4 dzień tak Cie łupie, co ?

Dziewczynki uważajcie na siebie i dbajcie jak tylko możecie. Nie ma sensu niczego ignorować bo potem może być już za późno.

Wiola super że tapetki wreszcie kupione:-) My mamy świeżo pomalowany pokoik dla dzidziusia na żółto, taki słoneczny i ciepły ale będziemy go urozmaicać różnymi naklejkami dla dzieci na ścianę lub sama coś namaluję z pomocą szablonu. Póki co straszną mamy tam graciarnie. Jak coś nie ma swojego miejsca albo jest problematyczne to zanosimy tam:-D

Ja jutro mam wizytę u gina po kolejnych 3 tygodniach na L4. Mam nadzieję że z maleństwem wszystko będzie ok. Będę chciała aby gin potwierdził mi płeć dzidziusia bo na usg 3d u innego ewidentnie był chłopiec ale zobaczymy co on mi powie. Odbieram też rano wyniki z posiewu moczu... ciekawe czy dalej wyszły bakterie:-(

Miłego wieczorku życzę

Witajcie!

Ja dziś dałam się namówić znajomym na mały wyjazd w plener. Mój J. i mąż koleżanki oczywiście zajęli się wędkowaniem a my....siedzeniem w aucie :-D.
Zmarzłam za wszystkie czasy.
Już nigdy więcej w taką pogodę!
Ale przynajmniej zjedliśmy kiełbaski w ogniska :-D

Ostatnio zaczęłam kupować sobie gazetę M jak mama. Czyta ją któraś w Was?
W obecnym nr jest dość obszerny artykuł na temat porodu naturalnego i cesarskiego cięcia. Do tej pory chciałam rodzić naturalnie, ale jak tak sobie poczytałam, to zastanawiam się nad cesarką. :confused::confused::confused::confused: Tylko, że wtedy mój J. nie mógłby uczestniczyć :dry:

reklama
Dziewczynki dopiero wrocilismy z grilla, ale bylo super, a jedzonko mniam, chociaz na poczatku mialam obawy co do miesa i tego zapachu, ale bylo ok i chyba znowu sie przekonalam do mieska:-pOlis wybiegal sie za wszystkie czasy a teraz prosi mnie o kapiel bo pewnie jest taki spiacy ze hey:-D

Apropo nowego watku odnosnie plci-super super super pomysl:-);-):tak:

Dzień doberek!!!
Dziewczynki - NIE BOLI MNIE GŁOWA!!!! :-D:-D:-D !!!
No to superrrr!!! Swietnie tez ze wybralas tapetki:tak:
A jaka miarka ? :confused:

A ja sie wlasnie wybieram na zakupy :-) Jakies wieksze spodnie trzeba kupic... hyhy :-D:-D:-D
Chodzi o miarke krawiecka i obraczka:tak:

Do góry