reklama

Wrzesień 2010...

Ilu ja będę miała wymaz robiony na kolejnej wizycie, ponoć robi się koło 35 tygodnia. Też się trochę boję, ale lepiej wiedzieć, wtedy po porodzie podają antybiotyk od razu

reklama
Ciao
uff jak gorąco
JA niemalże cały dzień na tarasie z nestea z lodem, byłam też na basenie super się schłodziłąm....
Pojechałam też do Lidla aby zakupić tamtejsze tabsy do zmywarki bo Onionek pisał ,że nie ma różnicy z tymi drogimi i faktycznie nie ma po co przepłacać.
Karolnkare suuuper, znów się okazało że usg to tylko tępa maszyna.

Pozdrawiam dziewuszki

Hejo

Karolinkare - SUPER wiesci :-)

KAROLINKARE Ciesze sie ze wszystko w porzadku
PYSIA I KERNA DAJCIE ZNAK ; ZE U WAS WSZYSKTO DOBRZE

Gratulacje!!!!

Kciuki za starszaka zacisniete.

A ja juz po wizytce, maly wazy juz 1820g ( taki sredni) , za zadne skarby nie dal sobie zajrzec miedzy nozki. Wyniki badan ksiazkowe, KTG tez w porzadku, zadnych skurczy nie ma, serduszko bije super, i dzidzius poruszal sie 14 razy na 20 min. Dzis dostalam od Ginki fajne prezenty i probki ,myjke z Frotee do cialka dla dziecka ( niestety bialo-rozowa), probki roznych kremow na rozstepy, witaminki dla kobiet karmiacych,. Mam juz skierowanie na cesarskie ciecie, musze tylko jechac do szpitala i ustalic termin.

Dla mam z Niemiec podaje adres gdzie bezplatnie mozna sie zameldowac i tez dostaniecie cala mase prezentow. Dostalam ten adres dzis od mojej Ginki.
Babilu::Guides

Gratuluje udanej wizyty :-) Moze nastepnym razem uda sie w koncu zajrzec dzidzi miedzy nozki..

dziewczyny ratujcie miałam robiony wymaz z pochwy i odbytu i okazało się że mam paciorkowca boje się wy też robiłyście te badania

Ja podczas wczorajszej wizyty tez mialam pobierana probke, musze czekac na wynik kilka dni.. ale sprawdzaja to po to, zeby tak jak laski pisza podac potem dziecku przy porodzie odpowiedni antybiotyk.

A ja odebrałam wyniki badań i hemoglobina poniżej normy, do tego w moczy śladowe ilości białka, podwyższone leukocyty, nieliczne erytrocyty świeże i nabłonki płaskie. Mam nadzieje , że to nic złego bo jak z Miłoszem miałam śladowe il białka to antybiotyk musiałam brać
005.gif

No ale jestem dobrej myśli, że ginka stwierdzi że jest ok :)

Ja mialam jakies 2 tyg temu bialko w moczu - co swiadczylo niby o zapaleniu pecherza.. a wczoraj dowiedzialam sie od lekarze, ze leukocyty moga wystapic jesli do probki z moczem dostanie sie troche wydzieliny z pochwy..

Ciao
uff jak gorąco
JA niemalże cały dzień na tarasie z nestea z lodem, byłam też na basenie super się schłodziłąm....
Pojechałam też do Lidla aby zakupić tamtejsze tabsy do zmywarki bo Onionek pisał ,że nie ma różnicy z tymi drogimi i faktycznie nie ma po co przepłacać.
Karolnkare suuuper, znów się okazało że usg to tylko tępa maszyna.

Pozdrawiam dziewuszki

:-) Ja mam aktualnie tabletki do zmywarki z rosmana, ale tez sa spoko :-)

Moj maluszek lata mi dzis w brzuchu bardzo, czuje ze mam skopany pecherze i inne czesci ciala.. Mam wielka ochote na arbuza, ale tak nam sie z K. nie chce jechac po niego, ze chyba pojdzie to w zapomnienie..

Witam serdecznie:-)

KAROLINKARE przyłączam się do gratulacji z okazji rocznicy, wszystkiego naj, szczęścia radości:-D:-D Co do wizyty to kamień z serca:tak:

U mnie upał, malowanie, dziś kończymy, jutro sprzątanie i wieszanie firanek a na koniec skręcanie łóżeczka:-)Byłam wczoraj u gina sprawdzić szyjkę i jest bez zmian zmknięta i ponoć długa:szok:A jeszcze jakiś czas temu była skrócona.. Z radości umyłam dwa okna:-)

dzieki za odpowiedzi dziewczyny mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze a mozna sie wogole pozbyc tego paskudztwa jakoś wyleczyć pewnie mąż też to ma czy to dla mnie w jakiś sposob jest tez niebespieczne

Każda infekcja jest groźna. Ale im szybciej ci poda leczenie tym lepiej. Musi ci odbudować flore bakteryjną w pochwie więc pewnie dostaniesz coś z kwasem mlekowym i może antybiotyk. Ale nie bój sie ochroni dziecko a dla ciebie będzie bezpieczny. Paciorkowiec to taki gnój co żyje w nas i na nas i dopóki nie zacznie zbijać sie w kolonie jest nie groźny.

Obiadłam sie chłodnikiem i chyba jeszcze zakąsze śledzika. Coś tak jakoś mnie naszło a akurat mam rolmopsy w lodówce.

onionku tylko że ja mam leukocyty powyżej normy :/
I zawsze najpierw sie podmywam a potem zaraz po podmyciu pobieram próbkę.
Nie wiem, ale skąd te erytrocyty? No i bakterie też są. Ach pewnie to nic takiego :) W poniedziałek się okaże :)

uf jak gorąco... nadrobiłam trochę Wasze posty a trochę tego było... gratuluję wszystkim udanych wizyt :-) i trzymam kciuki za następne... ja idę jutro na wizytę i chyba będę pierwszy raz podłączona do ktg :-)

dzisiaj poszaleliśmy trochę z mężem na zakupach i się bardzo cieszę bo to co najważniejsze mamy już dla małego :-)
podczas zakupów w sklepie dla dzieci zagadała do mnie jakaś dziewczyna i pyta się kiedy rodzę, jak usłyszała że we wrześniu to zrobiła wielkie oczy i powiedziała że wyglądam tak jakbym była już przy końcówce i zaraz miałabym urodzić:szok:

reklama
Justyna - ale Ci powiedziala!trzeba bylo zaczac udawac , ze rodzisz:)
u mnie z kolei odwrotnie, jak slysza wrzesien, to sie dziwia bo mam dosc maly brzuszek:)jedna irlandka w pracy, inteligentnie zapytala , czy we wrzesniu tego roku?:))))a siostra Kochania, to chyba twierdzi, ze od wielkosci brzucha zalezy wartosc kobiety, bo caly czas mi dogaduje, ze brzuch mam maly a duza dupe, albo, ze kolezanka w 5 miesiacu ma wiekszy ode mnie itp.
a wystarczy zajrzec, na watek z brzuszkami i od razu widac, wszystkie wrzesniowki a kazda inna:)))
Lilu - z gronkowcem sobie poradzicie, spokojnie:)

Gaja - jak trzeba bedzie antybiotyk, to trudno...nie przejmuj sie:)

Gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry