Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
;-)
Przyznam szczerze,ze moj pierwszy suwaczek tez mylil sie o tydz , przyszla do mnie polozna i mi wyliczyla tydz wczesniej...
Hm.. wiec jak to? Pomyslalam i policzylam na kalendarzu i faktycznie sie nie mylila. Kiedy juz poszlam na usg i wyszedl ten sam tydz to juz bylam pewna,ze mam dobrze policzone.
Czesc Dziewczynki,
mialam przez weekend gosci wiec mnie nie bylo, dzis zaczelam 5 miesiac :-) a jutro jade do szpitala wiec prosze trzymac kciuki. Odezwe sie wiecej jak nadrobie co pisalyscie
:-)Wlasnie sobie policzylam na kartce dzien po dniu poczawszy od 19 grudnia, i wyszlo mi 14 tyg i 3 dni. :-) Zrobcie to samo dziewczyny... (...)

Mi w pierwszej ciazy tez sie sporo roznilo, o czym pisalam wczesniej.. I z kazdym kolejnym dniem mialam termin na dalej.. 25 sierpien, 27 sierpien, 29 sierpien.. a urodzilam 4 wrzesnia hahaha takze ja wierze bardziej usg niz omDzięki princi, ja w sumie wiele do liczenia nie miałam skoro Ty już policzyłaś,
U mnie OM była 22 grudnia, więc 3 dni później niż u Ciebie więc u mnie jest 14 tydzień tak jak mi ginka powiedziała.
Tylko że ona mi podała mi termin wyliczony od OM, a na USG dzidzia wychodzi jej o dokładnie 7 dni starsza....![]()
I teraz nie wiem jak to liczyć dokładnie, ale jak pytałam znajome to mówią że tylko wg OM, bo USG różnie może pokazać, a USG szacuje wiek ciąży od wymiarów jakie dzidzia zaprezentuje...
Zobacze co mi powie 3 kwietnia, jaki będzie wtedy wiek ciąży wg USG...???
wg om mialam chyba na 21 jakos albo 23. Pozniej sie mnie pytala gin oraz ordynator w szpitalu podczas porodu czy napewno wiem kiedy mialam om!! 
jakby mnie cos smyralo od wewnatrz w gore i dol..
czuje,ze za tydz poczuje te ruchy.. w koncu w 15 tyg juz mozna jak sie jest szczuplym i za druga ciaza..
a brzuch to mi tak urosl,ze z Natala w 14,15 tyg nie wygladalam nawet w polowie tak...
i sie ze mnie nabijaja,ze co mnie widza to ja jem cos haha 

Na szczęście ruchy dzidzi już czuję i wierzę, że wszystko u niej dobrze słychać... ale zawsze jakas niepewność jest
Najgorsze będzie wejście na wagę
no i nie wiem, czy będzie usg i może da się podejrzeć co tamjest między nóżkami?;-)
Zdam relację po powrocie