reklama

Wrzesień 2010...

Karolinkare wszystkiego najjjjj z okazji rocznicy!!!:-D
a widzisz nie ma się co martwić bo twoje skarby rosną silne i zdrowe!!!!:tak:
A mi się makowce rozjechały na placki bo ich nie ścisnełam papierem:-pale przynajmniej w smaku są jako-takie:-):-p

reklama
KAROLINKARE Ciesze sie ze wszystko w porzadku
PYSIA I KERNA DAJCIE ZNAK ; ZE U WAS WSZYSKTO DOBRZE
Karolinkare, cudne wieści :-) a z okazji rocznicy życzenia tego, zeby od tej pory było już tylko pieknie :-)
w zadzwonił dziś do mnie kierownik wydziału, żebym się stawiła w pracy, bo musze podpisac aneks do umowy, gdyż dostałam podwyżkę.. to za wyniki z tamtego roku.. spoko, bo to z wyrównaniem od czerwca.. zawsze to może mnie zmobilizuje do zakupów dla Dzidzi :-)
dobrego dnia :-)
Gratulacje!!!!
karolinka-supoer wiesci:-)

teraz ja potrzebuje kcukow chyba :zawstydzona/y:ale to za mojego starszaka,od niedzieli kuleje na prawa noge,pediatra nam dal skierowanie do chirurga:no:
nienawidze szpitali, mam nadzieje,ze to nic powaznego,nie wyglada na kontuzje bo bryka jak zawsze...ale utyka dosc mocno:zawstydzona/y:

teraz lezy przy mniei caluje brzuch i naszlo ja na przytulanki przy okazji wierzgajac nogami-pewnie zaraz mnie kopnie:baffled:
obrywam obustronnie:-p

szczerze juz nie moge chodzic, dystans 200m to dla mnie wyczyn, zakupy ledwo wnosze na pierwsze pietro,zero kondycji,nogi jak waty, bezdech:crazy::crazy::crazy:
Kciuki za starszaka zacisniete.

A ja juz po wizytce, maly wazy juz 1820g ( taki sredni) , za zadne skarby nie dal sobie zajrzec miedzy nozki. Wyniki badan ksiazkowe, KTG tez w porzadku, zadnych skurczy nie ma, serduszko bije super, i dzidzius poruszal sie 14 razy na 20 min. Dzis dostalam od Ginki fajne prezenty i probki ,myjke z Frotee do cialka dla dziecka ( niestety bialo-rozowa), probki roznych kremow na rozstepy, witaminki dla kobiet karmiacych,. Mam juz skierowanie na cesarskie ciecie, musze tylko jechac do szpitala i ustalic termin.

Dla mam z Niemiec podaje adres gdzie bezplatnie mozna sie zameldowac i tez dostaniecie cala mase prezentow. Dostalam ten adres dzis od mojej Ginki.
http://www.babilu.de/

Ostatnia edycja:
Czesc, dziewczyny. Pewnie mnie nie pamiętacie, bo napisalam tylko kilka postów.
Wieki temu bylam tu ostatnio, ale teraz postaram się bywać częsciej.

Ja miałam wizyte wczoraj i cóż...Niby wszystko ok, ale..JMaluszek (a będzie chłopak tym razem) wazy 1500g, teraz jest to 30 tc. Niestety, mam podwyższone wynki glukozy, może nie tak duzo, ale jednak (75g -po 2h 151). No i mam przejsc na dietę. Ponadto jestem w grupie wysokiego ryzyka cukrzycy nieinsulinozależnej (czy jakos tak). Nie ukrywam,ze się denerwuję, ale raczej tym,czy będę potrafila odpowiednio się odzywiać...

Co do tego paciorkowca, to pamiętamz poprzedniej ciąży,zeby badanie takie zrobic jak najkrócej przed porodem, jesli wynik będzie dodatni, to noworodek od razu dostaje antybiotyk.

a ja juz sie nasluchalam tylu rzeczy strasznych ktore groza maleństwu wiem ze w moim szpitalu podaja jakies antybiotyki dziecku i matce po porodzie czy przed ale to chyba powinno juz byc w ciązy leczone skad mi sie takie cholerstwo znalazlo

Hej kobitki

Ale duchota, ze ledwo siedze. Robic nic mi sie nie chce, nawet jesc. A rano, jak wyjezdzałam do przychodni było tak fajnie chłodno.
Ja juz po wypiciu tej glukozy. Jakos wysiedziałam, ale w samochodzie przed przychodnia. Dzieki Małgos za pamiec, nie było tak źle. Dasz i Ty rade. Gorzej to u mnie przy pobieraniu krwi. Nie moga zawsze zyły znaleźć. Cztery razy mnie kuły, az mnie rece bola.

Olgadom, Agusska, saraa
gratuluje udanych wizyt. Całkiem spore juz te Wasze dzieciaczki.

Karolinkare
super, ze wszystko sie wyjasniło, teraz mozesz swietowac. Tylko nie szalej za bardzo:-D. Wszystkiego naj, naj z okazji rocznicy slubu.

Gusia
super, ze wyjazd udany

Tosia gratuluje podwyzki, tez by mi sie przydała, ale niestety nie zasłuzyłam.

Anitas zycze udanego wypoczynku w tych górach. Ale chyba wspinaczki to nie bedziesz uprawiac:szok:

Jesli chodzi o szczepionki, to tez mam metlik w głowie, jak wiekszosc z Was. Ale mysle ze pediatra pomoze mi podjac decyzje. Ale pewnie na te obowiazkowe (ale nie przymusowe) to zaszczepie

dziewczyny ratujcie miałam robiony wymaz z pochwy i odbytu i okazało się że mam paciorkowca boje się wy też robiłyście te badania

lilula, a czy kontaktowałas sie z ginem? Moze nie bedzie tak źle, i do porodu wytepisz to paskódstwo. I nie czytaj netu, bo jeszcze gorzej bedziesz sie stresowała.

A Pysia to prawdziwy uparciuch. Chyba naprawde sie obraziła (szkoda). Ale po cichu mam nadzieje, ze Nas podczytuje, i widzi, ze o niej pamietamy.

KAROLINKA Suuuuper wieści :)))))
LILUA ja dopiero bede miała robiony ten wymaz i na chwile obecną nic na ten temat nie wiem... nawet nie wiedziałam że robi sie to też z odbytu ....

Alfowa ostatnio dziewczyny bardzo mi pomogły- bo okazało się że mam cukrzyce, poczytaj ostatnie strony z wątku "3-trymestr jak się czujecie" czy jakos tak on sie nazywa tam jest sporo cennych rad :)

ja dzis umieram, taki skwar :( czekam na męza i uciekamy na basen....

reklama
karolinkare super wiesci:-D Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
tosia gratuluje podwyzki
Gratuluje udanych wizyt
Anja78 trzymam kciuki za wizyte w szpitalu. A mala boli ta nozka? Bo mi sie przypomnialo takie zdarzenie z mojej rodziny. Babcia kulala na jedna noge i dziecko zaobserwowalo, ze wszyscy byli ta noga babci bardzo zainteresowani. Pytali jak sie czuje itp. Pewnego dnia zaczelo kulec. Nie wiadomo skad i dlaczego. Mowilo, ze nozka boli i koniec. Dopiero po wizycie u lekarza pierwszego kontaktu, gdy ten wspomnial, ze moze bedzie trzeba nozke w gips wsadzic, dziecko nagle przestalo kulec :-D
Bylam rano na basenie. Woda cudowna, troszke sie ochlodzilam, ale przedpoludniem juz wrocilam, bo tam nigdzie cienia nie bylo. W domciu polozylam sie, zeby troche poczytac i mi sie oko przymknelo, tak ze dopiero wstalam:-) Echh jak to dobrze, ze juz nie musze siedziec w pracy przy takim upale.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry